ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Δυτική Ελλάδα Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζονται τα αποχετευτικά έργα πνοής στον Δήμο Πατρέων

Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα έργα αποχέτευσης, που εκτελούνται στον Δήμο Πατρέων, και αναμένεται να βελτιώσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την ποιότητα ζωής χιλιάδων Πατρινών και, ταυτόχρονα, να προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Τα έργα αποχέτευσης, που υλοποιούνται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευσης Πάτρας (Δ.Ε.Υ.Α.Π.), τα οποία αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Ανδρέα Παπανικήτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλα τα έργα, στις περιοχές Βραχνέικων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντλογλίου, Αγίου Παντελεήμονα-Πλαζ, στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων, καθώς και στα έργα επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, πραγματοποιήθηκαν σχετικές με τα σημαντικά αυτά έργα συζητήσεις με τους επιβλέποντες μηχανικούς, οι οποία αναφέρθηκαν στην πορεία εξέλιξής τους, καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν από την περάτωση και τη λειτουργία τους.

Παρόντες στις συζητήσεις, πέραν των προαναφερόμενων, ήταν ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής, κ. Χρήστος Κορδάς, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Κώστας Καλογερόπουλος και ο Διευθυντής Αποχέτευσης κ. Λάμπρος Τσάτσος.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Τα έργα αποχέτευσης, που εκτελεί η Δ.Ε.Υ.Α.Π. είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Σε λίγο καιρό, όλη η παραλιακή ζώνη θα έχει αποχέτευση, με διπλό όφελος. Πρώτο, για τους χιλιάδες κατοίκους, που θα λυτρωθούν απ’ το άγχος εκκένωσης των βόθρων, και, δεύτερο, για το περιβάλλον, αφού η θάλασσα θα είναι πεντακάθαρη, για να την απολαύσει ο λαός και οι επισκέπτες της πόλης. Και με αυτά τα έργα η πόλη μας αλλάζει μορφή και θα είναι όπως την επιθυμούμε.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π., κ. Ανδρέας Παπανικήτης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Συνολικά, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για την πόλη. Οι θάλασσές μας θα είναι καθαρές και προσβάσιμες σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου. Επίσης, χιλιάδες νοικοκυριά θα απαλλαχθούν απ’ τον βραχνά των βόθρων. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης των οικισμών που δεν έχουν, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, που απαιτούνται για την κατασκευή των έργων, και όλος ο Δήμος να συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό. Αυτή η Δημοτική Αρχή αποδεδειγμένα παλεύει με όλες τις δυνάμεις της, για να ικανοποιήσει λαϊκές ανάγκες και όχι τα μεγάλα συμφέροντα. Σε αυτή την κατεύθυνση εκτελούνται και τα συγκεκριμένα έργα.».