ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην Π.Ε. Ηλείας

Με θετικό απολογισμό «κλείνει» η αντιπυρική περίοδος και με επιχειρησιακή ετοιμότητα ξεκινά η νέα αντιπλημμυρική περίοδος 2023-2024, όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο μικρό Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου στον Πύργο, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο να κάνει σύντομο απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και της επιτυχούς αντιμετώπισης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως ο συνολικός συντονισμός, με ταχύτατη αντίδραση, αποτελεσματική διαχείριση και περιορισμό των πυρκαγιών είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το υψηλό και άψογο επίπεδο της συνεργασίας αποτυπώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά τη διάρκεια του –αναμφισβήτητα- δύσκολου καλοκαιριού που διανύσαμε, καθώς αρκετές φορές η Ηλεία βρέθηκε σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (προβλέψεις κατηγορίας 4 και 5) και παρόλα αυτά οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην πλειοψηφία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς εν τη γενέσει τους.» και ακόμη ευχαρίστησε θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα, τις Αστυνομικές Αρχές, τις Στρατιωτικές Δυνάμεις, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τις Υπηρεσίες για τη σημαντική συμβολή τους.
Επίσης, τις ευχαριστίες του, προσωπικά προς τον κ. Γιαννόπουλο και προς όλους τους εμπλεκόμενους, εξέφρασε και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Βασίλης Σολδάτος, δηλώνοντας «ευτυχής και υπερήφανος για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου», ενώ κατά τον απολογισμό αναφέρθηκε στα συμβάντα, που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία, στην πολύ καλή προετοιμασία που είχε γίνει, ώστε να υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα, στη συμβολή των εναέριων μέσων και στη συνδρομή των ξένων πυροσβεστικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Προεγκατάστασης, η οποία θα συνεχιστεί και το 2024, στο αποτελεσματικό πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης και γρήγορης καθοδήγησης των μηχανημάτων έργων (GPS), που εφάρμοσε για πρώτη χρονιά φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, συνδράμοντας σημαντικά στο έργο του Π.Σ., και, φυσικά, στην άψογη συνεργασία.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσαν με τις τοποθετήσεις τους και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης.
Επίσης, σημαντική στον τομέα της πρόληψης ήταν και η εκτέλεση του έργου: «ANTINERO II», που αφορούσε στον καθαρισμό των δασών, καθώς και της Αερολέσχης Πύργου με πτήσεις περιπολίας, με τη Διευθύντρια Δασών Ν. Ηλείας κ. Αγγελική Τσάκωνα και τον Δασάρχη Αμαλιάδας κ. Βασίλη Μποβολέτη να απαντούν και σε επισημάνσεις από τον Πρόεδρο της Αερολέσχης κ. Θοδωρή Γιαννακούλια σχετικά με το εύρος των αντιπυρικών ζωνών στην Ηλεία. Για όλα τα παραπάνω τοποθετήθηκε και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Γυφτάκης, κάνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία και αξία της ολοκλήρωσης του Οργανωμένου Σχεδίου Απομάκρυνσης Πολιτών, από τους δήμους.
Ωστόσο, από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η ανάγκη ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να παραμείνει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών, αφού, δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών, η τυπική (ημερολογιακά) λήξη της αντιπυρικής περιόδου δεν σημαίνει αυτομάτως και αποσόβηση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ακόμη, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αποφυγή αγροτικών εργασιών, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Επιπλέον, όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της αδιάκοπης προσπάθειας, που έχει προηγηθεί με εκτέλεση εργασιών και εν μέσω καλοκαιριού, για τον καθαρισμό και τη θωράκιση των αντιπλημμυρικών έργων, τόσο μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όσο και μέσω της Πολιτικής Προστασίας, ακόμη και στο αποστραγγιστικό δίκτυο του Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού-Αλφειού. Από αυτές, καθαρίστηκαν και καθαρίζονται ο Βέργας (Βάρδα-Μανωλάδα) και ο Αλφειός ποταμός (Ολυμπία-Κρέστενα-Πύργος), ο Κλαδέος (Ολυμπία), ο Σελινούντας (Κρέστενα), το Ζαχαρέικο ρέμα κ.ά., καθώς και τάφροι σε όλη την Ηλεία, στις οποίες δεν είχε γίνει ποτέ ουσιαστική παρέμβαση και συνολικός καθαρισμός, παρά μόνο σημειακές παρεμβάσεις και συντηρήσεις. Κάτι που επιβεβαίωσαν με τις τοποθετήσεις τους τόσο η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων κ. Νάνσυ Παναγιωτόπουλου όσο και ο Πρόεδρος του Γ.Ο.Ε.Β. κ. Τάκης Παρασκευόπουλος.
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε και στις νέες εργολαβίες που θα ξεκινήσουν, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες θωράκισης, όπου υπάρχει ανάγκη, ενώ ο κ. Μπαλιούκος και ο κ. Αρβανίτης έκαναν κάποιες επισημάνσεις για σημεία και περιοχές που έχουν ανάγκη περεταίρω παρεμβάσεων, όπως και ο Προϊστάμενος Π.Π. Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος προς τον Γ.Ο.Ε.Β., σχετικά με το δίκτυό του.
Ακόμη, χρήσιμη ήταν και η επισήμανση του Υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκου Σμαρνάκη σε θέματα πρόληψης προς τον Γ.Ο.Ε.Β. και προς τους Δήμους, ως διαπίστωση από την πρόσφατη υπηρεσιακή επίσκεψή του στον Παλαμά Καρδίτσας, στο πλαίσιο της συνδρομής της Π.Υ. Πύργου μετά από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας.
Επιπλέον, σχετική προετοιμασία, με προμήθεια αντιπαγετικού άλατος, έχει γίνει και για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πιθανή εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, οι εκπρόσωποι του Κ.Ε.Α.Τ., της 117 Π.Μ. και της Σ.Ε.Τ.Τ.Η.Λ. κ. Βασίλης Αναδιώτης, Σπύρος Παπαχρήστος και Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, αντίστοιχα, ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών κ. Θεόδωρος Λεβέντης και Αξιωματικοί του Π.Σ., η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Αθανασία Ράλλη, οι εκπρόσωποι του Ε.Κ.Α.Β. κ. Αμαλία Βασιλέλλη, του Ε.Ε.Σ. κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και της Διασωστικής Ομάδας Ηλείας κ. Χρήστος Μάντεσης, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ε. Ηλείας κ. Ασημίνα Χαλικιά και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Π. της Π.Ε. Ηλείας.