ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Άλλα κόμματα

Τα μέλη του ΜέΡΑ25 Ιταλίας δηλώνουν αλληλέγγυοι και ενώνουν τη φωνή τους με την αγανάκτηση των Ελλήνων

Ο κ. Φεντερίκο Ντόλτσε, Γραμματέας του νεοσύστατου ΜέΡΑ25 Ιταλίας, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης μέσω «βίντεο» ανεβασμένου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «You Tube», ενώνοντας τη φωνή του με την αγανάκτηση των πολιτών για τη καταστροφική Ευρωπαϊκή πολιτική, από την οποία επωφελήθηκε και η Ιταλία.

Ακολουθούν τα λεγόμενα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Ιταλίας, κ. Φεντερίκο Ντόλτσε:
«Στις 28 Φεβρουαρίου που μας πέρασε, κοντά στον Ευαγγελισμό, συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ελληνική Ιστορία. Τουλάχιστον 57 οι νεκροί από την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων. Μολονότι βιαστήκαμε να υποβιβάσουμε τα αίτια της τραγωδίας, λέγοντας ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, η αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να μην επικεντρωθεί στην απουσία των συστημάτων ασφάλειας, στα προβλήματα που οδήγησαν στο να κυκλοφορούν τα τρένα πάνω στην ίδια γραμμή και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Και, δυστυχώς, η κατάσταση αυτή συνδέεται ξεκάθαρα με τις συνέπειες για την Ελλάδα πάνω στις υποδομές της, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στο νερό και τα δημόσια αγαθά, που είχε η περίφημη «διάσωση» του Ελληνικού κράτους το 2015, που στην πραγματικότητα ήταν ένα ξεπούλημα της χώρας, στο οποίο επιχειρήσεις από τη μισή Ευρώπη και όχι μόνο απογυμνώσανε την Ελλάδα από όλες τις κερδοφόρες τις υπηρεσίες και υποδομές, αφήνοντας στο κράτος μόνο την υποχρέωση να πληρώνει εκείνο το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.
Σε αυτή την περίπτωση είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι, αφού το 2017 η Ferrovie dello Stato πλειοδότησε με το ταπεινό ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ ολόκληρο τον εμπορικό και επιβατικό στόλο και υπηρεσίες, αγοράζοντας και κατέχοντας το 100% της HELLENIC TRAIN, τη νεοσύστατη εταιρεία που γεννήθηκε από τον απόσχιση από τον Ο.Σ.Ε. του στόλου των τρένων, αφήνοντάς του, όμως, την υποχρέωση της συντήρησης του δικτύου, που επιβαρύνει το δημόσιο χωρίς να μπορεί να έχει κέρδη για να το συντηρήσει.
Όταν παίρνεις ένα καταχρεωμένο κράτος και του δανείζεις χρήματα, με αντάλλαγμα όλα τα κερδοφόρα μέρη των υποδομών, αφήνοντάς του μόνο τα κόστη, είναι καθαρός πνιγμός. Είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο για να διατηρήσει έναν λαό σε μόνιμο καθεστώς χρέους, ώστε να μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι παραξοδεύει και να τον καθυποτάξεις όταν θα το ξαναχρειαστείς.
Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτό είναι ό,τι πιο κοντινό στην αποικιοκρατία γίνεται.
Η Ευρώπη, πρέπει να θεραπεύσει αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ένα μέλλον δημοκρατίας και δικαιοσύνης ή υποδούλωσης και εκμετάλλευσης.
Η Ιταλία, που μέσω της FS (Ferrovie dello Stato ) έχει βγάλει τεράστια κέρδη από αυτήν την επιχείρηση πρέπει να επέμβει, βγαίνοντας μπροστά για να σταματήσει αυτή τη συστηματική λεηλασία των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Εμείς, πιστεύουμε στην πραγματική Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτήν των ευρωπαίων πολιτών, γιατί μόνο ένας κοινός αγώνας, που θα δώσουμε όλοι μαζί, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα και να αποτρέψει τους αδελφοκτόνους ανταγωνισμούς μεταξύ αχρείαστων εθνικισμών.
Γι’ αυτό εμείς, του ΜέΡΑ25 Ιταλίας, πολεμάμε και θα πολεμάμε μαζί και για τους συντρόφους του ΜέΡΑ25 Ελλάδας, που αυτή τη στιγμή βιώνουν τραγικές ώρες πένθους και κρατικής καταστολής από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλον και θα κάνουμε τα πάντα για να σας υποστηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε.
Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να σταματήσουμε αυτήν την εγκληματική πολιτική των Ευρωπαϊκών θεσμών, πριν να είναι πολύ αργά.».