ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Auto-Moto Θεσσαλία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης παρουσιάζεται στα Τρίκαλα

Το επόμενο βήμα στο μέλλον για τα αυτοματοποιημένα οχήματα παρουσιάζει επισήμως και δημοσίως ο Δήμος Τρικκαίων. Σε συνεργασία με την e-trikala Α.Ε., 8 χρόνια μετά το πρόγραμμα «CityMobil2», η καινοτομία στην αυτόνομη οδήγηση επιστρέφει με την επίσημη έναρξη των πιλοτικών δοκιμών του ευρωπαϊκού προγράμματος «SHOW».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία τελευταίας γενιάς, για το οποίο συνεργάζονται το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Σ.Η.Μ.Μ.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και το Πανεπιστήμιο της Γένοβας (UNIGE).
Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ώρα 13:00, στον Μύλο Ματσόπουλου. Ενδεικτικό της έμφασης που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων στο πρόγραμμα αποτελεί το γεγονός πως αυτό παρουσιάζεται στο πλαίσιο του συνεδρίου #Τρίκαλα2030, που το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί σε χώρο κοντινό του Μύλου Ματσόπουλου (πρώην αποθήκες Ο.Σ.Ε.).

Η πρώτη πιλοτική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί εντός του πάρκου Ματσόπουλου και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνόλου των αυτοματοποιημένων οχημάτων.
Μάλιστα, έναν περίπου μήνα μετά από τη συγκεκριμένη έναρξη των εφαρμογών του προγράμματος «SHOW», θα ξεκινήσουν και οι διαδρομές των οχημάτων σε αυτό. Δηλαδή, τα οχήματα θα πραγματοποιούν διαδρομές στις παρυφές της πόλης (από τον σιδηροδρομικό σταθμό προς το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω των οδών Πύλης και Φλαμουλίου. Οι διαδρομές θα ξεκινήσουν, αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές και αδειοδοτικές διαδικασίες.
Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί και πάλι ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα με τεράστια τεχνολογική σημασία και εμβέλεια, με μεγαλύτερη διάρκεια και εύρος διαδρομής.
Το πρόγραμμα «SHOW» (SHared automation Operating models for Worldwide adoption) μεταφράζεται ως: «Κοινόχρηστα αυτοματοποιημένα λειτουργικά μοντέλα για παγκόσμια χρήση» και χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συνολικά 69 εταίρους από 13 χώρες της Ε.Ε..
Η πόλη των Τρικάλων μετέχει στο πρόγραμμα «SHOW» μέσω της e-trikala Α.Ε., ως δορυφορική πιλοτική εφαρμογή, με συνδυασμό αυτοματοποιημένων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:
13:00 Προσέλευση
13:10 Καλωσόρισμα, από τον κ. Οδυσσέα Ράπτη, Διευθύνοντα Σύμβουλος της e-trikala Α.Ε..
13:15 «Τα Τρίκαλα και η Καινοτομία», με ομιλητή τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
13:20 «Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην αυτόνομη οδήγηση», με ομιλητή τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
13:30 Επισκόπηση «SHOW», από τον Dr Ευάγγελο Μπεκιάρη, Διευθυντή ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ.
13:40 Επισκόπηση πιλότου Τρικάλων, από τον Dr Ευάγγελο Αμδίτη, Διευθυντή Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ και τη Dr Elvezia Cepolina, Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Γένοβας.