ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βιβλίο Βόρειος Τομέας

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας προκήρυξε τον 6ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ενηλίκων

Τον καθιερωμένο, 6ο πλέον, Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ενηλίκων, προκήρυξε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας, με καταληκτική ημερομηνία αποστολής των σχετικών κειμένων την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, με σφραγίδα ταχυδρομείου. Ακολουθεί η σχετική προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής προκηρύσσει τον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  Ενηλίκων για τη συγγραφή νουβέλας με γενικό θέμα: «Εκατό Χρόνια  ζωής της Νέας Ιωνίας Αττικής».

Οι συγγραφείς είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν όλα τα χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού αυτού είδους. 

Αναλυτικότερα:

Να συγγράψουν ένα κείμενο μέτριας έκτασης, ανάλογης με το είδος αυτό του πεζού λόγου. Δηλαδή, μεγαλύτερο σε έκταση από διήγημα και μικρότερο από μυθιστόρημα. Μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από διηγήσεις τρίτων ή από προσωπικά τους βιώματα για ειδικότερα θέματα, όπως αυτά που αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω:

– Η θεμελίωση της πόλης.

– Η εγκατάσταση των προσφύγων στα παραπήγματα.

– Οι πρώτες προσφυγικές κατοικίες.

– Ο Ποδονίφτης.

– Οι Ποδαράδες.

– Προσωπικότητες, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη ζωή και την εξέλιξη της πόλης (Παπα-Ιωακείμ Πεσματζόγλου, Επίσκοπος Πατάρων Μελέτιος και άλλοι).

– Το νυφοπάζαρο.

– Το Μιρουάρ.

– Εμπορικές στοές και καταστήματα στη Νέα Ιωνία.

– Η ακμή και η παρακμή της ταπητουργίας & κλωστοϋφαντουργίας στην πόλη.

– Η έλευση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στη Νέα Ιωνία.

– Η εξέλιξη του συνοικισμού σε Δήμο.

– Η ανθρωπογεωγραφία της πόλης.

– Μνημεία, χαρακτηριστικά σημεία, συνοικίες κλπ.. 

Όλα τα ανωτέρω, για τα οποία επαναλαμβάνεται ότι είναι ενδεικτικά, μέσα στα  επιτρεπόμενα όρια της δεοντολογίας και της αισθητικής  παρουσίασης.

Την αξιολόγηση των κειμένων θα αναλάβει τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από άτομα εγνωσμένου κύρους και σχετικής εμπειρίας.

Δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό:

– Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης.

– Τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ..

Οι διακρίσεις του διαγωνισμού, κατά σειρά αξιολόγησης, θα είναι:

1ο Βραβείo, 2ο Βραβείο, 3ο Βραβείο.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει το δικαίωμα να μην απονείμει κάποια από τις διακρίσεις ή και καμία από αυτές.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή και θα συνοδεύονται από περγαμηνή και τιμητική πλακέτα.

Το κείμενο ή τα κείμενα, στα οποία θα απονεμηθεί το 1ο Βραβείο, θα δημοσιευθούν με δαπάνη του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. σε ειδική έκδοση 1.000 αντιτύπων, από τα οποία ανάλογος αριθμός θα δοθεί στον συγγραφέα ή τους συγγραφείς.

Μετά τη δωρεάν διάθεσή των αντιτύπων, που θα εκδώσει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., οι συγγραφείς μπορούν να δημοσιεύσουν το έργο τους, όπως εκείνοι επιθυμούν.

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό:

1. Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με ένα (1) κείμενο.

2. Ως έκταση των κειμένων ορίζονται οι 100 έως 150 σελίδες, περίπου.

3. Τα κείμενα να είναι γραμμένα με γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος στοιχείων 12, διάστιχο μονό και περιθώρια άνω και κάτω 2 εκ.. Ο τίτλος του έργου και τα κεφάλαια να είναι γραμμένα με μέγεθος 14 bold.

4. Να μην αναγράφουν στις σελίδες τους το όνομα ή το ψευδώνυμο του συγγραφέα.

5. Να αποστέλλονται στη διεύθυνση: ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., Πατριάρχου  Ιωακείμ 4, Τ.Κ. 14234 Νέα Ιωνία, επί συστάσει, εντός φακέλου, όπου στη θέση του αποστολέα να αναγράφεται ψευδώνυμο, διεύθυνση και η ένδειξη: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Ο φάκελος πρέπει να περιέχει τα εξής:

– Ένα (1) αντίγραφο του κειμένου.

– Ένα (1) CD ή USB, με το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή.

-Έναν (1) άγραφο σφραγισμένο φάκελο, όπου θα εσωκλείεται το όνομα του συγγραφέα, η διεύθυνση, τα τηλέφωνα και ο τίτλος του κειμένου.

Ο άγραφος σφραγισμένος φάκελος ανοίγεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης μόνο σε περίπτωση διάκρισης του έργου. Έργα που υποβάλλονται κατά παράβαση του όρου αυτού αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κειμένων ορίζεται η Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, με σφραγίδα ταχυδρομείου.

Σημείωση: O υπάλληλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. θα παραλαμβάνει τους φακέλους και θα μεριμνά για την εκτύπωση αντιγράφων και την ταυτόχρονη διανομή τους στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, μετά την υποβολή των έργων και όχι νωρίτερα από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Ο Πρόεδρος

Λουκάς Π. Χριστοδούλου

Για πληροφορίες :

KE.MI. ΠO.- Πατρ. Ιωακείμ 4- 142 34, Ν. Ιωνία -Τηλ. 210 27 95 012

Email: kemipo@otenet.gr