ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Άγρια Φύση Κοινωνία Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θωμάς Κώστας (Αντιδήμαρχος Δήμου Ρόδου): «Για το Δημοτικό Ελαφοκομείο θα αποδοθούν ευθύνες όπου αντιστοιχούν»

Άμεσες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Ρόδου έπειτα από τις σοκαριστικές εικόνες, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση, έδωσε εντολή για την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Ανάπτυξης, κ. Θωμάς Κώστας, και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κ.κ. Γιάννης Μητσού και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς κ. Μιχάλης Θωμάτος, μετέβησαν το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ελαφοκομείου.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Θωμάς Κώστας, παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) και ζήτησε άμεση διερεύνηση για να αποδοθούν ευθύνες, όπου αντιστοιχούν, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου.
Παράλληλα, με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου ξεκινούν άμεσες εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Ελαφοκομείου, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Έπειτα από την αυτοψία του Αντιδημάρχου κ. Θωμά Κώστα και με βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων προκύπτει ότι η ντροπιαστική κατάσταση, που επικρατεί στο Ελαφοκομείο, είναι αποτέλεσμα εγκατάλειψης πολλών μηνών, ενώ στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του δεν έγινε καμία ενημέρωση για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ζήτησε εγγράφως πλήρη αναφορά από την υπεύθυνη Κτηνίατρο του Ελαφοκομείου για τη λειτουργία του, αλλά και τις προτάσεις της για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ μετά από την αυτοψία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών δόθηκε εντολή για τον ενταφιασμό όλων των νεκρών ζώων, προκειμένου να προστατευθούν τα ζώντα ελάφια, αλλά και η δημόσια υγεία.
Επίσης, διαπιστώθηκε επάρκεια νερού και φαγητού, ωστόσο, γίνεται διερεύνηση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα ελάφια, τα οποία είναι όλα αρσενικά.
Ακόμη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Θωμάς Κώστας, αμέσως μετά από την αυτοψία στο Δημοτικό Ελαφοκομείο δήλωσε σχετικά πως: «Η κατάσταση στο Ελαφοκομείο της Ρόδου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, γι’ αυτό και ως Δημοτική Αρχή ενεργήσαμε άμεσα για τη διευθέτηση των προβλημάτων λειτουργίας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών και την αξιοποίηση του χώρου του Ελαφοκομείου. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε είναι πως τα ελάφια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης, αυτό, όμως, δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες για τη ντροπιαστική κατάσταση του Ελαφοκομείου, που είναι απόρροια εγκατάλειψης και αδιαφορίας πολλών μηνών, ακόμη και ετών.».