ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα κόμματα

Τα μέλη του ΜέΡΑ25 Ιταλίας δηλώνουν αλληλέγγυοι και ενώνουν τη φωνή τους με την αγανάκτηση των Ελλήνων

Ο κ. Φεντερίκο Ντόλτσε, Γραμματέας του νεοσύστατου ΜέΡΑ25 Ιταλίας, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης μέσω «βίντεο» ανεβασμένου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «You Tube», ενώνοντας τη φωνή του με την αγανάκτηση των πολιτών για τη καταστροφική Ευρωπαϊκή πολιτική, από την οποία επωφελήθηκε και η Ιταλία.

Ακολουθούν τα λεγόμενα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Ιταλίας, κ. Φεντερίκο Ντόλτσε:
«Στις 28 Φεβρουαρίου που μας πέρασε, κοντά στον Ευαγγελισμό, συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ελληνική Ιστορία. Τουλάχιστον 57 οι νεκροί από την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων. Μολονότι βιαστήκαμε να υποβιβάσουμε τα αίτια της τραγωδίας, λέγοντας ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, η αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να μην επικεντρωθεί στην απουσία των συστημάτων ασφάλειας, στα προβλήματα που οδήγησαν στο να κυκλοφορούν τα τρένα πάνω στην ίδια γραμμή και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Και, δυστυχώς, η κατάσταση αυτή συνδέεται ξεκάθαρα με τις συνέπειες για την Ελλάδα πάνω στις υποδομές της, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στο νερό και τα δημόσια αγαθά, που είχε η περίφημη «διάσωση» του Ελληνικού κράτους το 2015, που στην πραγματικότητα ήταν ένα ξεπούλημα της χώρας, στο οποίο επιχειρήσεις από τη μισή Ευρώπη και όχι μόνο απογυμνώσανε την Ελλάδα από όλες τις κερδοφόρες τις υπηρεσίες και υποδομές, αφήνοντας στο κράτος μόνο την υποχρέωση να πληρώνει εκείνο το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.
Σε αυτή την περίπτωση είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι, αφού το 2017 η Ferrovie dello Stato πλειοδότησε με το ταπεινό ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ ολόκληρο τον εμπορικό και επιβατικό στόλο και υπηρεσίες, αγοράζοντας και κατέχοντας το 100% της HELLENIC TRAIN, τη νεοσύστατη εταιρεία που γεννήθηκε από τον απόσχιση από τον Ο.Σ.Ε. του στόλου των τρένων, αφήνοντάς του, όμως, την υποχρέωση της συντήρησης του δικτύου, που επιβαρύνει το δημόσιο χωρίς να μπορεί να έχει κέρδη για να το συντηρήσει.
Όταν παίρνεις ένα καταχρεωμένο κράτος και του δανείζεις χρήματα, με αντάλλαγμα όλα τα κερδοφόρα μέρη των υποδομών, αφήνοντάς του μόνο τα κόστη, είναι καθαρός πνιγμός. Είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο για να διατηρήσει έναν λαό σε μόνιμο καθεστώς χρέους, ώστε να μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι παραξοδεύει και να τον καθυποτάξεις όταν θα το ξαναχρειαστείς.
Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτό είναι ό,τι πιο κοντινό στην αποικιοκρατία γίνεται.
Η Ευρώπη, πρέπει να θεραπεύσει αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ένα μέλλον δημοκρατίας και δικαιοσύνης ή υποδούλωσης και εκμετάλλευσης.
Η Ιταλία, που μέσω της FS (Ferrovie dello Stato ) έχει βγάλει τεράστια κέρδη από αυτήν την επιχείρηση πρέπει να επέμβει, βγαίνοντας μπροστά για να σταματήσει αυτή τη συστηματική λεηλασία των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Εμείς, πιστεύουμε στην πραγματική Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτήν των ευρωπαίων πολιτών, γιατί μόνο ένας κοινός αγώνας, που θα δώσουμε όλοι μαζί, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα και να αποτρέψει τους αδελφοκτόνους ανταγωνισμούς μεταξύ αχρείαστων εθνικισμών.
Γι’ αυτό εμείς, του ΜέΡΑ25 Ιταλίας, πολεμάμε και θα πολεμάμε μαζί και για τους συντρόφους του ΜέΡΑ25 Ελλάδας, που αυτή τη στιγμή βιώνουν τραγικές ώρες πένθους και κρατικής καταστολής από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλον και θα κάνουμε τα πάντα για να σας υποστηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε.
Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να σταματήσουμε αυτήν την εγκληματική πολιτική των Ευρωπαϊκών θεσμών, πριν να είναι πολύ αργά.».