ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύμβαση για τη δημιουργία ασφαλέστερων πεζοδιαβάσεων στον Δήμο Λαμιέων

Υπογράφτηκε σύμβαση για την «Προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών για την βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και της ασφαλέστερης προσπελασιμότητας των πεζοδιαβάσεων στο Δήμο Λαμιέων», προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εργασίες δημιουργίας τριάντα νέων ενεργών πεζοδιαβάσεων, με έξυπνο φωτισμό, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης του οδοστρώματος, με μικρές τοπικές παρεμβάσεις και επαναδιαγραμμίσεις των διαβάσεων με νέα υλικά υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας, προκειμένου να αυξηθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δρόμων και τα πρότυπα της οδικής ασφάλειας για πεζούς και οδηγούς.
Η κατασκευή κάθε ενεργής πεζοδιάβασης περιλαμβάνει εργασίες, όπως: η αποκατάσταση τοπικών φθορών επί του οδοστρώματος, η εφαρμογή αντιολισθητικού λεπτού τάπητα, η εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εξοπλισμένων με ειδικούς ανιχνευτές κίνησης, μονάδα παραγωγής ηχητικών μηνυμάτων και προειδοποιητικούς κίτρινους αναλάμποντες φανούς, η εγκατάσταση ενεργών χωνευτών μεταλλικών φωτοδίοδων τύπου «led», η εγκατάσταση έξυπνων φωτιστικών τύπου «led» πάνω από τη διάβαση πεζών, η εγκατάσταση ηλεκτρονικής πινακίδας σήμανσης ορίου ταχύτητας κ.ά..
Η προμήθεια και εγκατάσταση προβλέπεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ με την ολοκλήρωση των κατασκευών αναμένεται η αισθητή βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς των οδηγών, καθώς θα προσφέρουν τη μέγιστη ορατότητα, μειώνοντας δραστικά την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, και, παράλληλα, η περιοχή πριν από την πεζοδιάβαση, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή αντιολισθηρότητα, για βέλτιστη πέδηση κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά πως: «Πιστοί στις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με εξασφαλισμένη πίστωση 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινάμε την κατασκευή ενός ακόμη έργου με στόχο τη δημιουργία ακόμη πιο ασφαλών συνθηκών διαβίωσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Συνεχίζουμε μεθοδικά και εντατικά να εργαζόμαστε με βασικό μέλημα τις λειτουργικές διαδρομές μετακίνησης, εντός και εκτός του αστικού ιστού, για πεζούς και οχήματα, με ωφελούμενους κατοίκους, επισκέπτες και διερχόμενους από την πόλη.».