ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Θέατρο Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας χαρακτηρίζει ως υπεύθυνη την κυβέρνηση για τον κίνδυνο να κλείσει η Δραματική Σχολή του

Ως «απαράδεκτη και αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της εξαίρεσης των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις αμοιβές των καλλιτεχνών, που μειώνει σημαντικά τις αποδοχές τους, με δεδομένο το γεγονός πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που εφαρμόζει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, με Κ.Υ.Α. καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), αρνείται αδικαιολόγητα να εγκρίνει την τροπολογία της Κ.Υ.Α. 1077 24/2/2023 για εξαίρεση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ενώ εξαιρούνται κρατικά θέατρα, που επιτελούν το ίδιο έργο με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το προαναφερθέν γεγονός θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία ιδιαίτερα της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (του μόνου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. όπου λειτουργεί Δραματική Σχολή), λόγω του ότι οι καθηγητές κρίνουν ασύμφορη οικονομικά την αμοιβή με το ωρομίσθιο του ενιαίου μισθολογίου και αδυνατούν να αναλάβουν το διδακτικό έργο.

Με ορατό τον κίνδυνο να κλείσει η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Δ.Σ. καταγγέλλει πως για το ενδεχόμενο αυτό την ευθύνη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στη συνεδρίασή του της 26/10/2023, με  μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της Κ.Υ.Α. 1077/24-2-2023, ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου κ. Πέτρου Βάη και αποφάσισε:

  1. Να καταγγείλει την απαράδεκτη άρνηση της κυβέρνησης για εξαίρεση και των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, που επιβάλλει η σχετική Κ.Υ.Α..
  2. Να θεωρήσει αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για τα προβλήματα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τους κινδύνους στη λειτουργία της Δραματικής Σχολής.
  3. Να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και παράσταση στην υπουργό τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι (εφόσον μέχρι τότε δεν δοθεί λύση από το Γ.Λ.Κ.), και άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την κινητοποίηση της Δευτέρας.
  4. Αίτημα η άμεση εξαίρεση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την Κ.Υ.Α..

Ο Δήμος Πατρέων, που με ενέργειές του έχει ζητήσει συνάντηση (χωρίς ανταπόκριση) με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, για να προωθήσει το αίτημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα στηρίξει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Επίσης, στην κινητοποίηση καλούνται τα μέλη του Δ.Σ., το σύνολο των καθηγητών που δίδασκαν στη Σχολή το 2022-23 και γνώριζαν ότι θα συνεχίσουν να διδάσκουν και το 2023-24, καθώς και το Σωματείο των σπουδαστών της Σχολής.