ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ελληνική Οικονομία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχής η στήριξη του έργου του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης του Δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Κρήτης

Τη συνεχή στήριξή του και την ενεργή συμμετοχή του για την ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (Σ.Ε.ΔΗ.Κ.) επισήμανε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με αφορμή την αποχώρησή του από την Προεδρεία του Συνδέσμου, θέση την οποία υπηρέτησε για 18 συναπτά έτη.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με δεδηλωμένη την πρόθεσή του να συνεχίσει να είναι παρών στον Σ.Ε.ΔΗ.Κ., αλλά με την ιδιότητα του απλού μέλους του Δ.Σ., για να συμβάλει περαιτέρω στην προστασία του κρητικού ελαιόλαδου και των παραγωγών, έκανε κατά την έναρξη της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου έναν σύντομο απολογισμό της σπουδαίας δουλειάς που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Μαρινάκης, αφού τόνισε πως η ελαιοκομία δεν είναι απλώς μια παραγωγική διαδικασία, αλλά σχετίζεται με την ιστορία, το παρόν, την προοπτική και το μέλλον αυτού του προϊόντος, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ο Σ.Ε.ΔΗ.Κ. αντιμετωπίζει το ελαιόλαδο ως προϊόν ιδιαίτερης διατροφικής αξίας, κυρίαρχο στοιχείο υγιεινής διατροφής, βασικό συστατικό της Κρητικής δίαιτας και σημαντικό κεφάλαιο του Κρητικού πολιτισμού.».

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δόθηκε ως προς την ενημέρωση του κόσμου με σχεδόν 450 συνέδρια, ημερίδες, εκδόσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες στο σύνολό τους ως παρεμβάσεις υποστήριξαν τα συμφέροντα των παραγωγών και, παράλληλα, προέβαλαν τη διαχρονικότητα της διατροφικής, πολιτισμικής και ιστορικής αξίας του ελαιόλαδου.
Στον τομέα της βελτίωσης της ποιότητα του προϊόντος, ο Σ.Ε.ΔΗ.Κ. παρακολουθούσε στενά όλες τις παραγωγικές διαδικασίες και στήριξε τους παραγωγούς, προωθώντας σύγχρονες καλές πρακτικές καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιόλαδου, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την περιβαλλοντική συμβολή της ελιάς και την ανάγκη προστασίας του νερού από την κατασπατάληση και την αλόγιστη χρήση του.

Ουσιαστικά, ο Σ.Ε.ΔΗ.Κ. έκανε παρεμβάσεις με υπομνήματα και προτάσεις στο ζήτημα της καταπολέμησης του δάκου, με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών και, παράλληλα, την προστασία του περιβάλλοντος με χρήση οικολογικών και φιλικών στη φύση σκευασμάτων.
Στήριξε την επικερδή διάθεση του ελαιόλαδου με την έκδοση του μοναδικού στην Ελλάδα εβδομαδιαίου δελτίου τιμών, τη δημοσίευση σχετικών άρθρων στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.ΔΗ.Κ., σε τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας Μ.Μ.Ε., καθώς και τη συνεχή αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών επιστολών με «ελαιονέα» και χρήσιμες πληροφορίες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην προώθηση της διάθεσης του προϊόντος με δημοπρασίες, έδωσε έμφαση στην τυποποίηση και στήριξε τα ελαιουργεία με βραβεύσεις για την εφαρμογή ορθών πρακτικών παραγωγής.
Σημαντική παράμετρος στο έργο του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι η ευαισθητοποίηση της νεολαίας και των παιδιών της Κρήτης, αλλά και των επισκεπτών του νησιού, με ανάλογες ημερίδες και εκδηλώσεις, παιδικές εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις, ανάρτηση e-book και ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά και, μάλιστα, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά.

Η εκπόνηση μελετών και η υλοποίηση έργων ανάπλασης και προστασίας μνημειακών ελαιόδεντρων προστάτευσε και ανέδειξε παραδοσιακούς ελαιώνες του νησιού και, παράλληλα, κατέδειξε την ουσιαστική σημασία της ελιάς για τον τουρισμό. Μέσα από το πρόγραμμα του «ελαιοτουρισμού» μπήκε δυναμικά στον νευραλγικό αυτόν τομέα της τοπικής οικονομίας, ενεργοποίησε τη δημιουργία μουσείων ελιάς και λαδιού, διοργάνωσε περιηγήσεις και προγράμματα επισκέψεων σε σύγχρονα, αλλά και παλαιά ελαιουργεία, και προώθησε το υγιεινό κρητικό λάδι σε διατροφικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.
«Είναι βέβαιο πως το έργο του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. τα τελευταία 23 χρόνια που λειτουργεί αποτελεί σημείο αναφοράς για την προώθηση του βασικού αγροτικού προϊόντος του νησιού μας και την ανάδειξη της πολυσημίας των αξιών του.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, επισήμανε πως: «Τα προβλήματα δεν είναι λίγα και απαιτούν συνεχή και εντατική παρακολούθηση.», και αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη Διοίκηση για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν, πρότεινε για νέο Πρόεδρο του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, ως τον επικεφαλής Δήμαρχο, ο οποίος μαζί με τα λοιπά μέλη του νέου Δ.Σ. θα συνεχίσει επάξια το έργο του συνδέσμου και θα το βελτιώσει περαιτέρω, καθώς διαθέτει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες ενός ιδιαιτέρως αξιόλογου αυτοδιοικητικού.
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Σ.Ε.ΔΗ.Κ., Δρ. Νικόλαο Μιχελάκη, ο οποίος αποτελεί την ψυχή του Συνδέσμου και υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης του, καθώς, επίσης, όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Με μύησαν σε μυστικά του ελαιόλαδου, που πραγματικά αγνοούσα.».