ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ελληνική Οικονομία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop, στην Κοπεγχάγη

Με στόχο την προώθηση του Ρεθύμνου ως ιδανικού ταξιδιωτικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι εκπρόσωποι του Γραφείου Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης συμμετείχαν ενεργά στις συναντήσεις εργασίας του Greek Tourism & Gastronomy Workshop, που πραγματοποιήθηκαν στην Κοπεγχάγη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Tourism Media Events (T.M.E.), με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κοπεγχάγη.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σημαντικής τουριστικής διοργάνωσης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Κωστής Γασπαράκης και το στέλεχος του Γραφείου Τουρισμού κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις με τουριστικά στελέχη της Δανίας, εστιάζοντας στις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, που προσφέρει το Ρέθυμνο στους επισκέπτες του.
Η αποτίμηση των συνεργασιών, που είχαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ρεθύμνης με καταρτισμένους επαγγελματίες του Τουρισμού της Δανίας, ήταν θετική και ελπιδοφόρα για μελλοντικές συνεργασίες.
Είναι γεγονός πως για την αποτελεσματικότερη προβολή του Ρεθύμνου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού σε συνεργασία με τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, τα στελέχη του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης και τους τουριστικούς φορείς, που συμμετέχουν στην Επιτροπή, μελέτησαν τα ενδιαφέροντα της τουριστικής αγοράς της Δανίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προορισμών που προτιμούν οι Δανοί ταξιδιώτες, προκειμένου να καταρτίσουν μια στοχευμένη τουριστική πολιτική για το Ρέθυμνο.
Όπως διαπιστώθηκε, οι Δανοί ταξιδιώτες επενδύουν πρόθυμα σε ποιοτικές οργανωμένες διακοπές, προτιμούν προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον και προσφέρουν βιώσιμες επιλογές, αναζητούν βιωματικές αυθεντικές εμπειρίες, που συνδέονται με τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου που επισκέπτονται, αγαπούν την πεζοπορία, την ποδηλασία, τα θαλάσσια σπορ, τα χειμερινά σπορ, την εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων και τις γαστρονομικές απολαύσεις.

Ως εκ τούτου, το Ρέθυμνο, όπως, άλλωστε, και όλη η Κρήτη, ενδείκνυται ως ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για τους Δανούς λόγω ζεστού κλίματος και παρατεταμένης ηλιοφάνειας, πανέμορφων παραλιών, πλούσιας ιστορικής παράδοσης και πολιτιστικής κουλτούρας, προηγμένων τουριστικών υποδομών, ποικιλίας προσφερόμενων δραστηριοτήτων λόγω συνύπαρξης θάλασσας και βουνού, καθώς και υψηλής ποιότητας γαστρονομία, η οποία βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές της φημισμένης κρητικής διατροφής.
Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη τη σταθερή άνοδο, που παρουσιάζει ο αριθμός των Δανών επισκεπτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας τις 54.321 αφίξεις το 2023 (έως τον Οκτώβριο), είναι σαφής η αναγκαιότητα προβολής του Ρεθύμνου και της Κρήτης στην αγορά της Δανίας για την ανάδειξη του τόπου και του νησιού σε προορισμούς για αξέχαστες διακοπές όλον τον χρόνο. Έναν στόχο, που θα επιδιώξει η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, μέσω συγκεκριμένης στρατηγικής, που επικεντρώνεται στην αυθεντική εμπειρία, που προσφέρει η Κρήτη, με εστίαση στον Πολιτισμό, στην παράδοση και στους φιλόξενους ανθρώπους, στην ενίσχυση των υποδομών και των προγραμμάτων για δραστηριότητες πεζοπορίας και ποδηλασίας, στη δημιουργία ειδικών πακέτων, που ταιριάζουν στις ανάγκες, στα ενδιαφέροντα και στις προτιμήσεις των Δανών ταξιδιωτών, στην ενίσχυση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, όπως ο Γαμήλιος και ο Περιπατητικός Τουρισμός, ο τουρισμός για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως Άτομα με Αναπηρία, 3ης Ηλικίας, μαθητές κ.ά..