ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύμπραξη φορέων με στόχο την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπεγράφη μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου Κρήτης και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων και συστημάτων τηλεμετρίας, προϋπολογισμού 1.127.700 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Η προμήθεια είναι το 1ο Υποέργο για την υλοποίηση του συνεργατικού ερευνητικού έργου: «Ευφυές σύστημα εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου Κρήτης, με τεχνολογία δικτύου των πραγμάτων (ΙοΤ) – «SmartLIK», στο πλαίσιο της Δράσης Διαχείριση υδάτων» («Water Management»-GR-Environment), του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) 2014 – 2021.

Το έργο, που θα υλοποιηθεί με συνεργασία της Δ.Ε.Υ.Α.Η., του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, περιλαμβάνει δράσεις προς την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση υδατικών πόρων, με ανίχνευση διαρροών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Η., στην Παλιά, εντός τειχών, Πόλη Ηρακλείου, και μείωση του μη ανταποδοτικού νερού, μέσω της εγκατάστασης ευφυούς και ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικτύων ύδρευσης, σε συνδυασμό με τηλεμετρικούς αισθητήρες και, περίπου, 5.700 «έξυπνα» υδρόμετρα.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η. συνάντηση μεταξύ αρμοδίων των εμπλεκομένων συνεργατών και συζητήθηκαν θέματα για τη βέλτιστη υλοποίηση της πράξης.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Συνεργασίας, οι αρμοδιότητες καταμερίζονται μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών ως ακολούθως:

Α. Δημοτική Επιχείρηση ‘Υδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.)

  • Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων και τηλεμετρίας.
  • Διαχείριση και εκθέσεις προόδου.

Β. Πολυτεχνείο Κρήτης (Π.Κ.)

  • Υλοποίηση ψηφιακής απεικόνισης τοπολογίας και τεχνικών χαρακτηριστικών δικτύου ύδρευσης.
  • Υλοποίηση ψηφιακού διδύμου δικτύου ύδρευσης.
  • Υλοποίηση συστήματος ευφυούς διαχείρισης, εντοπισμού διαρροών και επιτήρησης δικτύου ύδρευσης.
  • Αποτίμηση ενεργειακών καταναλώσεων και προσδιορισμός ισοδύναμων πράσινων τεχνολογιών.
  • Αποτίμηση πραγματικής λειτουργίας ολοκληρωμένου ευφυούς συστήματος διαχείρισης δικτύου ύδρευσης – Σύνταξη Έκθεσης Στρατηγικής Αειφορίας.

Γ. Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (Ο.Α.Κ.)

  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης ποιότητας και ποσότητας υδάτων.
  • Κατασκευή ιστοσελίδας και δημιουργία ενημερωτικού υλικού.
  • Δραστηριότητες εκπαίδευσης, ενημέρωσης και διάχυσης αποτελεσμάτων.

Το «Έργο», με ακρωνύμιο «SmartLIK», θα επεξεργάζεται δεδομένα του δικτύου ύδρευσης, καθώς αυτά θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο από εγκατεστημένο τηλεμετρικό δίκτυο ψηφιακών υδρομέτρων και θα υπολογίζει-απεικονίζει στο ψηφιακό δίδυμο (Digital Τwin) του πραγματικού δικτύου βασικές παραμέτρους του, όπως είναι οι πιέσεις, οι ροές, αλλά και οι εκτιμώμενες διαρροές.