ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα με το Δ.Σ. του «Ομίλου Ορφέας Σερρών»

Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, υποδέχθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ομίλου Ορφέας Σερρών». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα κτηριακά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το διατηρητέο κτήριο του Ομίλου, αλλά και στις προσπάθειες που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη συντήρηση και αναβάθμισή του.

Ο Πρόεδρος του «Ομίλου Ορφέας Σερρών», κ. Χαράλαμπος Φώτογλου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τη Δήμαρχο Σερρών για την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κτήριο, μετά και τις φθορές που προκλήθηκαν και από την πρόσφατη διάρρηξη στο εσωτερικό του. Επίσης, έκαναν γνωστό στην κ. Μητλιάγκα πως έχει κατατεθεί πρόταση για χρηματοδότηση, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας», με σκοπό την ανακαίνιση του κτηρίου.
Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στον «Όμιλο Ορφέα Σερρών» και ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο πως αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ένα νέο πρόγραμμα μέσω του Ε.Σ.Π.Α. για την αναβάθμιση των διατηρητέων κτηρίων, το οποίο θα μπορεί ληφθεί υπόψη ως δεύτερο πλάνο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη με τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Interreg.
Ακόμη, οι δύο πλευρές δήλωσαν τη δέσμευσή τους να αναπτύξουν στενή συνεργασία για τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.
Επίσης, στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Δεσποτίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Πασχαλίδης, η Έφορος Χορωδίας κ. Βαρβάρα Κούτρα-Χαριτίδου, η Έφορος Χορευτικού Τμήματος κ. Σοφία Μερτζανίδου, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Άγγελος Αγγελίδης, ο Υπεύθυνος Παλαιστικού Τμήματος κ. Θεόφιλος Μυρωνίδης και ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων κ. Μάνος Καμπούρογλου.