ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Ελληνική Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υπαγωγή της διαχείρισης του νερού στη Ρ.Α.Ε. ζητά η Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας

Σε έκτακτη χθεσινή συνεδρίασή του, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (Δ.Ε.Υ.Α.Π.), έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της κ. Ανδρέα Παπανικήτα, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ανακοίνωσης, με την οποία ζητείται η απόσυρση του νομοσχεδίου για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θεωρώντας πως «θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα στον λαό, ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η Δ.Ε.Υ.Α.Π.:

«Σχέδιο νόμου έφερε τις προηγούμενες μέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής». Με το νομοσχέδιο αυτό υπάγονται στη Ρ.Α.Ε., η οποία μετονομάζεται σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ., ο τομέας υπηρεσιών ύδατος και των αστικών αποβλήτων, επομένως και οι Δ.Ε.Υ.Α..
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η Ρ.Α.Α.Ε.Υ. θα έχει την αρμοδιότητα για την «αναδιοργάνωση του τομέα της παροχής υπηρεσιών ύδατος», όπως λένε, με συγχωνεύσεις και συνενώσεις Δ.Ε.Υ.Α. με «καταμερισμό του γεωγραφικού πεδίου άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής». Αυτό, για παράδειγμα στην Αχαΐα, μπορεί να σημαίνει συγχωνεύσεις και μια Δ.Ε.Υ.Α. στον νομό. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες Δ.Ε.Υ.Α. έχουν τεράστια προβλήματα και χρέη, για να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί για την εκχώρηση σε ιδιώτες μπορεί κατά τη συγχώνευση των Δ.Ε.Υ.Α. να δίνονται κατευθείαν μεγάλα κομμάτια σε ιδιώτες.
Επίσης με το νομοσχέδιο δίνεται η αρμοδιότητα στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. να καθορίζει και να ελέγχει την τιμολογιακή πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α., να τις πιστοποιεί, να αξιολογεί τη διαχειριστική τους επάρκεια, να τους επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα. Επίσης, επιβάλλονται αυξημένες υποχρεώσεις σε ασφυκτικές προθεσμίες, παρά το γεγονός ότι όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι πλήρως αποδυναμωμένες από προσωπικό.
Με το νομοσχέδιο αυτό υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων διαχρονικά. και όπως αναφέρεται: «Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία της οδηγίας (Ε.Ε.) 2019/944 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας … για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου … Επιπροσθέτως, ρυθμίζονται θέματα εποπτείας και ελέγχου των παρόχων υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.».
Το νομοσχέδιο, που φέρνει τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία αξιοποιεί το έδαφος που είχε διαμορφώσει η προηγούμενη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την είσοδο των ιδιωτών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο. Θα διαμορφώσει μια ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπάρχει σήμερα για τα λαϊκά στρώματα, που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης. Με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. της τιμολογιακής πολιτικής των Δ.Ε.Υ.Α. θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες, που παρέχονται από τις Δ.Ε.Υ.Α.. Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια ενέργειας κ.λπ., στα οποία η Ρ.Α.Ε. έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας, από το 2014, που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή, έχει προχωρήσει σε μειώσεις και έχει διαμορφώσει τις πιο χαμηλές τιμές.Συνεχίζει να εξαντλεί όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου να παρέχει περισσότερες ελαφρύνσεις, με ενίσχυση της πολιτικής του διακανονισμού και διευκόλυνση με όλα τα μέσα των λαϊκών οικογενειών. Σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις αυτές, που αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, τις λαϊκές ανάγκες στη λογική κόστους–οφέλους, που σχεδιάζουν την ολοκληρωτική εκχώρηση της διαχείρισης του νερού και των λυμάτων σε ιδιώτες εργολάβους, που ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού κ.λπ., η Δ.Ε.Υ.Α.Π. προσπαθεί να προσφέρει ποιοτικό, φτηνό νερό, και να δημιουργεί σύγχρονα έργα υποδομής σε ύδρευση και αποχέτευση, που θα λύσουν χρονίζοντα προβλήματα. Πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θέλουν να εμποδίσουν τις όποιες τέτοιες προσπάθειες και γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους νομοθετώντας. Στο χέρι του λαού μας είναι να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους τιμωρήσει μπροστά και στις επερχόμενες εκλογικές μάχες.
Ακόμα χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των Δ.Ε.Υ.Α., όπου θα αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας και οι σχετικοί κίνδυνοι, θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις. Ήδη, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, μια σειρά από λειτουργίες και εργασίες περνάνε στους ιδιώτες εργολάβους και σε διάφορες εταιρείες, και αυτό θα ενταθεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στη Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας, ενώ ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας προβλέπει 379 θέσεις, αυτή τη στιγμή εργάζονται 165 εργαζόμενοι, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 20. Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. σήμερα, αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγούμενα, δεν εγκρίνονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που διεκδικεί η Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας, ακριβώς γιατί υπάρχουν αυτοί οι σχεδιασμοί, που φέρνει το νομοσχέδιο, στους οποίους δεν χωρούν εργαζόμενοι με μόνιμη-σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα. Οι κάθε λογής εργολάβοι, που θέλουν να πάρουν κερδοφόρες δραστηριότητες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους, θέλουν εργαζόμενους φτηνούς και ευέλικτους. Χειρότερη θα είναι η κατάσταση και ως προς την ποιότητα του νερού, γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αφού το κύριο για το κεφάλαιο είναι η κερδοφορία του.
Η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Π. έχουν τη θέση ότι το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, να παρέχεται φτηνό, σε επάρκεια και να είναι ποιοτικό. Η στάση της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Π. είναι συνεπής για την ανάγκη συνολικής ανατροπής της πολιτικής, που εμπορευματοποιεί τα πάντα, και το νερό, είτε με εκχώρηση σε ιδιώτες, αλλά και μέσα από δημοτικές επιχειρήσεις (όπως είναι οι Δ.Ε.Υ.Α.), που λειτουργούν και αυτές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην ανταποδοτικότητα, στην επιβάρυνση του λαού, ο οποίος καλείται να πληρώνει ξανά και ξανά.
Διεκδικούμε:
-Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.
-Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών για τον λαό, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας.
-Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό.
-Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το κράτος.
-Άμεσα να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.
-Άμεση επιδότηση των Δ.Ε.Υ.Α. από το κράτος για την κάλυψη του συνόλου του ενεργειακού τους κόστους.».