ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Μαρτίου 2025
Κοινωνία Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται στον Δήμο Ρεθύμνης η υλοποίηση του προγράμματος «Πράσινο απ’ όλους για όλους»

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την υλοποίηση του προγράμματος: «Πράσινο απ’ όλους για όλους», του Δήμου Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις λουλουδιών και πρασίνου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Πεταλιώτη, με τη συμμετοχή εθελοντών από τον Λαογραφικό Όμιλο «Τζανιδάκη».
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέες φυτεύσεις δέντρων στον αστικό ιστό των Βριλησσίων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα μαζικών δενδροφυτεύσεων του Δήμου Βριλησσίων σε πάρκα, πλατείες, ποδηλατόδρομους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Αυτή φορά πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις μεγάλων δέντρων σε κενές δενδροδόχους στην πλατεία Αναλήψεως και στις οδούς: 25ης Μαρτίου, Δωδεκανήσου, Δ. Βερνάρδου, Κυπρίων Αγωνιστών, Σισμανογλείου, Ευβοίας και Πλάτωνος.
Αττική Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση 1.000 νέων δέντρων στον Δήμο Διονύσου

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025 η δεντροφύτευση 1.000 νέων δέντρων πλατύφυλλων και βραδύκαυστων στην περιοχή της Αχλαδούλας, στον Άγιο Στέφανο. Η δράση αυτή, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Διονύσου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ: «Όλοι Μαζί Μπορούμε», αποτελεί μία ακόμη σημαντική προσπάθεια για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και την ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος.

Εγκαινιάστηκε η εκπληκτική Έκθεση Ζωγραφικής, με τίτλο: «Η μαγεία του παραδόξου», που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου, στη Ν. Ιωνία

Τη Δευτέρα το απόγευμα, 17 Μαρτίου 2025, στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Γ. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ-«ΣΠΑΡΤΗ», στη Νέα Ιωνία Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 63), εγκαινιάστηκε παρουσία πλήθους φιλότεχνων, αλλά και καλλιτεχνών, η εκπληκτική Έκθεση Ζωγραφικής, με τίτλο: «Η μαγεία του παραδόξου», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Μπίας Παπαδοπούλου, η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 24 Μαΐου 2025, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πόλος έλξης η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολυνίκη Γυμναστικού Ομίλου «Εν κινήσει» Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του αίθουσα δεξιώσεων του παραδοσιακού κρητικού κέντρου «Χοχλιός», στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ο πολυνίκης Γυμναστικός Όμιλος «Εν κινήσει» Νέας Ιωνίας Αττικής πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής 9 Μαρτίου 2025 τον ετήσιο χορό του, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και βράβευσε αθλήτριές του, οι οποίες διακρίθηκαν την περσινή χρονιά τόσο σε αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής και Γυμναστικής για Όλους, όσο και του Αθλητικού Ομαδικού Χορού Cheerleading.

Δράσεις Δεντροφύτευσης στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη με τη συμμετοχή κατοίκων και μαθητών

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Ρέντη βρέθηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, όπου, μαζί με τους μικρούς μαθητές, συμμετείχε στη δράση δενδροφύτευσης, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση.Η δράση συνεχίστηκε σε έναν δημοτικό χώρο ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες (πίσω από το γήπεδο...
