ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αθήνα Βόρειος Τομέας Ελλάδα Παρουσιάσεις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.

Στην Αγία Αναστασία του Περισσού, παρουσία πλήθους κόσμου έκοψε τη βασιλόπιτά για το 2023 το Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.).

Της Παναγιώτας Σούγια

Παρουσία πλήθους μελών, εθελοντών, φίλων και επισήμων, το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. έκοψε τη φετινή πρωτοχρονιάτικη πίτα για το καλό του χρόνου, σε μια εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στον Περισσό.

Η εορταστική βραδιά, την παρουσίαση της οποίας συντόνισε το μέλος του Παραρτήματος κ. Πόπη Μπολώτη, ξεκίνησε με μία υπέροχη μουσική εκδήλωση με επίκαιρα εορταστικά τραγούδια εκτελεσμένα από τη νεανική ορχήστρα του Ιωνικού Συνδέσμου, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού και δεινού κλαρινετίστα κ. Στάθη Κιοσόγλου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Η γιορτή συνεχίστηκε με την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος έκοψε το πρώτο κομμάτι της, αφιερώνοντάς το στον Ιησού Χριστό, ευχόμενος σε όλες και όλους να έχουν μία καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, η οποία μεταξύ άλλων παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2022 και εξέφρασε τις θερμότερες ευχές της για όλες και όλους (ολόκληρη την ομιλία της κ. Γεωργιάδου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ).

Αμέσως μετά έκοψε κομμάτι πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο οποίος είπε δυο λόγια για την Αντικαρκινική Εταιρεία και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους (μπορείτε να παρακολουθήσετε τα λεγόμενα του κ. Φιλόπουλου πατώντας ΕΔΩ).

Ακολούθως, κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν κατά σειρά:

Η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, κ. Ζωή Ράπτη
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστας Ζαχαριάδης
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου
Η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη
Η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή
Ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος
Από αριστερά: Η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Δέσποινα Αϊβαζίδου-Ποριώτου, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαριάννα Ζούρου και η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου κ. Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής
Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαρνών της Ε.Α.Ε. κ. Παναγιώτης Καζανάς

Επίσης, για την τεράστια εθελοντική του προσφορά τιμήθηκε το μέλος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κ. Νίκος Ανδρουλιδάκης, την αναμνηστική πλακέτα του οποίου παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Ε. κ. Φιλόπουλο, εμφανώς συγκινημένη, η κόρη του κ. Ελένη Ανδρουλιδάκη.

Δεξιά η κ. Ελένη Ανδρουλιδάκη

Τέλος, μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας κ.κ. Ελένη Χατζή, Αγγελική Σακκαλόγλου, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος και Αντώνης Καρβουνιάρης, δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος» κ. Μαίρη Αρώνη, καθώς και άλλοι πρόεδροι πολιτιστικών και μικρασιατικών συλλόγων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ
Από αριστερά προς τα δεξιά: Η Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Μοσχούλα Μπέστα, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη και τα μέλη του Παραρτήματος κ.κ. Φωτεινή Ρόδη, Μαρία Στασινοπούλου και Πόπη Μπολώτη
Η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή με την κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου
Οι κ.κ. Λουκία Κεφαλογιάννη και Δέσποινα Αϊβαζίδου-Ποριώτου