ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Άλλα κόμματα Πολιτική

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πριν από ακριβώς 7 χρόνια η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, με τη χαρακτηριστική ονομασία «Πλεύση Ελευθερίας», προσδοκώντας, σύμφωνα με την Ιδρυτική Διακήρυξή της, «να δώσει έμφαση στις αρχές του κοινωνικού κράτους δικαίου, να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο πλούτο, να συμβάλλει στην εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, να κινηθεί στην κατεύθυνση της προάσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας, της Ειρήνης, του Ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου και κάθε πολίτη.».

Σήμερα, 19 Απριλίου 2023, γενέθλια ημέρα της Πλεύσης Ελευθερίας, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με δημόσιο μήνυμά της, το οποίο ανάρτησε στο «Facebook», επανέλαβε τα «πιστεύω» της, τα οποία παρέμειναν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, επισήμανε τη σημαντικότητα της εισόδου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 «ώστε μετά από πάρα πολλά χρόνια να υπάρχει στη Βουλή πραγματική αντιπολίτευση, πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών» με τη δέσμευσή της πως: «Θα είμαστε η φωνή τους και η υπεράσπισή τους.», και ακόμη με αφορμή τα σημερινά γενέθλια ευχήθηκε: «Στις 21 Μαΐου οι πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη να μπούμε στη Βουλή.».

Ακολουθούν τα δύο σχετικά Δελτία Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας, ένα με το περιεχόμενο της ανάρτησης της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου στο «προφίλ» της στο «Facebook», και ένα για τα 7 χρόνια από την ίδρυσή της:

Αθήνα, 19/4/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα 7 χρόνια της Πλεύσης Ελευθερίας

Το μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα σημερινά γενέθλια της Πλεύσης Ελευθερίας:
«Όταν πριν από 7 χρόνια πήρα την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας, πολλοί μου είπαν: «Πού πας; Χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς χορηγούς, χωρίς προνομιακές σχέσεις με κανάλια και συμφέροντα, ξεκινάς να ιδρύσεις κόμμα;»
Τους απαντούσα τότε πως πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να μπορεί να γίνεται αλλιώς, ότι πρέπει οι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα, με τις ικανότητες, τις αρετές και τις γνώσεις τους, να έχουν τη δυνατότητα να το πράττουν, χωρίς να χρειάζονται χορηγούς, χρηματοδότες, υπόγειες διασυνδέσεις και κρυφές ενισχύσεις. Ότι η πολιτική πρέπει να πάψει να είναι το βρώμικο πεδίο της ιδιοτέλειας, της συναλλαγής, της διαφθοράς. Και ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν οφέλη μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Ότι πρέπει να παλέψουμε για την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, την ισότητα, την εξάλειψη των διακρίσεων. Ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και τα δίκαια της πατρίδας μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Ότι αξίζουμε μια άλλη χώρα κι όχι αυτήν που κατέστρεψαν οι κυβερνώντες επί δεκαετίες. Κι ότι για να γίνουν αυτά, πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική οι άνθρωποι που δεν αγαπάμε την εξουσία, αλλά αγαπάμε τη χώρα μας. Που δεν αγαπάμε τις καρέκλες, αλλά τις αρχές μας. Που δεν βγήκαμε από τον κομματικό σωλήνα, αλλά μέσα από την κοινωνία. Που είμαστε πιστοί στους συνανθρώπους μας και στις δεσμεύσεις μας προς αυτούς και όχι σε κάθε λογής «αφέντες».
Αυτά πιστεύω και σήμερα.
Και μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια του ταξιδιού της Πλεύσης Ελευθερίας, με έχουν δικαιώσει πάμπολλοι συμπολίτες και συνάνθρωποί μας, με την εμπιστοσύνη τους, την αγάπη τους, με την πίστη τους, με την στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, που είναι η μόνη που θα μπορούσα να επιλέξω.
Η Πλεύση Ελευθερίας σε ένα μήνα διεκδικεί να μπει στην Βουλή. Κι αν το καταφέρουμε, θα είναι νίκη των απλών ανθρώπων απέναντι στους μηχανισμούς και στα εκλογομαγειρέματα. Θα είναι η απαρχή μιας άλλης περιόδου για την πολιτική ζωή στη χώρα μας. Γιατί, μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα υπάρχει στην Βουλή πραγματική αντιπολίτευση, πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών. Θα είμαστε η φωνή τους και η υπεράσπισή τους. Αυτό που πράττω στη ζωή μου, σε κάθε ευκαιρία και από κάθε θέση.
Η δική μου ευχή για τα σημερινά γενέθλια της Πλεύσης Ελευθερίας είναι στις 21 Μαΐου οι πολίτες να μας δώσουν την δύναμη να μπούμε στη Βουλή.
Μια ευχή, που περνάει μέσα από την συλλογική ενεργοποίηση των πολιτών, γιατί για αυτούς συγκροτήθηκε και για αυτούς υπάρχει η Πλεύση!
Για να έχουν επιλογή και για να έχουν δυνατή φωνή, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή!
Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Αθήνα, 19/4/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: 7 χρόνια Πλεύση Ελευθερίας

