ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Διεθνή Κεντρικός Τομέας

Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, κ. Γιόυσεφ Ντόρκχομ, συναντήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Αντιπροέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Φώτη Πατσουράκου και του Συμβούλου Α΄ της Πρεσβείας της Παλαιστίνης κ. Ομάρ Φανούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ντόρκχομ απηύθυνε προς τον κ. Πατούλη αίτημα για τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στη συγκέντρωση και αποστολή υγειονομικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς, όπως τόνισε, μετά τον αποκλεισμό της περιοχής, λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων, υπάρχει παντελής έλλειψη ακόμη και σε βασικά φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη.
Επίσης, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οργάνωσης ομάδας εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων, που θα μπορούσαν να μεταβούν στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια, ενώ ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συλλόγου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μετακομιδής τραυματισμένων Παλαιστινίων για θεραπεία σε ελληνικά νοσοκομεία.
Την ισχυρή βούληση του Ι.Σ.Α. να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας πως θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτούμενα υλικά, αρχής γενομένης από τα αποθέματα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Συλλόγου, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα.
Σχετικά με το ζήτημα της αποστολής εθελοντών στην περιοχή, ο κ. Πατούλης προέκρινε το θέμα της ασφαλούς μετάβασης και παραμονής τους, προτείνοντας να οριστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια σε νοσοκομεία, που θα στηθούν για την περίθαλψη τραυματιών εκτός των πεδίων σύγκρουσης.

Επίσης, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε πως ο Ι.Σ.Α. θα προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Υγείας και με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς τραυματιών από τη Γάζα σε ελληνικά νοσοκομεία.
Ακόμη, ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Με τον Παλαιστινιακό λαό μας ενώνει μια παραδοσιακή, βαθιά και ειλικρινής φιλία.» και ακόμη, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στην εφιαλτική κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί μετά την ανάφλεξη των πολεμικών συγκρούσεων στην πολύπαθη περιοχή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ανακούφιση των φίλων Παλαιστινίων.», προσθέτοντας πως: «Ευχή όλων μας είναι να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτός ο ανθρωποκτόνος παραλογισμός, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, κυρίως παιδιά και γυναίκες. Διαβεβαίωσα τον κ. Ντόρκχομ ότι ως γιατροί, ως Έλληνες και πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι, είμαστε στη διάθεσή του για να βοηθήσουμε όσο και με όποιον τρόπο μπορούμε.».