ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα με το Δ.Σ. του «Ομίλου Ορφέας Σερρών»

Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, υποδέχθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ομίλου Ορφέας Σερρών». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα κτηριακά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το διατηρητέο κτήριο του Ομίλου, αλλά και στις προσπάθειες που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη συντήρηση και αναβάθμισή του.

Ο Πρόεδρος του «Ομίλου Ορφέας Σερρών», κ. Χαράλαμπος Φώτογλου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τη Δήμαρχο Σερρών για την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κτήριο, μετά και τις φθορές που προκλήθηκαν και από την πρόσφατη διάρρηξη στο εσωτερικό του. Επίσης, έκαναν γνωστό στην κ. Μητλιάγκα πως έχει κατατεθεί πρόταση για χρηματοδότηση, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας», με σκοπό την ανακαίνιση του κτηρίου.
Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στον «Όμιλο Ορφέα Σερρών» και ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο πως αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ένα νέο πρόγραμμα μέσω του Ε.Σ.Π.Α. για την αναβάθμιση των διατηρητέων κτηρίων, το οποίο θα μπορεί ληφθεί υπόψη ως δεύτερο πλάνο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη με τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Interreg.
Ακόμη, οι δύο πλευρές δήλωσαν τη δέσμευσή τους να αναπτύξουν στενή συνεργασία για τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.
Επίσης, στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Δεσποτίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Πασχαλίδης, η Έφορος Χορωδίας κ. Βαρβάρα Κούτρα-Χαριτίδου, η Έφορος Χορευτικού Τμήματος κ. Σοφία Μερτζανίδου, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Άγγελος Αγγελίδης, ο Υπεύθυνος Παλαιστικού Τμήματος κ. Θεόφιλος Μυρωνίδης και ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων κ. Μάνος Καμπούρογλου.