Δυτικός Τομέας Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενδιαφέρουσα η Διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου, με θέμα: «Κειμήλια λαϊκής τέχνης ως υλικά τεκμήρια»

Ομιλήτρια ήταν η κ. Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Δρ. Λαογραφίας, την οποία προλόγισε ο κ. Θανάσης Καποτάς, Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ και Υπεύθυνος του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Την πρόταση του κ. Βασίλη Χριστοδούλου για τα έργα στο «Αγία Όλγα» υιοθέτησε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της καθιερωμένης διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων από τους επικεφαλής παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, η 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, συνεχίστηκε με τη συζήτηση του 1ου Θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, με τίτλο: «Αίτηση Διαμαρτυρίας & Εναλλακτικές Προτάσεις Κατοίκων πέριξ του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου.». Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως, μετά από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις όλων όσοι μίλησαν για το θέμα, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Παναγιώτης Μανούρης, για πρώτη φορά από την έναρξη της Δημαρχιακής θητείας του, έκανε την ανατροπή και υιοθέτησε την πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία», κ. Βασίλη Χριστοδούλου, και αποφασίστηκε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μαζί με δύο αντιπροσώπους από τους κατοίκους της περιοχής, να επισκεφτούν το νοσοκομείο και να συζητήσουν για την περίπτωση των εργασιών στο Κωνσταντοπούλειο, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, και στη συνέχεια το θέμα να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί κάποια απόφαση, η οποία, όμως, δεν μπορεί να είναι δεσμευτική, παρά μόνο επιβοηθητική στη διεκδίκηση των αιτημάτων των κατοίκων, οι οποίοι θίγονται από τις προτεινόμενες αλλαγές πρόσβασης στα επείγοντα.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες-Βίντεο: Παναγιώτα Σούγια
Πρώτη, λοιπόν, έλαβε τον λόγο η κ. Μαργαρίτα Βαρνάβα, κάτοικος και δημότης στη Νέα Ιωνία, η οποία ξεκίνησε λέγοντας πως: «Είμαστε εδώ σήμερα μετά από τη συλλογή 265 υπογραφών, που πλέον έχουν γίνει 500, και ήδη αυξάνονται όσο μαθαίνουν οι κάτοικοι το έργο το οποίο γίνεται. Αφορά την αλλαγή της εσωτερικής τοποθέτησης των επειγόντων μέσα στο Νοσοκομείο.», προσθέτοντας πως: «Κάναμε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να καταλάβουμε τι γίνεται και να δείξουμε ότι αυτό το έργο έχει πάρα πολλά προβλήματα, γιατί η αλλαγή της εσωτερικής τοποθέτησης συνεπάγεται και αλλαγή της πρόσβασης των ασθενών και των ασθενοφόρων στα επείγοντα.». Ακολούθως, περιέγραψε το πρόβλημα, ζήτησε να χορηγηθεί στους κατοίκους η πολεοδομική άδεια βάσει της οποίας γίνονται οι σχετικές εργασίες, αναφέρθηκε όλα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τη νέα χωροθέτηση, τόνισε πως οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετοι με την αναβάθμιση του νοσοκομείου και αναφέρθηκε με πολύ γλαφυρό και επεξηγηματικό τρόπο στα σοβαρότερα από τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν, αλλά και στα ήδη υπάρχοντα, και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Εμείς αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε σήμερα είναι να βγει μια απόφαση από σας, που ουσιαστικά να είναι μαζί μας, να είστε συνοδοιπόροι μας, να πείτε ότι ουσιαστικά το να ανοίξει ένας δρόμος στην Αλίκης Περρωτή δεν λύνει όλα αυτά τα προβλήματα.». (Ολόκληρη την τοποθέτηση της κ. Βαρνάβα μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ).

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρδανίκας, κάτοικος της επίμαχης περιοχής, ο οποίος αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος και την απρόσκοπτη λειτουργεία του νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνοντας ανάφερε πως: «Θέλουμε από σας σήμερα, επειδή ακριβώς θεωρούμε πως οι προτάσεις μας ικανοποιούν και την πολεοδομική μελέτη του δήμου και τα πολεοδομικά σταθερότυπα και το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας και, γενικότερα, αυτά που προβλέπεται στη νομοθεσία για τον τρόπο που χωροθετούνται και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται μία οικιστική ζώνη, θέλουμε να έχουμε μία απόφαση, που με ρητό τρόπο, κατηγορηματικό, να διατηρήσει τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω σε αυτά τα αιτήματα των κατοίκων και να γίνουν και ό,τι ενέργειες απαιτούνται , προκειμένου να τροποποιηθούν αυτές οι ενέργειες, οι εργασίες που γίνονται, που είμαι βέβαιος πως είτε δυσκολότερα είτε ευκολότερα θα μπορούσε να γίνει, προκειμένου και οι κάτοικοι να μην επιβαρυνθούν, αλλά και να εξυπηρετηθούν πολύ καλύτερα οι νοσηλευόμενοι και το προσωπικό και το δημόσιο συμφέρον. (Τα λεγόμενα του κ. Βαρδανίκα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος ξεκίνησε αναφερόμενος στο ιστορικό της περίπτωσης, σχετικά με το τι έχει γίνει έως τη στιγμή εκείνη, τα λεγόμενα του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μανώλης Σμαραγδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα γνωρίζει από την υπηρεσία του σχετικά με το θέμα, τα λεγόμενα του οποίου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μιλτιάδης Καναβός έθεσε δύο σχετικά διευκρινιστικά ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ, και στα οποία απάντησε ο κ. Μανούρης, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.
