ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Auto-Moto Θεσσαλία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης παρουσιάζεται στα Τρίκαλα

Το επόμενο βήμα στο μέλλον για τα αυτοματοποιημένα οχήματα παρουσιάζει επισήμως και δημοσίως ο Δήμος Τρικκαίων. Σε συνεργασία με την e-trikala Α.Ε., 8 χρόνια μετά το πρόγραμμα «CityMobil2», η καινοτομία στην αυτόνομη οδήγηση επιστρέφει με την επίσημη έναρξη των πιλοτικών δοκιμών του ευρωπαϊκού προγράμματος «SHOW».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία τελευταίας γενιάς, για το οποίο συνεργάζονται το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Σ.Η.Μ.Μ.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και το Πανεπιστήμιο της Γένοβας (UNIGE).
Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ώρα 13:00, στον Μύλο Ματσόπουλου. Ενδεικτικό της έμφασης που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων στο πρόγραμμα αποτελεί το γεγονός πως αυτό παρουσιάζεται στο πλαίσιο του συνεδρίου #Τρίκαλα2030, που το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί σε χώρο κοντινό του Μύλου Ματσόπουλου (πρώην αποθήκες Ο.Σ.Ε.).

Η πρώτη πιλοτική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί εντός του πάρκου Ματσόπουλου και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνόλου των αυτοματοποιημένων οχημάτων.
Μάλιστα, έναν περίπου μήνα μετά από τη συγκεκριμένη έναρξη των εφαρμογών του προγράμματος «SHOW», θα ξεκινήσουν και οι διαδρομές των οχημάτων σε αυτό. Δηλαδή, τα οχήματα θα πραγματοποιούν διαδρομές στις παρυφές της πόλης (από τον σιδηροδρομικό σταθμό προς το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω των οδών Πύλης και Φλαμουλίου. Οι διαδρομές θα ξεκινήσουν, αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές και αδειοδοτικές διαδικασίες.
Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί και πάλι ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα με τεράστια τεχνολογική σημασία και εμβέλεια, με μεγαλύτερη διάρκεια και εύρος διαδρομής.
Το πρόγραμμα «SHOW» (SHared automation Operating models for Worldwide adoption) μεταφράζεται ως: «Κοινόχρηστα αυτοματοποιημένα λειτουργικά μοντέλα για παγκόσμια χρήση» και χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συνολικά 69 εταίρους από 13 χώρες της Ε.Ε..
Η πόλη των Τρικάλων μετέχει στο πρόγραμμα «SHOW» μέσω της e-trikala Α.Ε., ως δορυφορική πιλοτική εφαρμογή, με συνδυασμό αυτοματοποιημένων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:
13:00 Προσέλευση
13:10 Καλωσόρισμα, από τον κ. Οδυσσέα Ράπτη, Διευθύνοντα Σύμβουλος της e-trikala Α.Ε..
13:15 «Τα Τρίκαλα και η Καινοτομία», με ομιλητή τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
13:20 «Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην αυτόνομη οδήγηση», με ομιλητή τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
13:30 Επισκόπηση «SHOW», από τον Dr Ευάγγελο Μπεκιάρη, Διευθυντή ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ.
13:40 Επισκόπηση πιλότου Τρικάλων, από τον Dr Ευάγγελο Αμδίτη, Διευθυντή Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ και τη Dr Elvezia Cepolina, Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Γένοβας.