ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Εργασία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων και Προέδρου Εργατικού Κέντρου για καταγγελίες εργαζομένων

Τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Γιάννη Μανωλικάκη, δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου 2023, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, προκειμένου να συζητήσουν για τις σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Γιάννης Μανωλικάκης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, με αφορμή τις σοβαρότατες καταγγελίες, που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για «κακές εργασιακές συνθήκες», για «εργασιακό εκφοβισμό», καθώς και για «τοξικό εργασιακό περιβάλλον».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε θεσμικά τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για την εμπιστευτική επιστολή που δέχθηκε από τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. του Νομού Χανίων, στις 27 Ιανουαρίου 2023, όπου μεταξύ άλλων εργασιακών θεμάτων, που αφορούν στην Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «κακό εργασιακό κλίμα, που επικρατεί στην υπηρεσία και δημιουργεί μεγάλη δυσχέρεια των εργαζομένων σε καθημερινή βάση», «απαξιωτική και αυταρχική συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στο προσωπικό», καθώς και περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας», που έχουν ως συνέπεια «την παραπληροφόρηση, τον εργασιακό εκφοβισμό και την καχυποψία μεταξύ των συναδέλφων».
Μάλιστα, για την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου πως «αποτέλεσε τον ουσιαστικό λόγο που ζητήθηκε η παραίτηση της Προέδρου του Δ.Σ. της Επιχείρησης», κι ακόμη του επισήμανε πως «η επιστολή των εργαζομένων καταλήγει και εστιάζει στον εργασιακό εκφοβισμό μεταξύ των εργαζομένων, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, και ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται από πλευράς της Προέδρου. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι υποτιμούν, κατηγορούν και ασκούν σκληρή κριτική σε συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα την απομόνωση συγκεκριμένων ατόμων και την πρόκληση έντονης ψυχολογικής πίεσης σε βάρος τους.».
Επίσης, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε τη βούλησή του να αναλάβει ο ίδιος την Προεδρία του Δ.Σ. της Επιχείρησης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους, ώστε να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Γιάννης Μανωλικάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Τα καταγγελλόμενα αποτελούν σημαντικά θεσμικά παραπτώματα και υπάρχει ανάλογη διαδικασία, που θα εκκινηθεί για τη διερεύνησή τους.».