Στη συνέχεια, επιχείρησε να τοποθετηθεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία», κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ο οποίος σταμάτησε πριν ξεκινήσει, καθώς ο κ. Μανούρης είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, ενώ το ίδιο έπραξε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου.
Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης, εξηγώντας τη φύση του προβλήματος, και ακόμη εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «σύντομα θα μπει σε λειτουργία το σχέδιο για το νοσοκομείο, γιατί έχει προχωρήσει πάρα πολύ το έργο», και, ταυτόχρονα, είπε το οξύμωρο πως: «Ίσως όλοι μαζί να μπορέσουμε να σταματήσουν το συγκεκριμένο έργο», όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία», κ. Βασίλη Χριστοδούλου, ο οποίος είπε πως: «Αυτό που ακούμε από τη Δημοτική Αρχή είναι τώρα μία διαφορετικότητα του πριν με το μετά. Θέλω να κρατήσω το θετικό πρόσημο ότι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, και 40 χρόνια που προβλεπόταν, και 10 χρόνια που το κανονίζανε, και 5 χρόνια που έχουν το Ε.Σ.Π.Α., και όποια κρατική έχει γίνει παρέμβαση και δεν μπορεί ο Διευθυντής ή το Νοσοκομείο να μην έχει γνώμη, δεν τα ακούω. Δεν γίνεται το Νοσοκομείο, να έρθει ξαφνικά ο υπουργός Υγείας ή ο πρωθυπουργός και να πει ότι θα τα βάλουμε εκεί. Δεν γίνεται. Άρα, ακυρώνεται αυτό που λέτε.
Το Νοσοκομείο έχει, βέβαια, πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεύτερον: Είναι σίγουρο ότι ο Δήμαρχος έχει έρθει σε επαφές με τον Διευθυντή. Και εσύ Μάκη (Σημ.: Παπαμαργαρίτης) και ο Λαζαρίδης ανήκετε στο Νοσοκομείο 30 χρόνια. Γνωρίζονται με τον Διοικητή, γνωρίζονται με τον κ. Μαντζανά, ο οποίος είναι υπέρμαχος του να γίνουν από εκεί τα έκτακτα. Ωραία; Και έρχομαι να ρωτήσω το εξής: Πώς γίνεται να έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες να τελειώνουν, να λες ότι σε λίγο είναι έτοιμο (ωραία;) ως Δημοτική Αρχή να σου έχουν ζητήσει μελέτη μέσω του Δημάρχου για να ανοίξει ο δρόμος, έχεις πει: ναι (ωραία;), θα το κάνω. Και πες εμείς ότι αποφασίζουμε σήμερα να μην του δώσουμε άδεια. Και το νοσοκομείο έχει χτίσει έτσι τον εσωτερικο του χώρο, με τρόπο που το βγάζει από εκεί. Τι έχει να γίνει; Χάος. Εγώ, λοιπόν, θέλω να ακυρώσουμε ό,τι προηγούμενο έχει γίνει, να προχωρήσουμε μπροστά. Φαντάζομαι έχει έρθει σε όλους τους συναδέλφους αυτά που έχουν στείλει οι άνθρωποι. Διότι αυτή δεν είναι μία επιλογή ανάμεσα από 4 και επιλέξαμε αυτή ως πιο ασφαλή. Η τοποθέτησή μας, τώρα: Δεν μπορεί ο μαγνήτης και ο αξονικός να είναι στο -1. Ο μαγνήτης και ο αξονικός, που έρχεται ένα έκτακτο περιστατικό και πρέπει να δοθεί, και το ακτινολογικό και το αίμα, που κάνει δύο ώρες για να βγει αποτέλεσμα, να θέλουμε να είναι άμεσο.».
