ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε ψήφισμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη τηρήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης των Αθηνών, και ακόμη ενέκρινε σχετικό ψήφισμα, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Στην εισήγησή του για το ψήφισμα για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης είπε πως: «Είναι πάνδημο το πένθος, είναι πάνδημη η αγανάκτηση, είναι πάνδημη η οργή. Γι’ αυτό, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καταθέσαμε ένα ψήφισμα με την προσδοκία ότι αυτό θα εκφράζει όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, πέρα και πάνω από παρατάξεις. Ένα ψήφισμα το οποίο πιστεύω ότι διερμηνεύει τα συναισθήματα όλων των Αθηναίων.», προσθέτοντας πως: «Εκφράζει τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, τη θλίψη και την οδύνη μας. Ταυτόχρονα, ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές δεκάδων χιλιάδων στις διαδηλώσεις και στις πορείες, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση, τη διαφάνεια, την απόδοση της δικαιοσύνης, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Και, ασφαλώς, υπογραμμίζουμε την ανάγκη για όλες τις απαραίτητες αλλαγές, άμεσα, με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Δεσμευόμαστε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο στις οικογένειες των θυμάτων.».
Το ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρει πως:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ταυτοχρόνως, εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη όλων των μελών του Σώματος για τον άδικο χαμό τόσων δεκάδων ψυχών, θεωρώντας απαράδεκτο το φαινόμενο να χύνεται άδικα αίμα στις ράγες στον 21ο αιώνα.

Ενώνει τη φωνή του με το πάνδημο αίτημα για πλήρη διαλεύκανση και διαφάνεια στην απόδοση της δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και την ανάγκη για αλλαγές και προσαρμογές στη σύγχρονη τεχνολογία και την τηλεδιοίκηση. Δεσμεύεται, τέλος, ότι θα συμπαρασταθεί, με κάθε δυνατό τρόπο, στην απάλυνση των επιπτώσεων του δυστυχήματος στις οικογένειες που πλήγηκαν.».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος Αστικών–Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, κ. Βασίλης Αξιώτης, έκανε εκτενή ενημέρωση αναφορικά με το πλαίσιο, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει ήδη από το 2020 και το 2021 η Δημοτική Αρχή σχετικά με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών του Ο.Σ.Ε. και την ασφάλεια στις δεκαοκτώ διαβάσεις -για τροχοφόρα και πεζούς- που βρίσκονται στον αστικό ιστό της Αθήνας.
Επιπλέον, ο κ. Αξιώτης έκανε γνωστό πως στις 9 Μαρτίου 2023 επανήλθε με επιστολή του προς τη νέα διοίκηση του Ο.Σ.Ε. στο επείγον ζήτημα των μελετών, που είχαν από κοινού συμφωνηθεί να εκπονήσει λόγω αποκλειστικής αρμοδιότητας ο Ο.Σ.Ε. για την αύξηση του εξοπλισμού ασφαλείας, δηλαδή σε φωτισμό, ηχητικά και προειδοποιητικές σημάνσεις, καθώς και ενδεχομένως σε νέες διαμορφώσεις διαβάσεων και κόμβων.
Μάλιστα, ο κ. Αξιώτης σημείωσε ακόμη πως: «Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των διαβάσεων του Ο.Σ.Ε. στην Αθήνα. Εγώ έχω τοποθετηθεί πολλές φορές για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, μάλιστα, ο δήμος να έχει την αρμοδιότητα.» και διευκρίνισε πως: «Έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη, που έχει ζητήσει ο Δήμος Αθηναίων, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανταποκρίνεται σε ό,τι ζητά ο Ο.Σ.Ε. και όπως το ζητά, όπως καθαρισμό και ανανέωση πινακίδων, καθαρισμό θάμνων και αλλαγές λαμπτήρων. Διότι οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του Δήμου Αθηναίων γίνει χωρίς να το έχει ζητήσει ο Ο.Σ.Ε., υπάρχει περίπτωση να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ακόμη και τον κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα, είτε σε δημότη είτε σε εργαζόμενο.».