ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στον Κεντρικό Δήμο Κέρκυρας περιέρχονται το Βρετανικό Κοιμητήριο και το κτήριο «Ασάνη»

Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων περιέρχονται το Βρετανικό Κοιμητήριο και το κτήριο «Ασάνη» μετά από ενέργειες, οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και την Ε.Τ.Α.Δ. αντίστοιχα.

Το Βρετανικό Κοιμητήριο, του οποίου το επί χρόνια ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς διερευνήθηκε, διαπιστώθηκε πως αποτελεί περιουσία του Δήμου. Άμεσα έγινε εγγράφως αίτημα απόδοσής του από τη Βρετανική Πρεσβεία στον Δήμο και, πλέον, από τον Οκτώβριο, η διαχείριση του Κοιμητηρίου ασκείται από την υπηρεσία Πρασίνου του Κεντρικού Δήμου. Εκτός του κατεξοχήν χώρου του Κοιμητηρίου, υφίσταται μεγάλη οικοπεδική έκταση, η οποία αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την πόλη της Κέρκυρας. Στις επόμενες ενέργειες εντάσσονται ο χαρακτηρισμός του Βρετανικού Κοιμητηρίου ως μνημείου και η περαιτέρω ανάδειξή του.

Σε ό,τι αφορά στο κτήριο «Ασάνη», το επί χρόνια ετοιμόρροπο και επικίνδυνο κτήριο, που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, πλαγίως του Ιστορικού Δημαρχείου Σαν Τζιάκομο, μετά από ενέργειες που έγιναν και σχετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων περιέρχεται στη δικαιοδοσία του Κεντρικού Δήμου, προκειμένου να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί, με δυνατότητα και εμπορικής εκμετάλλευσής του. Η Ε.Τ.Α.Δ. προχώρησε σε παραχώρηση χρήσης του εν λόγω ακινήτου και το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την παραχώρηση αυτή για 25 έτη, με τίμημα 1.500 ευρώ τον χρόνο. Ο Δήμος αναλαμβάνει την αποκατάσταση του κτηρίου, καθώς και την ανάδειξη και εμπορική εκμετάλλευσή του, με δυνατότητα υπομίσθωσης.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίου, δήλωσε σχετικά πως: «Το Βρετανικό Κοιμητήριο, με την ανάδειξή του μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη πνεύμονα και χώρο δραστηριοτήτων για τους συνδημότες μας. Παράλληλα, θεωρήσαμε χρέος μας και κάναμε τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διάσωση και αποκατάσταση του κτηρίου «Ασάνη», αφού προηγουμένως αποσαφηνίσαμε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Ενός πενταόροφου κτηρίου, εγκαταλελειμμένου για χρόνια στον φθοροποιό χρόνο, το οποίο, όμως, βρίσκεται στη καρδιά της πόλης μας, δίπλα από το Ιστορικό Δημαρχείο. Θεωρώ ότι η διάσωση και αποκατάστασή του είναι τόσο επιβεβλημένη όσο και δυνατή, κάτω από τους όρους από τους οποίους έγινε η σχετική παραχώρηση στον Δήμο μας. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις ακινήτων αναδεικνύουν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που επιδείξαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας, γενικότερα, για την τακτοποίηση και ανάδειξη δημοτικών ακινήτων, διασφαλίζοντας τη δημοτική περιουσία.».