ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδί Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο

Οι βάσεις για μια αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας και του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», με αποδέκτες παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με ποικίλες μορφές κινδύνου, τέθηκαν με την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας, που υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 2 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, μεταξύ του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του Προέδρου του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασίες του Οργανισμού με τους Δήμους και την Αυτοδιοίκηση, με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών για την άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών που, πολύ συχνά, πέφτουν θύματα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης, εμπορίας, bullying, ζουν σε συνθήκες χαμηλού βιοτικού επιπέδου, αλλά και εξαφανίζονται.
Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών, εμπειριών, αλλά και με την αξιοποίηση της πλούσιας υλικοτεχνικής υποδομής και του εξειδικευμένου προσωπικού του «Χαμόγελου του Παιδιού» μπορεί να οργανωθεί η παροχή υπηρεσιών φροντίδας και η παρέμβαση για την προστασία των παιδιών που τη στερούνται.».
Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος είναι ο πιο κοντινός με τον πολίτη θεσμός, που οφείλει να λειτουργεί με ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλους τους δημότες και ειδικά για τα παιδιά. Είναι χρέος μας η στήριξη φορέων κοινωφελούς σκοπού. Αυτός είναι ο ρόλος μας, και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε την αλληλοϋποστήριξη.».

Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της σύναψης μνημονίου συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της αποϊδρυματοποίησης, που προωθείται διεθνώς ως τακτική φροντίδας ανθρώπων, που βρίσκονται σε ανάγκη.».
Ακολούθησε η υπογραφή του συμφωνητικού από τους κ.κ. Καλογερόπουλο και Γιαννόπουλο, και αμέσως μετά, ο Δήμαρχος μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκαν το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Τέμενη Αιγίου.
Ακόμη, στη συνάντηση ήταν παρόντες και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Μαρία Γιδά, ο βοηθός Δημάρχου κ. Χρήστος Τσερεντζούλιας, το μέλος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου» κ. Ευαγγελία Μαλαμάκη και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Χαρά Γροσδάνη.