Σήμερα η Πλεύση Ελευθερίας γιορτάζει 7 χρόνια από την ίδρυσή της!
Τα γενέθλιά μας, 19 Απριλίου 2016, η Ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης.
Και τα δεύτερα γενέθλιά μας, στις 5 Ιουλίου 2016, Επέτειος του ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, ημέρα που καταθέσαμε την Διακήρυξή μας επίσημα στον Άρειο Πάγο.
Η Ιδρυτική Διακήρυξή μας, με 1821 λέξεις, και με αναφορά στις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύουμε: με έμφαση στις αρχές του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοσίων αγαθών και του δημοσίου πλούτου, στην εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, στην προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας κι Ανεξαρτησίας, στην Ειρήνη, στον Ανθρωπισμό, στο σεβασμό της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου και κάθε πολίτη.
Το έμβλημά μας, το καράβι με τα 6 πανιά, τα 6 Δ των προτεραιοτήτων-προταγμάτων μας:
Δημοκρατία
Δικαιοσύνη
Διαφάνεια
Δικαιώματα
Διαγραφή του Χρέους
Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών
Η Επικεφαλής μας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που με την Αγωνιστικότητα, την Συνέπεια λόγων και έργων, το Ήθος και τις πρωτοβουλίες της για την υπεράσπιση των αδυνάτων και την προάσπιση των δικαίων της χώρας μας, εμπνέει ελπίδα κι αισιοδοξία, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι: γιατί εκείνη εγκατέλειψε θώκους και προνόμια για να είναι πιστή στις αρχές της και στην εντολή των πολιτών κι έκτοτε μάχεται ακατάπαυστα, στο πλευρό των απλών ανθρώπων, των κινημάτων και στην πλευρά του δικαίου.
Η δράση μας, όλα αυτά τα χρόνια, δημόσια και ανοιχτή, σε στοίχιση με τις αρχές μας, με πρωτοβουλίες για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, κατά της διαφθοράς, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, για το σταμάτημα των πλειστηριασμών, για την υπεράσπιση των απλών ανθρώπων, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών, κατά των εγκλημάτων σε βάρος της χώρας και του λαού.
Οι άνθρωποι της Πλεύσης Ελευθερίας, απλοί πολίτες βγαλμένοι μέσα από την κοινωνία και τους κοινωνικούς αγώνες, άνθρωποι μαχόμενοι, καταξιωμένοι μέσα από το επάγγελμα, τη διαδρομή, τις πράξεις τους και όχι μέσα από κομματικούς σωλήνες και μηχανισμούς.
Η Πλεύση Ελευθερίας κατεβαίνει στις εκλογές της 21 Μαΐου και διεκδικεί να μπει στην Βουλή, με την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών!
Για να υπάρχει μέσα στη Βουλή, μια πραγματική Αντιπολίτευση, που θα είναι η φωνή και η υπεράσπιση των πολιτών.
Για να δώσουμε ξανά Ζωή στη Βουλή!

#plefsieleftherias

#ζωήστηβουλή

#εκλογές

#εκλογές2023