Στο σημείο αυτό ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, κ. Γιάννης Λαζαρίδης, διέκοψε τον κ. Χριστοδούλου, με τη φράση: «Έλα ρε Βασίλη, τώρα.»., και τον κ. Χριστοδούλου να συνεχίζει λέγοντας πως: «Μη με διακόπτεις, σε παρακαλώ πολύ. Σε παρακαλώ πολύ. Κράτα τα επιχειρήματά σου Ιωάννη. Κράτα τα επιχειρήματά σου και πες τα μας. Εμείς θα πούμε τη θέση μας. Ως Δημοτική Αρχή έχετε ήδη κάνει κινήσεις, ήδη έχετε μιλήσει και τώρα λέτε για διαβούλευση. Ποια διαβούλευση; Έχεις έρθει εδώ σαν Γιάννης Λαζαρίδης, που, άσε τον Δήμαρχο, Δήμαρχος είναι, τελευταίος θα το μάθει, έχεις έρθει σαν Λαζαρίδης μέσα στο διοικητικό και να πεις: «Συμβαίνει αυτό. Τι κάνουμε;». Έχεις κάνει διαβούλευση με τους κατοίκους, εσύ;», με τον κ. Λαζαρίδη να λέει: «Εγώ να κάνω διαβούλευση;» και τον κ. Χριστοδούλου να συνεχίζει λέγοντας πως: «Ε, βέβαια. Αντιδήμαρχος είσαι. Και συνταξιούχος και Αντιδήμ;αρχος. Πάμε παρακάτω.» και ακόμη ανάφερε πως: «Δεν γίνεται, λοιπόν, λέω, το έκτακτο, που είναι ο μαγνήτης και ο αξονικός και να λέει ο συνάδελφος: «Ξέρεις, λόγω του ακτινολογικού, που μπορεί να σπάσει ένα χέρι, ένα πόδι, και πάλι το συζητάμε, και τα αίματα, το αιματολογικό είναι στον 3ο, πρέπει να πάμε προς τα εκεί, και όχι να φέρουμε το ακτινολογικό και τα αίματα κάτω. Και εγώ ρωτάω τώρα: Πόσες προτάσεις τέθηκαν στο τραπέζι και μπήκε αυτή ως κυριότερη και έχει προχωρήσει το νοσοκομείο σε εργασίες, που τελειώνει. Αύριο τελειώνει. Κάνεις κι εσύ τη μελέτη. Σε δυο μήνες βγαίνει. Δυο μήνες τι θα γίνει; Τι θα γίνει δυο μήνες; Δηλαδή, είναι ετεροχρονισμένα όλα αυτά. Αυτά λέω. Αλλά τα αφήνουμε όλα πίσω. Ωραία;
Έχουνε στείλει εδώ οι κάτοικοι, μάλλον, λογικά, ο κύριος, που τα είπε κιόλας, μία διαδρομή, η οποία μπαίνεις από την Εθνικής Αντιστάσεως, το μόνο που κάνεις είναι μία ράμπα, και φτάνεις στο ταρατσάκι πάνω, και γίνεται ένας κύκλος: Εθνικής Αντιστάσεως, ράμπα, ταρατσάκι και μπαίνεις από την κεντρική. Γίνεται ένας κύκλος. Ωραία; Βέβαια, προϋποθέτει ότι αν έρθεις από την άλλη μεριά της Εθνικής Αντιστάσεως, να την ανοίξεις και να μπαίνεις αριστερά ή να πηγαίνεις από την από κάτω έξοδο και να έρχεσαι από τη μπροστινή. Επομένως, γίνεται ένας κύκλος. Δηλαδή, από τις 3-4 προτάσεις, που μας στείλανε σε όλους, πιστεύω αυτή είναι η πιο λογική. Και όχι το να είναι κλειστός ο δρόμος, το να είναι έτοιμα τα έκτακτα, κι εμείς να αποδεχόμαστε αυτό.
Δηλαδή, είναι ερωτηματικό μεγάλο, πώς το νοσοκομείο κάνει εργασίες, όταν ο δρόμος εκεί είναι κλειστός. Η λογική λέει τα έκτακτα να είναι σε ανοιχτό χώρο.
