ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΡ.ΙΖ.Α.-Π.Σ.: Παρουσιάστηκε στη Νέα Ιωνία το ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Σε μία λιτή εκδήλωση, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 2 Μαΐου 2023, το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Της Παναγιώτας Σούγια

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και είμαι πολύ χαρούμενος γενικά, διότι κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο χαρούμενοι από την προηγούμενη, επειδή βρισκόμαστε μια μέρα πιο κοντά στην πολιτική αλλαγή, βρισκόμαστε μια μέρα πιο κοντά στη μεγάλη ανατροπή, βρισκόμαστε μια μέρα πιο κοντά στο καλύτερο αύριο, που έχει ανάγκη αυτός εδώ ο λαός και αυτός εδώ ο τόπος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, συντεταγμένα, εδώ και τέσσερα χρόνια, από την επόμενη του 2019, ένας κατασυκοφαντημένος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρισκόταν εδώ πέρα, με προγραμματικές θέσεις, με προτάσεις, πολλές φορές τόσο θεσμικές και τόσο προσεκτικά διατυπωμένες, που στεναχωρούσε ακόμη και τα μέλη και τους συντρόφους μας για την αναλυτικότητα των θέσεών μας και τον τρόπο που αντιπολιτευόμασταν. Μέσα από την εμπειρία των τεσσάρων ετών της κυβέρνησης, μέσα από την εμπειρία των χρόνων που μας έχει δώσει το Κίνημα και η πορεία του κόμματος, και των κομμάτων που ενσωματώθηκαν μέσα σε αυτήν εδώ τη διαδρομή, έχουμε καταφέρει, και απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό σ’ αυτές τις εκλογές, δίνοντάς του μία εναλλακτική πρόταση, δίνοντάς του ένα δικαίωμα στην ελπίδα, προτείνοντάς του ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να φύγουμε από τη νεοφιλελεύθερη τρέλα, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιβάλει συντεταγμένα από το 2019 και μετά. Από την πρώτη ημέρα της ανάλγητης διακυβέρνησης μπήκε σε ισχύ ένα οργανωμένο σχέδιο για να αλλάξουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, προς όφελος λίγων και εις βάρος των πολλών. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η λειτουργία της Οικονομίας για λίγους φίλους και εκλεκτούς, η επαναφορά στο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων, η επαναφορά στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας, θα μου επιτρέψετε να πω, είναι αυτό το σχέδιο, που υπηρέτησε με συνέπεια από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με διάφορα επιχειρήματα και με διάφορες δικαιολογίες: τη μία η πανδημία, την άλλη η κρίση, δεν πήρε κανένα μέτρο για να μπορέσει να κρατήσει την κοινωνία όρθια, εκτροχιάζοντας την ελληνική Οικονομία, διαλύοντας οτιδήποτε το δημόσιο. Σ’ αυτήν εδώ την πορεία, εμείς, ο ελληνικός λαός, θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις 21 του Μάη. Το οριστικό τέλος θα το εξασφαλίσει η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Γιατί η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημαίνει: την επόμενη μέρα δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης, την επόμενη μέρα αλλαγή πορείας του τόπου, την επόμενη μέρα ένα άλλο καλύτερο αύριο για τους πολίτες, ένα άλλο καλύτερο αύριο για την Οικονομία.».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. κ. Αγγελική Παπάζογλου, η οποία, αφού απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο επισήμανε μεταξύ άλλων τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αλλά και το γεγονός πως έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της εκλογικής πρωτιάς, προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφίων του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Με αλφαβητική σειρά, λοιπόν, έλαβαν τον λόγο και οι 18 παρόντες υποψήφιοι βουλευτές του Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡ.ΙΖ.Α.-Π.Σ., καθώς οι κ.κ. Μάριος Αθανασίου (Ηθοποιός, Περιφερειακός Σύμβουλος) και Νίκος Κορφιάτης (Μηχανολόγος Μηχανικός) απουσίαζαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

Αγγουράκη Κλειώ (Ελεύθερη Επαγγελματίας)

Αρβανιτάκη Κατερίνα (Τραπεζικός Υπάλληλος)

Αυλωνίτου Ελένη (Πρώην βουλευτής, Πρωταθλήτρια Κολύμβησης)

Ζαχαριάδης Κώστας (Βουλευτής, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος)

Καββαδία Αννέτα (Πρώην βουλευτής, Δημοσιογράφος)

Κατρούγκαλος Γιώργος (Βουλευτής, Συνταγματολόγος-Πανεπιστημιακός)

Κουκλάκης Γιώργος (Παλαίμαχος Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Προπονητής Καλαθοσφαίρισης)

Λινού Αθηνά (Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Μαλακού Κατερίνα (Συνταξιούχος, Υπάλληλος Ε.Φ.Κ.Α.)

Μπαλάφας Γιώργος (Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Περιφερειακός Σύμβουλος)

Μυτιληνάκη Ελένη (Συγγραφέας)

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα (Βουλευτής, Δικηγόρος)

Σακελλάρης Δημήτρης (Εκπαιδευτικός)

Σκουρλέτης Πάνος (Βουλευτής, Οικονομολόγος)

Τζίβα Αιμιλία (Τραπεζικός, Οικονομολόγος)

Τσακαλώτος Ευκλείδης (Βουλευτής, Πανεπιστημιακός)

Χατζησοφιά Άννα (Πρώην βουλευτής, Σεναριογράφος-Ηθοποιός)

Χατζησωκράτης Δημήτρης (Πολιτικός Μηχανικός, Οικονομολόγος)

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στον Βόρειο Τομέα Αθήνας παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Κανλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ.κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου και Όλγα Ακιανίδου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νέας Ιωνίας κ. Νίκος Παπαδόπουλος.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το περιθώριο της εκδήλωσης πριν από την έναρξή της και μετά από την ολοκλήρωσή της: