ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ασία Αττική Διεθνή Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Αντικυβερνήτη της Επαρχίας Σετσουάν της Κίνας

Σε συνέχεια του Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας, που είχε υπογραφεί το 2020 στην Κίνα, μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη με τον Κυβερνήτη της Λαϊκής Κυβέρνησης της Σετσουάν κ. Yin Li, ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής επίσημη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντικυβερνήτη της μεγαλύτερης Επαρχίας της Κίνας, Σετσουάν, με πληθυσμό 90 εκ., και Επίτροπο του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας κ. Ye Hanbing.

Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και η προώθηση ανταλλαγών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως είναι η ασφάλεια, η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και το εμπόριο.

Μεταξύ των μελών της Κινεζικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιδήμαρχος της πόλης Chengdu κ. Hu Guomin και υψηλόβαθμα στελέχη του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Επαρχίας Σετσουάν.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ι. Σελίμης και Στελέχη του Γραφείου Διεθνών Θεμάτων.

Ο κ. Πατούλης, αφού καλωσόρισε θερμά τον επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας, και επικαλούμενος τις πολύ θερμές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης, που έχουν διαχρονικά οι δύο λαοί, υπογράμμισε πως στη βάση και του συμφώνου συνεργασίας, που υπεγράφη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών της Ελλάδας και της Κίνας, υπάρχει βούληση να δρομολογηθούν συνέργειες σε αναπτυξιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η υγεία, οι υποδομές, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Ειδικότερα, ανέφερε πως η Αττική φιλοξενεί πολλούς Κινέζους τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ υπενθύμισε πως η Περιφέρεια επενδύει σε υποδομές με τουριστικό πρόσημο, όπως την επέκταση προβλήτας στο λιμάνι του Πειραιά, για την υποδοχή μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης εστίασε στη σημασία της συνεργασίας των δύο περιφερειών σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό Υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Ως Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, της Αθήνας, έχω εργαστεί συστηματικά για τη σύζευξη της Αρχαίας και Σύγχρονης Γνώσης της Ιατρικής Ελλάδας και Κίνας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και κέντρο συνάντησης την Αττική μας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι στα βάθη του χρόνου και της αρχαίας αλάνθαστης γνώσης της Ιατρικής, είναι που οι λαοί μας συναντώνται, και η πολιτισμική και Ιατρική κληρονομιά και των δύο χωρών διασταυρώνεται.».

Από την πλευρά του, ο κ. Ye Hanbing ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη θερμή υποδοχή και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών, με στόχο την ανάδειξη από κοινού της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών, την ανταλλαγή φοιτητών για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και συνέργειες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με το άνοιγμα του Προξενείου της Ελλάδας στο Chengdu και το ξεκίνημα απευθείας πτήσης Chengdu- Αθήνας, ώστε να διευκολύνεται η ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των δύο επαρχιών, αλλά και με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ της κινεζικής και ελληνικής ιατρικής επιστήμης.
Κλείνοντας, ο κ. Ye Hanbing προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη σε επίσημη επίσκεψη στην Επαρχία Σετσουάν, προκειμένου να επισκεφθεί μεγάλες δομές υγείας της Επαρχίας, αλλά και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του τοπικού συστήματος Υγείας, πρόσκληση που αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά ο Περιφερειάρχης Αττικής.