Τα νοσοκομεία πρέπει να είναι δίπλα σε κεντρική αρτηρία, αν το έχετε διαβάσει αυτό. Όπως, επίσης, γύρω από τον χώρο αθλητισμού πρέπει να γίνει ήπιας κυκλοφορίας.
Πώς ζητάμε εμείς να πέφτει στο γήπεδο ο δρόμος; Να τον ανοίξουμε, να πέσει στο γήπεδο και να είναι και ήπιας κυκλοφορίας μετά γύρω από το γήπεδο;
Πιστεύω ότι είναι λάθος αυτή η απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε μία απόφαση σήμερα, που να λέει: Προτείνουμε, είτε στην Περιφέρεια, είτε στον υπουργό, είτε οποιοσδήποτε είναι ο υπεύθυνος. Κατ’ αρχήν, δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός, που έδωσε τη διαταγή να γίνει η αλλαγή του έργου; Είναι το νοσοκομείο, είναι ο υπουργός ή είναι ο πρωθυπουργός; Αν είναι ο πρωθυπουργός, είναι φίλος του Δημάρχου, να του πει να το αλλάξει, να τελειώσουμε.
Πάμε παρακάτω. Εγώ προτείνω, λοιπόν, να βγει μια απόφαση, που να λέει: Ως Δημοτικό Συμβούλιο, και μετά από τη διαβούλευση με τους κατοίκους, γιατί το νοσοκομείο, όπως φαίνεται δεν έκανε διαβούλευση ή ο οποιοσδήποτε, Φαντάζομαι ότι δεν είχαν την ανάλογη γνώση ότι πρέπει να φέρουν το θέμα για να παρθεί κάποια απόφαση και το φέρανε ως διαμαρτυρία.
Άρα, εμείς ως παράταξη προτείνουμε, όπως υπάρχει το δικαίωμα να γίνει αυτό, να φτιάξουμε μία απόφαση, η οποία να στηριχτεί στην αντιπρόταση αυτή. Αν θέλετε να κάνουμε και μία συνάντηση οι επικεφαλής και να δούμε ποια λύση είναι καλύτερη. Και να ανακοινωθεί μετά σε μονοθεματικό εδώ πέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση, που να λέει ότι είμαστε υπέρ της άποψης τάδε. Να πούμε μια άποψη. Μπορεί να πείτε εσείς σαν Δημοτική Αρχή, που είστε είκοσι, ότι εμείς συμφωνούμε να πάει από εκεί, από το αδιέξοδο. Να πει ο καθένας τη γνώμη του και να βγει μία απόφαση και να τη δώσουμε στους κατοίκους και να κάνουν περαιτέρω ενέργειές τους.
Η πρότασή μας, λοιπόν, εμείς ως παράταξη, είναι από τη μεριά της Εθνικής Αντιστάσεως, γιατί έχει τρία πλεονεκτήματα: Πρώτον, καθάρισε που καθάρισε τον χώρο δίπλα από την Εθνικής Αντιστάσεως και τον παράδρομο ο Δήμαρχος, πολύ σωστά, μπορεί να γίνει ένα αξιόλογο πάρκινγκ. Δεύτερον, δίπλα από τον παράδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι το ταρατσάκι μπορεί να γίνει μία ράμπα και όχι να γκρεμιστεί ο λόφος, που είναι το υδραγωγείο, αύριο-μεθαύριο δεν ξέρεις, και χρησικτησίες, αν μπούμε και σε αυτά τα θέματα θα μας πάει πίσω και θα μπλέξουμε, ενώ ήδη φτιάχνονται τα έκτακτα. Και, τρίτον, ότι είναι βάση νόμου το πιο αποδεκτό, ότι είναι δίπλα σε κεντρική αρτηρία και μπορεί να έρθει το ένα ακτινολογικό κάτω, και να εξυπηρετηθούν, δηλαδή, και οι άνθρωποι, να είναι μέσα οι ασθενείς, σε μέσα χώρο του νοσοκομείου, γιατί από αυτά που σημείωσα, άμα ψυχορραγεί κάποιος δεν θέλει να τον βλέπει από τον πάνω όροφο της πολυκατοικίας. Σκέψου να μένει από τον πάνω όροφο στο μπαλκόνι και να βλέπει τον άλλον με σπασμένο κεφάλι ή να έχει πεθάνει κάποιος ή όλοι αυτοί οι Ρομά να έρχονται στην πυλωτή σου ή στο αμάξι σου από πίσω. Οι άνθρωποι κάπου θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους. Και έρχονται κατά εκατοντάδες. Η πρότασή μας, λοιπόν, είναι αυτή: να γίνει επόμενο μονοθεματικό συμβούλιο, με απόφαση την οποία θα πάρουμε, να κάνουν την πρόταση η κάθε παράταξη, να βγει κοινή απόφαση. Εγώ προτείνω αυτή, από την Εθνικής Αντιστάσεως. Και ο καθένας να πάρει την ευθύνη στα χέρια του. Την επόμενη Δευτέρα, λοιπόν, Πρόεδρε, σου προτείνω να κάνουμε μονοθεματικό με αυτό. Ευχαριστώ πολύ.». Ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Χριστοδούλου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Δέσποινα Θωμαΐδου», λέγοντας πως: «Πριν από το Δημοτικό συμβούλιο, που λάβαμε την επιστολή των κατοίκων, και ρωτήσαμε τον Δήμαρχο εάν γνωρίζει το θέμα, μας είπε: «Ναι, το γνωρίζω.» και ότι θα πρέπει να κάνει, η υποχρέωση του δήμου και της Δημοτικής Αρχής είναι να παραδώσει μία μελέτη και τίποτε άλλο. Προφανώς, είναι σε γνώση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, διότι δεν μπορεί να έχουνε ξεκινήσει οι εργασίες εδώ και λίγο καιρό, και, βέβαια, να μας λένε ότι οι εργασίες αυτές μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν τελειώσει και θα έχει μπει σε ισχύ η καινούργια μονάδα από τον Αύγουστο. Θα είναι όλα έτοιμα. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει γίνει μελέτη από τι στιγμή που γνωρίζουμε. Πόσον καιρό το γνωρίζουμε αυτό; Να μην έχει γίνει μελέτη και να μην έχουνε προβλεφθεί όλα αυτά τα ζητήματα. Εννοώ από τη Δημοτική Αρχή. Ούτε στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπήρξε κάτι τέτοιο, ούτε σχέδιο και κάποια πρόταση από τη Δημοτική Αρχή ότι αυτό θα μας βρει. Τα γεγονότα μας έχουν ήδη βρει. Απ’ τη στιγμή που γνωρίζατε, έπρεπε ήδη να έχει ανατεθεί η μελέτη. Και, φυσικά, με όλα αυτά τα προβλήματα τα σύγχρονα, γιατί παλιά, ναι, μπορεί στο Ρυμοτομικό να υπήρχε ο συγκεκριμένος δρόμος. Όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις υπάρχουν και σίγουρα πρέπει όλα αυτά να συγκεντρωθούν στην καινούργια μελέτη, που θα υποβληθεί με βάση τα καινούργια πολεοδομικά, που έχουν κτιστεί, δηλαδή, πολυκατοικίες και ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί τελείως διαφορετικά από το Ρυμοτομικό του ’56 (;), αν θυμάμαι καλά; Πότε είναι κύριε Σμαραγδάκη; Σίγουρα, λοιπόν, αυτή η μελέτη, που εσείς λέτε ότι πρέπει να τη δώσετε θα πρέπει να έχει γίνει χθες, για να μην προλάβουμε όλα αυτά τα γεγονότα, που γίνονται τώρα. Έτσι, λοιπόν, εκτός απ’ αυτό, το ότι πρέπει να δώσετε τη μελέτη, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, αν δεν έχει την άποψή του και, φυσικά, τον σχεδιασμό του, η Δημοτική Αρχή, ο δήμος, βασικά. Γιατί ο δήμος είναι εκείνος, που διανοίγει τον δρόμο, άσχετα από πού θα βρει χρηματοδότηση, άμα του τη δώσει το Υπουργείο Υγείας ή αν το πάρει από τον δικό του προϋπολογισμό. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει τη συγκεκριμένη μελέτη, φυσικά. Και, φυσικά, να κάνει τη διάνοιξη του δρόμου. Από εκεί και πέρα, τα χρήματα θα πρέπει να βρεθούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όμως, εδώ, τόσον καιρό, γιατί δεν μας λέτε ότι υπάρχει όλο αυτό για να μπορέσουμε κι εμείς να πούμε και να διαμορφώσουμε και να συζητήσουμε, εφόσον φέρετε τη μελέτη, ποια είναι η πιο καλύτερη λύση, ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα, ούτε