ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής της Ρόδου με τους επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τα καταστήματα της Λίνδου

Συνάντηση με τους επαγγελματίες, που τροφοδοτούν με προμήθειες τα καταστήματα της Λίνδου, έγινε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, παρουσία του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Λινδίων, κ. Νικολάου Γ. Παυλακίδη, της Προέδρου κ. Χριστιάνας Διάκουλα και των μελών Κοινότητας Λίνδου κ.κ. Χρήστου Πρασσά και Παύλου Μελένου, καθώς και του Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γενναδίου κ. Παναγιώτη Σαββόγλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την τήρηση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων, όπως προβλέπεται από Κανονιστική Διάταξη για τον οικισμό Λίνδου, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου αυξάνεται καθημερινά η προσέλευση των επισκεπτών και ο αριθμός των οχημάτων στις εισόδους της Λίνδου.
Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών, κυρίως τις πρωινές ώρες, στον οικισμό, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης και ο τρόπος που θα γίνεται η τροφοδοσία, χωρίς να δημιουργείται το έντονο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που έγινε αποδεκτό από όλους τους επαγγελματίες, είναι η διατήρηση των οχημάτων σε καλή κατάσταση, για τη μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος από τους ρίπους και την ηχορύπανση.
Στόχος, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γ. Παυλακίδης, είναι να εφαρμοσθεί αποκλειστικά η ηλεκτροκίνηση στα οχήματα που θα τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις της Λίνδου, και προς αυτή την κατεύθυνση θα δρομολογηθούν μελλοντικά οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.