ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχείς υλοποιήσεις προγραμμάτων κατάρτισης από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Σε Δήμο της Κοινωνικής Ευαισθησίας εξελίσσεται ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, «τρέχοντας» συνεχώς νέα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης για ενήλικους, με στόχο τη βελτίωση της γνώσης, των προσόντων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους.

Σε διαρκή εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης ενηλίκων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το οποίο το 2020 και αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.
Έτσι, φτάσαμε πλέον στο σημείο η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου να παραδίδει τις πρώτες βεβαιώσεις παρακολούθησης ενός εκ των προγραμμάτων κατάρτισης για ενήλικες, που αφορούσε στην επεξεργασία κειμένου στο διαδίκτυο.
Κατά τη διάρκεια της επίδοσης των βεβαιώσεων, φανερά ικανοποιημένη η κ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση, όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν όχι μόνο στην επαγγελματική τους ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα τους. Ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν αυτά τα προγράμματα εντελώς δωρεάν.» και ακόμη τόνισε πως: «Ο τόπος μας πάει μπροστά με έργα και πράξεις, όχι με λόγια. Έργα και πράξεις, που έχουν ως άμεσα ωφελούμενο τον δημότη.».
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως έχει ήδη υλοποιηθεί ένα ακόμη πρόγραμμα, που αφορούσε στη «διαχείριση εργασιακού άγχους-εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τρία ακόμη προγράμματα, τα οποία σχετίζονται με τον τουρισμό.
Συγκεκριμένα, υλοποιούνται τα προγράμματα: «Αγγλικά για τον τουρισμό», «Γερμανικά για τον τουρισμό Α1-Α2 επίπεδο», καθώς και «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού-Αθλητικός τουρισμός».
Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, 2014-2020».