ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παρουσιάσεις Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»

Σε μία εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» Νέας Ιωνίας, η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, παρουσία βουλευτών, πολιτευτών, δημοτικών συμβούλων, καθώς και προέδρων πολιτιστικών, Μικρασιατικών και αθλητικών συλλόγων της Νέας Ιωνίας και όχι μόνον.

Της Παναγιώτας Σούγια

Την εκδήλωση προλόγισε και στη συνέχεια συντόνισε την παρουσίασή της η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου

Αμέσως μετά, στη σκηνή ανέβηκαν τα μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας, ερμηνεύοντας αρκετά λαϊκά τραγούδια, υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου κ. Αλέξανδρο Στουπάκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας

Στη συνέχεια, αφού η κ. Αθυμαρίτου εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για τον πρώην Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, ο επικεφαλής της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία», κ. Χρήστος Κανλής του έδωσε ένα συμβολικό δώρο από όλη την παράταξη, για τη συνολική προσφορά του στην πόλη.

Οι κ.κ. Ηρακλής Γκότσης και Χρήστος Κανλής
Από αριστερά οι κ.κ.: Χρήστος Χατζηιωάννου,, Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, Σπύρος Αμανατίδης, Όλγα Ακιανίδου, Όλγα Κατημερτζή, Φιλίππα Αθυμαρίτου και Ηρακλής Γκότσης

Παραλαμβάνοντας το συμβολικό δώρο, ο κ. Γκότσης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως. «Απλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πάντα έλεγα, και το πιστεύω πραγματικά, ότι μαζί κάναμε ό,τι κάναμε για τον Δήμο μας, και τα καλά και τα κακά. Και όχι μόνο οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, θα πω και για τις άλλες παρατάξεις, συνεργαζόμασταν, δουλεύαμε, αντιπαλεύαμε. Τέλος πάντων, νομίζω ότι είναι θετικό το πρόσημο όλων των χρόνων, που πέρασαν. Και αυτό νομίζω ότι πρέπει να είναι ο κανόνας της δουλειάς μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα σχολείο για τη Δημοκρατία, και θα πρέπει να παλέψουμε πέρα από τα τοπικά προβλήματα, να ξαναγυρίσει και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κανονικότητά του. Να λειτουργεί δημοκρατικά, να δίνει τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν όλοι μαζί για τα προβλήματα του τόπου μας.» και κατέληξε λέγοντας πως: «Ελπίζω να καταφέρουμε να ξαναέρθει η κανονικότητα στον Δήμο μας, γιατί ο Δήμος πηγαίνει προς τα πίσω ολοταχώς σε όλα τα επίπεδα: και στη δημοκρατία, και στη λειτουργία και στα έργα. Παντού. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να επανέλθει η κανονικότητα στον Δήμο μας.» και έκοψε το πρώτο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρώην Δήμαρχος Νέα Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης

Ακολούθησε η διαδικασία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με πρώτο τον επικεφαλής της παράταξης, κ. Χρήστο Κανλή να κόβει το δεύτερο κομμάτι της και να αναφέρεται επιγραμματικά σε τέσσερις βασικούς άξονες του προγράμματος της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία». (Τη σύντομη ομιλία του κ. Κανλή μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ)

Χρήστος Κανλής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”

Κατόπιν, κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά κατά σειρά οι κ.κ.:

Πάνος Σκουρλέτης, πρώην υπουργός, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Βασίλειος Χριστοδούλου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»
Ανέττα Καββαδία, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας
Άγγελος Μελεμενής, Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας
Γιάννης Κανάκης, Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Α.Σ.Π. «Ίωνες»
Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Πάνος Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Φρόσω Σταυράκη, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Μαρία Στασινοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.
Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων του Αυλώνα
Ξάνθος Μαϊντάς, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεοελληνικής Ποίησης «Τάκης Σινόπουλος»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πάλαι ποτέ υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νέας Ιωνίας, κ. Δημήτρης Κυριόγλου, να κόβει ένα τελευταίο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία».

Στο μικρόφωνο ο κ. Δημήτρης Κυριόγλου