ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τη λειτουργία του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης αποκαθιστά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη υπέγραψε τη σύμβαση του έργου: «Επισκευή και αποκατάσταση λειτουργίας του νέου πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης, αρχικού προϋπολογισμού 2.478.300 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η επισκευή του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης, μετά από επτά χρόνια από την κατασκευή του, και προβλέπεται:
• Η αποσυναρμολόγηση και συντήρηση των πλωτών αντλιοστασίων.
• Η συντήρηση της μεταλλικής εξέδρας.
• Η αποσυναρμολόγηση των αντλητικών συγκροτημάτων για έλεγχο και συντήρηση.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα συναρμολογηθεί ξανά η πλωτή εξέδρα και οι καταθλιπτικοί αγωγοί και θα ρυμουλκηθούν στη θέση αγκυροβόλησης.

Μετά από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε σχετικά πως: «Επενδύουμε και πάλι στην Κωπαΐδα και στηρίζουμε τους παραγωγούς της περιοχής. Φροντίζουμε για την άρδευση του πεδίου και επιπλέον προετοιμαζόμαστε και για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας. Προς τούτο, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. Ευρώ, περίπου, για να επισκευάσουμε και να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του νέου πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης. Η αρδευτική περίοδος έχει ξεκινήσει, κυλά ομαλά και εμείς μεριμνούμε για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι παραγωγοί, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.».

Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η επισκευή και αποκατάσταση της λειτουργίας του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης αποτελούσε πάντα προτεραιότητα και πρωταρχικό μας στόχο για την εύρυθμη λειτουργία της άρδευσης σε περιόδους ξηρασίας, αποτελώντας μια δικλείδα ασφαλείας για την άρδευση της Κωπαΐδας. Είναι ένα μεγάλο έργο για το Κωπαϊδικό πεδίο. Η επισκευή και αποκατάσταση της λειτουργίας του πλωτού κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι αποτελεί έργο αναπτυξιακής προοπτικής, συνδεόμενο άμεσα με την άρδευση του κάμπου μας. Εργαζόμαστε με πρόγραμμα και σκληρούς ρυθμούς, θέτοντας στόχους τους οποίους υλοποιούμε επενδύοντας στον κάμπο μας. Με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2.478.300 ευρώ, επενδύουμε για άλλη μια φορά στην Κωπαΐδα, στεκόμαστε για άλλη μια φορά δίπλα στους αγρότες μας. Καλή αρδευτική περίοδο σε όλους μας.».