ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΡ.ΙΖ.Α.-Π.Σ.: Παρουσιάστηκε στη Νέα Ιωνία το ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Σε μία λιτή εκδήλωση, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 2 Μαΐου 2023, το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Της Παναγιώτας Σούγια

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και είμαι πολύ χαρούμενος γενικά, διότι κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο χαρούμενοι από την προηγούμενη, επειδή βρισκόμαστε μια μέρα πιο κοντά στην πολιτική αλλαγή, βρισκόμαστε μια μέρα πιο κοντά στη μεγάλη ανατροπή, βρισκόμαστε μια μέρα πιο κοντά στο καλύτερο αύριο, που έχει ανάγκη αυτός εδώ ο λαός και αυτός εδώ ο τόπος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, συντεταγμένα, εδώ και τέσσερα χρόνια, από την επόμενη του 2019, ένας κατασυκοφαντημένος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρισκόταν εδώ πέρα, με προγραμματικές θέσεις, με προτάσεις, πολλές φορές τόσο θεσμικές και τόσο προσεκτικά διατυπωμένες, που στεναχωρούσε ακόμη και τα μέλη και τους συντρόφους μας για την αναλυτικότητα των θέσεών μας και τον τρόπο που αντιπολιτευόμασταν. Μέσα από την εμπειρία των τεσσάρων ετών της κυβέρνησης, μέσα από την εμπειρία των χρόνων που μας έχει δώσει το Κίνημα και η πορεία του κόμματος, και των κομμάτων που ενσωματώθηκαν μέσα σε αυτήν εδώ τη διαδρομή, έχουμε καταφέρει, και απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό σ’ αυτές τις εκλογές, δίνοντάς του μία εναλλακτική πρόταση, δίνοντάς του ένα δικαίωμα στην ελπίδα, προτείνοντάς του ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να φύγουμε από τη νεοφιλελεύθερη τρέλα, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιβάλει συντεταγμένα από το 2019 και μετά. Από την πρώτη ημέρα της ανάλγητης διακυβέρνησης μπήκε σε ισχύ ένα οργανωμένο σχέδιο για να αλλάξουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, προς όφελος λίγων και εις βάρος των πολλών. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η λειτουργία της Οικονομίας για λίγους φίλους και εκλεκτούς, η επαναφορά στο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων, η επαναφορά στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας, θα μου επιτρέψετε να πω, είναι αυτό το σχέδιο, που υπηρέτησε με συνέπεια από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με διάφορα επιχειρήματα και με διάφορες δικαιολογίες: τη μία η πανδημία, την άλλη η κρίση, δεν πήρε κανένα μέτρο για να μπορέσει να κρατήσει την κοινωνία όρθια, εκτροχιάζοντας την ελληνική Οικονομία, διαλύοντας οτιδήποτε το δημόσιο. Σ’ αυτήν εδώ την πορεία, εμείς, ο ελληνικός λαός, θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις 21 του Μάη. Το οριστικό τέλος θα το εξασφαλίσει η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Γιατί η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημαίνει: την επόμενη μέρα δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης, την επόμενη μέρα αλλαγή πορείας του τόπου, την επόμενη μέρα ένα άλλο καλύτερο αύριο για τους πολίτες, ένα άλλο καλύτερο αύριο για την Οικονομία.».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. κ. Αγγελική Παπάζογλου, η οποία, αφού απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο επισήμανε μεταξύ άλλων τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αλλά και το γεγονός πως έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της εκλογικής πρωτιάς, προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφίων του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Με αλφαβητική σειρά, λοιπόν, έλαβαν τον λόγο και οι 18 παρόντες υποψήφιοι βουλευτές του Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡ.ΙΖ.Α.-Π.Σ., καθώς οι κ.κ. Μάριος Αθανασίου (Ηθοποιός, Περιφερειακός Σύμβουλος) και Νίκος Κορφιάτης (Μηχανολόγος Μηχανικός) απουσίαζαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

Αγγουράκη Κλειώ (Ελεύθερη Επαγγελματίας)

Αρβανιτάκη Κατερίνα (Τραπεζικός Υπάλληλος)

Αυλωνίτου Ελένη (Πρώην βουλευτής, Πρωταθλήτρια Κολύμβησης)

Ζαχαριάδης Κώστας (Βουλευτής, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος)

Καββαδία Αννέτα (Πρώην βουλευτής, Δημοσιογράφος)

Κατρούγκαλος Γιώργος (Βουλευτής, Συνταγματολόγος-Πανεπιστημιακός)

Κουκλάκης Γιώργος (Παλαίμαχος Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Προπονητής Καλαθοσφαίρισης)

Λινού Αθηνά (Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Μαλακού Κατερίνα (Συνταξιούχος, Υπάλληλος Ε.Φ.Κ.Α.)

Μπαλάφας Γιώργος (Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Περιφερειακός Σύμβουλος)

Μυτιληνάκη Ελένη (Συγγραφέας)

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα (Βουλευτής, Δικηγόρος)

Σακελλάρης Δημήτρης (Εκπαιδευτικός)

Σκουρλέτης Πάνος (Βουλευτής, Οικονομολόγος)

Τζίβα Αιμιλία (Τραπεζικός, Οικονομολόγος)

Τσακαλώτος Ευκλείδης (Βουλευτής, Πανεπιστημιακός)

Χατζησοφιά Άννα (Πρώην βουλευτής, Σεναριογράφος-Ηθοποιός)

Χατζησωκράτης Δημήτρης (Πολιτικός Μηχανικός, Οικονομολόγος)

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στον Βόρειο Τομέα Αθήνας παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Κανλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ.κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου και Όλγα Ακιανίδου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νέας Ιωνίας κ. Νίκος Παπαδόπουλος.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το περιθώριο της εκδήλωσης πριν από την έναρξή της και μετά από την ολοκλήρωσή της: