ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Υγεία

Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργου Πατούλη με το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Σεβίλλης

Με τη Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Σεβίλλης, καθώς και με τον κ. Ramon Borgas, Υποπρόξενο της Ελλάδας στην πόλη, συναντήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, για τις εργασίες της 28ης Ετήσιας Συνάντησης των Περιφερειών του Δικτύου Υγείας του Π.Ο.Υ..

Ειδικότερα, ο κ. Γιώργος Πατούλης, μετέβη στην έδρα του Ιατρικού Συλλόγου Σεβίλλης, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Δρ Alfonso Carmona Martinex και τον Γενικό Γραμματέα Δρ Juan Manuel Contreras Ayala.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στα κοινά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος στις δύο χώρες, ιδίως όσον αφορά σε εργασιακά θέματα, που απασχολούν τους γιατρούς, όπως η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, οι μακρόχρονες αναμονές για τη λήψη ειδικότητας, οι χαμηλές αμοιβές και οι περιορισμένες επαγγελματικές ευκαιρίες, παράγοντες που οδηγούν σε ένα μαζικό «brain drain», το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες που δημιουργεί για τον κλάδο η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, ενώ προσκάλεσε επισήμως τη Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Σεβίλλης να επισκεφθεί την Αττική, καθώς και να συμμετάσχουν οι αριστούχοι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής της πόλης στην τελετή Αναβίωσης του Αυθεντικού Ιπποκρατικού Όρκου το ερχόμενο φθινόπωρο στην Κω. Επίσης, αποφασίστηκε να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών σε επαγγελματικό και επιστημονικό πεδίο.

Εν συνεχεία, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Υποπρόξενο της Ελλάδας στη Σεβίλλη, κ. Ramon Borgas, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Αττικής και Ανδαλουσίας.
Ο κ. Borgas δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα αναπτυξιακά βήματα, που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Αττική, ιδίως όσον αφορά σε θέματα υποδομής και επενδύσεων, καθώς και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών πάνω στα αγροδιατροφικά προϊόντα της Αττικής, καθώς και για την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου και των νησιών της σε δράσεις που σχετίζονται με τον ψυχαγωγικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως: «Οι δύο Περιφέρειες μοιράζονται πολλά κοινά πλεονεκτήματα, ιδίως τον υπέροχο φυσικό τους πλούτο και τη μεσογειακή κουλτούρα.».