στο νοσοκομείο, που, φυσικά γίνεται πολύ μεγάλο έργο, και το νοσοκομείο της πόλης μας κάνει τεράστιο έργο και οφείλουμε να μπορέσουμε να κάνουμε την καλύτερη λύση και για εκείνο, αλλά, φυσικά, και για τους κατοίκους της περιοχής μας. Και από ό,τι διαφαίνεται δεν μπορούμε να πούμε τώρα, και σίγουρα φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι από την Εθνικής Αντιστάσεως. Αλλά, όμως, αυτό πρέπει να το πούμε με βάση τη μελέτη, για να είμαστε κατοχυρωμένοι, να είναι κατοχυρωμένη και η Δημοτική Αρχή και εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι, που έχουν τα δικά τους προβλήματα, και, φυσικά, είναι και δικά μας προβλήματα, απ’ τη στιγμή που υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, άμεσα θα πρέπει να μας φέρετε τη μελέτη και θα πρέπει οπωσδήποτε να τη συζητήσουμε και να δούμε ό,τι καλύτερο είναι όσον αφορά στο νοσοκομείο και στους πολίτες της πόλης μας. Ευχαριστώ.». Όλη την τοποθέτηση της κ. Θωμαΐδου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Πέτρος Αλέπης, είπε πως: «Ένα σχόλιο: Επιβεβαιώνεται ότι όταν έρχονται κάτοικοι και διεκδικούν, είναι, μάλλον, είναι ελπιδοφόρο. Δεν ξέρω αν κάποιοι αγχώνονται ή στενοχωριόνται, πάντως, μάλλον, έτσι λύνονται τα προβλήματα ή μπαίνουν υπό των τύπο των ύλων πιο άμεσα, πιο ζωντανά, πιο ζωηρά, δηλαδή. Τώρα, η διαμαρτυρία είναι ολοφάνερα σωστή. Αλλά ας πάμε λίγο παρακάτω. Γιατί όποιος πει ότι είναι λάθος, εντάξει, καν δεν μπορεί να πει ναι, έχει άλλου είδους πρόβλημα. Ποιος είναι αυτός, που δεν μπορεί να καταλάβει ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα μπορεί να έχουμε δράματα. Μπορεί να έχουμε ανυπολόγιστες συνέπειες. Ποιος είναι αυτός, που δεν μπορεί να το καταλάβει. Γιατί πρέπει να πάμε στην αιτία του προβλήματος, που δημιουργήθηκε. Εξ όσων μπορεί να καταλάβει κάποιος, που δεν είναι και ιδιαιτέρως ειδικός, εδώ αναμειγνύεται ο Δήμος, η Περιφέρεια, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Κοινώς, τρέχα γύρευε. Η γνως΄τη υπόθεση αρμοδίων και αναρμοδίων, που οδηγεί ένα απλό λαϊκό θέμα, πώς θα πηγαίνει το ασθενοφόρο στην ώρα του μέσα στο νοσοκομείο και ο ασθενής να γίνει καλά και οι κάτοικοι να μην επιβαρύνονται σε μια έτσι κι αλλιώς βεβαρυμμένη περιοχή, να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτή είναι η κατάσταση. Και έρχεται και δένει αυτό με την πολιτική κόστους-οφέλους, ό,τι μου ‘ρχεται κάνω, ό,τι του φανεί του Λοωλοστεφανή, εγώ να κάνω τη δουλειά μου και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν. Αυτή είναι η κατάσταση. Και αύριο, που θα έρθει εδώ ο γνωστός υπουργός, που έχει κάνει κι άλλα κατά καιρούς στην περιοχή μας, έκανε εγκαίνια στο Φαρμακείο που έδιωξε, εγκαινίασε την Ψυχιατρική Κλινική με κάτι μερεμέτια που έγιναν κ.τ.