ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Τα αγαθά της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης αντικείμενο της Ημερίδας του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου

Η αδήριτη ανάγκη καινοτόμων αλλαγών στο σύστημα Υγείας και Ασφάλισης, ώστε να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό, τονίσθηκε από τους καταξιωμένους εισηγητές της Ημερίδας, που διοργάνωσε ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου, σε συνεργασία με ηλεκτρονικό περιοδικό και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

Στο θέμα: «Τα αγαθά της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης», τοποθετήθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα η αν. υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο ομότιμος Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ΠΑ.ΠΕΙ., πρώην Διοικητής Ι.Κ.Α. κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος και ο Πυρηνικός Ιατρός, Αντιπρόεδρος Κ.Ε.Σ.Υ. 2010-2016 κ. Γιάννης Δατσέρης.

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σμυρνής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία των εκλεκτών ομιλητών στην ποιοτική αυτή Ημερίδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελεί, όπως υπογράμμισε: «Αίθουσα διαλόγου, δημοκρατίας, προβληματισμού και πηγή σκέψης.», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Το Μαρούσι είναι φιλόξενο, ανοικτό, είναι μια πόλη Μητροπολιτική, που δίνει βήμα διαλόγου να ακουστούν και να αναλυθούν θέματα, που άπτονται της καθημερινότητάς μας, όπως το θέμα της υγείας, ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους.» και επισημαίνοντας πως: «Είναι, επομένως, χρέος και υποχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου να είμαστε κοντά και να υποστηρίζουμε τη διοργάνωση των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων, συνεισφέροντας στον δημόσιο διάλογο, που αφορά στη ζωή των πολιτών.».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου, κ. Κωνσταντίνος Κανελλάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν και νέες στρατηγικές για την αναδιάταξη τους συστήματος ασφάλισης και υγείας, και σχεδιασμό που υπερβαίνει τη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας. Επομένως, χρειάζονται συνεννοήσεις για να υπάρξουν συναινέσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Γιατί μια σωστά δομημένη χρηματοδοτούμενη δημόσια υγεία, μαζί με την αντίστοιχη δημόσια παιδεία, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες μιας Πολιτείας, που επιδιώκει και επενδύει στην ισοτιμία και στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.».

Ακόμη, οι εισηγητές της Ημερίδας, μετά από την αναφορά τους στο ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας τις επιστημονικές και πολιτικές θέσεις και απόψεις τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αναγκαία μεταρρύθμιση του Ε.Σ.Υ. και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κοινός παρονομαστής των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι η επιτακτική ανάγκη να τεθούν οι βάσεις και να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές, που απαιτούνται για την επιβίωση του Συστήματος Υγείας, ώστε να δύναται να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, εκ των οποίων μία από τις μεγαλύτερες είναι η εξυπηρέτηση του γηράσκοντα πληθυσμού, που θα κορυφωθεί τις επόμενες δεκαετίες.

Οι εισηγητές, στο τέλος της Ημερίδας, απάντησαν στις ερωτήσεις, που τέθηκαν από το κοινό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού metarithmisi.gr κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου.
Στην Ημερίδα παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Ιωαννίδης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Σαγρής και Ευτυχία Παρασύρη, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α.Π., Ιατρός κ. Σπύρος Αδαμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.