ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θετική αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης για παράταση λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού

Σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Υ.), με τη συμμετοχή του υπεύθυνου του Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Αλέξη Καλοκαιρινού, για παράταση της λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Υ. μέχρι το τέλος του 2024, έτυχε θετικής υποδοχής.

Με δεδομένο το γεγονός πως η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έχει εκδηλώσει επανειλημμένως την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη δραστηριότητα των Κ.Δ.Α.Υ. σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα από το Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου Κρήτης τον Ιούνιο του 2024, εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε οι Δήμοι των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου θα έμεναν χωρίς ανακύκλωση για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και, μάλιστα, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου, με τα γνωστά οικονομικά δεδομένα, θα αδυνατούσε να αναλάβει τη λειτουργία του.
Για τον λόγο αυτόν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης και Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, ανέλαβε την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης με την Ε.Ε.Α.Α., με σκοπό να βρεθεί εγκαίρως μια βιώσιμη λύση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε με διάθεση συνεργασίας, κατανόησης και σύμπνοιας, και με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νίκου Γιαλιτάκη, στελεχών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., επαναδιατυπώθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τομέας της ανακύκλωσης σε εθνικό επίπεδο. Προβλήματα, κατά βάση χρηματοδοτικά, που σχετίζονται με την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που παρατηρείται την τελευταία 20ετία, αλλά και τη μη ανταπόδοση του Περιβαλλοντικού Τέλους για τις ανάλογες δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, επισήμανε πως η Ε.Ε.Α.Α. έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τους Δήμους της χώρας, τονίζοντας πως: «Όταν η ανακύκλωση δεν υποστηρίζεται οικονομικά, το αδιέξοδο είναι δεδομένο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε ένα πλαίσιο διεκδικητικό, με στόχο να αναταχθεί το γενικότερο περιβάλλον. Τόσο ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης -και ως μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενός θεσμικού φορέα με πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά και άμεσα ενδιαφερόμενο για τα ζητήματα αυτά- όσο και εγώ προσωπικά, θα ενισχύσουμε την προσπάθεια συμβάλλοντας στις διαπραγματεύσεις. Άλλωστε, η Δημοτική μας Αρχή έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη με την παραδοχή ότι το Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου παραμένει στην Ε.Ε.Α.Α. μέχρι το τέλος του 2024, αντί τον Ιούνιο του 2024. Και επειδή οι παρατάσεις δεν μπορούν να διαιωνίζονται, στόχος μας είναι να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, που θα μας οδηγήσουν στην μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου.».

Ακόμη, υπενθυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2024 το Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου Κρήτης, παρακολουθώντας από κοντά τα στάδια της διαδικασίας διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, συνομιλώντας με τον ανάδοχο και εργαζομένους. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη εκείνη, ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός είχε τονίσει πως η αναβάθμιση και η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της ανακύκλωσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως και η εδραίωση συνθηκών κυκλικής οικονομίας με στόχο να αποκτήσει το Ηράκλειο χαρακτηριστικά «κυκλικής πόλης».