Συνάντηση εργασίας του Αντιδημάρχου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντιδημάρχου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, κ. Σπύρου Χαλικιόπουλου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αναστάσιος Ανδριώτης, o Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Βουλισμάς, ο Γραμματέας κ. Βίκτωρας Γραμμένος και το μέλος κ. Κώστας Βάρελης, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παλιάς Πόλης και Εμπορίου, κ. Κώστα Βουσολίνου, τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τους δύο Αντιδημάρχους για τις δράσεις της Λέσχης, ενώ η συζήτηση στράφηκε σε ζητήματα που απασχολούν την Ένωσή τους.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη εξεύρεσης ενός πολυχώρου, ο οποίος θα στεγάσει τις δράσεις της Λέσχης, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού και των πρωτογενών προϊόντων της Κέρκυρας, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων.
Τόσο ο κ. Χαλικιόπουλος όσο και ο κ. Βουσολίνος συγχάρηκαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων για το σημαντικό έργο που επιτελούν στον χώρο της κερκυραϊκής γαστρονομίας και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, με τον κ. Χαλικιόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Τέτοιου είδους συνέργειες εισάγουν, μεταξύ άλλων, νέες δημιουργικές πρακτικές, ώστε να αναπτυχθούν βιώσιμες οικονομίες και να ενισχυθεί η αίσθηση ταυτότητας και η κοινωνική συνοχή. Η δημιουργία ενός πολυχώρου, στον οποίο θα διεξάγονται σεμινάρια, μαθήματα μαγειρικής και «workshops», τα οποία θα ενσωματώνουν συναρπαστικές αφηγήσεις και θα παρουσιάζουν τη γαστρονομία ως αναπόσπαστο στοιχείο του τοπικού πολιτισμού και του τρόπου ζωής των κατοίκων, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ολοκληρωμένη παρουσίαση της τοπικής μας γαστρονομίας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας.».
Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χαλικιόπουλος δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση μιας ευρείας σύσκεψης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο για την από κοινού διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων, και ακόμη τόσο ο κ. Χαλικιόπουλος όσο και ο κ. Βουσολίνος εξέφρασαν τη βούληση να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο μέσο στην περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού, μέσα από θεματικές δράσεις, με στόχο τον εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας, την αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας και την ανάπτυξη του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.