ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αθήνα Βόρειος Τομέας Ελλάδα Παρουσιάσεις

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Σε εορταστική ατμόσφαιρα κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ.

Της Παναγιώτας Σούγια

Σε μία όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Η βραδιά ξεκίνησε με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια από την παραδοσιακή χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Βαγγέλη Σαραντίδη (βιολί) και την κ. Δέσποινα Παναγιωτάρα στο σαντούρι.

Η παραδοσιακή Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας

Αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, έκοψε το πρώτο κομμάτι της, το οποίο αφιέρωσε όπως πάντα στον Ιησού Χριστό, και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ κόβει κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου πρόσφερε στον Σεβασμιότατο, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ένα αναμνηστικό δώρο, με το γραμματόσημο της πόλης, που εκδόθηκε στο πλαίσιο της ειδικής έκδοσης των ΕΛ.ΤΑ., η οποία είναι αφιερωμένη στους αστικούς προσφυγικούς συνοικισμούς, μετά από πρόταση του ίδιου και του κ. Μενέλαου Χαραλαμπίδη.

Ο κ. Χριστοδούλου προσφέρει στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ το αναμνηστικό γραμματόσημο της πόλης

Στη συνέχεια, ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου παρουσίασε τον απολογισμό των ομολογουμένως εντυπωσιακών πεπραγμένων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. για το 2022 (ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να τη δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., κ. Μάκης Λυκούδης παρουσίασε την έκδοση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. με τίτλο: «Έγγραφα, βιβλία και φωτογραφίες του Ιστορικού Αρχείου Νέας Ιωνίας», το οποίο στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους παριστάμενους.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Μάκης Λυκούδης

Ακολούθως, κομμάτια πίτας έκοψαν κατά σειρά και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά: η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ιωάννης Κεχρής, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και ιδρυτής του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Γιάννης Χαραλάμπους, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Ο κ. Πέτρος Μπουρδούκος

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του ιστορικού βίντεο των τεσσάρων πρώτων προσφυγικών συνοικισμών, το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και στην ιστοσελίδα των ΕΛ.ΤΑ..

Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του διακεκριμένου ζωγράφου-αγιογράφου και σπουδαίου ψηφιδογράφου Σωτήρη Βάρβογλη, ο οποίος πέθανε ξαφνικά ανήμερα των Θεοφανίων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του Σωτήρη Βάρβογλη

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστας Ζαχαριάδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας κ.κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης, Αγγελική Σακκαλόγλου και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» κ. Βασίλης Χριστοδούλου, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης, καθώς και άλλοι πρόεδροι πολιτιστικών και μικρασιατικών  συλλόγων της πόλης.