ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Το «Αγία Όλγα» επισκέφτηκαν ο υπ. δήμαρχος Ν. Ιωνίας Χρήστος Κανλής και υπ. βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

Το «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» επισκέφτηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Χρήστος Κανλής, και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα Αθήνας κ.κ. Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Μπαλάφας, Αιμιλία Τζίβα και Κατερίνα Μαλακού, όπου συζήτησαν με γιατρούς, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο, καταγράφοντάς τα και δίνοντάς τα στη δημοσιότητα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Χρήστος Κανλής, επισκέφθηκε το «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» μαζί με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Μπαλάφας, Αιμιλία Τζίβα και Κατερίνα Μαλακού.
Στο «Κωνσταντοπούλειο» συνομίλησαν με τους ιατρούς του νοσοκομείου, το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και με ασθενείς.
Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί με το μισό προσωπικό από ό,τι απαιτείται και πραγματοποιεί 22.000 εξετάσεις ανά έτος.
Οι Παθολογικές Κλινικές λειτουργούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και των υγειονομικών, με ελάχιστες προσθήκες επικουρικού μη μόνιμου προσωπικού, το οποίο εργάζεται σε καθεστώς αβεβαιότητας.
Το υγειονομικό προσωπικό δεν επαρκεί σε πλήθος, για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης, που καθημερινά σώζει ζωές.
Η παράταξή μας «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θέματα που αφορούν στο «Κωνσταντοπούλειο» Γ.Ν., ζητώντας τη θεσμική στήριξη του νοσοκομείου της πόλης και γενικότερα του Ε.Σ.Υ..
Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα των κυβερνήσεων.
Όταν δημιουργούνται συνθήκες απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων είναι καθήκον των δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών να αντιδρούν θεσμικά και κινηματικά.
Ασφάλεια σημαίνει Δικαιοσύνη για όλους, Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Δημόσια Δωρεάν Παιδεία προσβάσιμα σε όλες και όλους.