ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη με δεκάδες σωματεία και συλλόγους της Πετρούπολης για την κινητοποίηση του Δήμου στις 13 Απριλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 η σύσκεψη με τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης για τα χρονίζοντα ζητήματα, που απασχολούν τον Δήμο και τους δημότες.

Στην πρόσκληση του Δημάρχου Πετρούπολης, κ. Βαγγέλη Σίμου, βάσει της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από 42 σωματεία, φορείς, αθλητικούς, εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους εμπλούτισαν τη συζήτηση, μετέφεραν εμπειρίες και ιδέες.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, κ. Βαγγέλης Σίμος, στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη των κατοίκων της πόλης να έχουν σύγχρονη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας, που θα παρέχει ολοκληρωμένες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες.
Επίσης, ο κ. Σίμος καταδίκασε το γεγονός πως οι Πετρουπολιώτες και συνολικά οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με την υγεία τους να τίθεται σε κίνδυνο και τη ζωή τους να υποβαθμίζεται από τη λειτουργία της χωματερής, προσθέτοντας πως: «Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού.».

Επιπλέον, ο κ. Σίμος επισήμανε πως: «Τα παιδιά της πόλης μας πρέπει να μορφώνονται σε σύγχρονα σχολικά κτήρια και να δραστηριοποιούνται σε σύγχρονες και επαρκείς εγκαταστάσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού. Αυτά και άλλα ζητήματα, που στερούν από τους κατοίκους του Δήμου μας τη ζωή που δικαιούνται, δεν προέκυψαν «σε μια νύχτα», αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών, που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.», ενώ ολοκληρώνοντας τόνισε πως: «Για τη Δημοτική Αρχή είναι μονόδρομος η διεκδίκηση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων του λαού της Πετρούπολης.» και κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων να μεταφέρουν στα μέλη τους το περιεχόμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε και να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην επιτυχία της κινητοποίησης, που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης στις 13 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ηρώ, με σύνθημα: «Όλη η πόλη μια γροθιά. Προχωράμε μαζί και νικάμε όλοι μαζί!».