ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα δημοτικά κτήρια της Κέρκυρας αλλάζουν όψη

Προχωράει απρόσκοπτα η συντήρηση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αλλάζοντας προς το καλύτερο της όψεις των δημοτικών κτηριακών υποδομών.

Ήδη, σε δύο απολύτως λειτουργικά και αισθητά αναβαθμισμένα δημοτικά κτήρια στεγάζονται πλέον τα Κοινοτικά Γραφεία σε Δουκάδες και Γαρδελάδες μετά από τις εργασίες που πραγματοποίησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Την πορεία των παρεμβάσεων συντήρησης είδε από κοντά η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Καλόγερο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Ραράκο, καθώς και από κλιμάκιο μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των συντηρήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα προαναφερθέντα κτήρια, η κ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στα δημοτικά κτήρια στους Γαρδελάδες και Δουκάδες απαιτήθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες, μονώσεις και, φυσικά, ελαιοχρωματισμοί. Σταδιακά αφήνουμε πίσω μας τις παρακμιακές εικόνες εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτηρίων στις Δημοτικές Ενότητες και σύντομα θα παραδοθούν και άλλα κτήρια αναβαθμισμένα, ανακαινισμένα και έτοιμα προς χρήση, καθώς ήδη πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε δημοτικά κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Φαιάκων (Σγουράδες, Ζυγός) και Παρελίων (Άφρα), ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, σε ένα σύνολο έργων που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους του Δήμου.».
Επίσης, η κ. Υδραίου τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το έργο κρίθηκε από τη δημοτική αρχή ως επιβεβλημένο, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές εργασίες, που θα καθιστούν ξανά τα δημοτικά κτήρια αξιοπρεπή ως προς τη χρήση και τη λειτουργία των χώρων τους.» και ολοκλήρωσε επισημαίνοντας πως: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα. Ένας ακόμη προγραμματικός μας στόχος γίνεται πράξη. Ο τόπος μας αλλάζει και προχωρά μπροστά μόνο με έργα. Αυτό δεσμευτήκαμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε.».