λ.. Θα παρότρυνα τους κατοίκους να πάνε και εκεί και να του πουν τι συμβαίνει. Όπως και στη Διοίκηση του νοσοκομείου. Η οποία Διοίκηση του νοσοκομείου αυτό βρήκε να σκεφτεί; Ότι έχει 200 κενές θέσεις το νοσοκομείο μας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν την απασχολεί τη Διοίκηση αυτή; Και είναι κορεσμένο μέσα το νοσοκομείο; Και λειτουργεί μόνο χάρη στο φιλότιμο των ανθρώπων; « και ακόμη πρόσθεσε πως: «Άρα, λοιπόν, η απόφαση οφείλει να είναι η εξής, κατά τη γνώμη μας. Και μπορεί να παρθεί σήμερα απόφαση. Εντάξει, τι χρειάζεται να καθυστερήσουμε; Η απόφαση πρέπει να είναι: ότι ο Δήμος, με όλους τους τρόπους, και ελπίσω να είναι ομόφωνη η απόφαση. Τι να πω; Ο Δήμος, με όλους τους τρόπους, οδηγεί το θέμα, ώστε να σταματήσει κάθε εργασία. Κάθε εργασία. Να υπάρξει συζήτηση για το ποια είναι η καλύτερη λύση, που θα βοηθήσει ασθενείς και κατοίκους, για να προχωρήσει η ζωή. Και, πράγματι, εγώ Πολεοδόμος δεν είμαι, αλλά, πράγματι, μπορώ να καταλάβω ότι από την Εθνικής Αντιστάσεως είναι η καλύτερη λύση. Τώρα, κάποια λεπτομέρεια, κάτι που δεν μπορούμε να πιάσουμε, εντάξει. Λέμε για την ουσία. Και με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει δέσμευση από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι παρεμβαίνει και ζητάει άμεσο σταμάτημα των εργασιών. Γιατί μπορεί να πάμε στον τάδε χρόνο να το συζητήσουμε και οι εργασίες να έχουν γίνει. Και να συζητάμε εκ των υστέρων. Άρα, λοιπόν, και επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για τους νόμους και αν είναι νομότυπο, εντάξει, νομότυπο-νομότυπο, αλλά αν χτυπήσει ένα παιδάκι θα είναι νομότυπο; Αν ένας ασθενής δεν μπορέσει να πάει στην ώρα του θα είναι νομότυπο; Ας τα αφήσουμε, λοιπόν, αυτά, γιατί και οι νόμοι είναι συγκεκριμένοι. Εμείς προτείνουμε άμεση τέτοια απόφαση, επίλυση του θέματος με αυτό το πνεύμα και κάπως έτσι να προχωρήσουμε. Την τοποθέτηση του κ. Αλέπη μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις, κατά σειρά, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Λαζαρίδη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήστε πατώντας ΕΔΩ, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κώστα Κατιμερτζόγλου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Ευθύμιου Παπαμαργαρίτη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ, της Νομικής Συμβούλου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής κ. Καλλιόπη Κοντογιάννη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ, καθώς και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Μιλτιάδη Καναβού, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως: «Τώρα, επειδή πρέπει να κάνουμε μία πρόταση, είπε ο συνάδελφος ο Χριστοδούλου, εγώ λέω, αύριο ή μεθαύριο να γίνει ραντεβού στο γραφείο ή στο νοσοκομείο με τους επικεφαλής των παρατάξεων, δεν χρειάζεται διαπαραταξιακή, θα θέσουμε τα ζητήματα όπως είναι, φαντάζομαι ότι αυτό έχει πάει και στο νοσοκομείο, όπως ακριβώς είναι, θα ερωτηθούν για το αν έχουν κάνει κάποια συγκοινωνιακή μελέτη, γιατί είναι κάτι σοβαρό, το οποίο ο δήμος το να το κάνει δεν είναι θέμα, να τους πούμε: έχετε μπροστά σας προτάσεις συγκεκριμένες, εξηγείστε μας γιατί αυτές δεν είναι στο πλάνο σας, και από εκεί και πέρα να επανέλθουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.». Ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Μανούρη μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Βαρδανίκα, ο οποίος αναφέρθηκε σε κάποια τεχνικά θέματα, που μπορείτε να παρακολουθήστε πατώντας ΕΔΩ.