ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Διεθνή Κοινωνία Πολιτική

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Baku (Αζερμπαϊτζάν), με θέμα: «Ας συναρμολογήσουμε τον κατακερματισμένο κόσμο», η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συμμετείχε στις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ 2024, το οποίο διεξήχθη στο Baku του Αζερμπαϊτζάν για ενδεκάτη χρονιά, υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Ιλχάμ Άλιεβ.

Το Baku Φόρουμ συγκεντρώνει ανθρώπους της δημόσιας σφαίρας, της επιστήμης και του κοινωνικού έργου, αλλά και πρώην αξιωματούχους, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους και εκφράζουν ελεύθερα τη σκέψη τους, χωρίς το βάρος και τις ισορροπίες άσκησης εξουσίας.
Συμμετείχαν 3 Πρόεδροι κρατών, 7 επικεφαλής και άλλοι αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών, 25 πρώην Πρόεδροι κρατών, 15 πρώην πρωθυπουργοί, 26 πρώην αναπληρωτές πρωθυπουργοί και πρώην υπουργοί, 2 με βραβεία Νόμπελ και ειδικοί επιστήμονες. Εκπροσωπήθηκαν 67 χώρες και συγκεντρώθηκαν 420 συμμετέχοντες.
Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε γραπτό μήνυμα, το οποίο ανέγνωσε η συμμετέχουσα στο Φόρουμ υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και στη Γάζα, οι γεωπολιτικές εντάσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου, η κλιματική αλλαγή και η δύσκολη μετάβαση σε μια πράσινη υγιή εποχή, η μετανάστευση, οι ανισότητες Βορρά και Νότου μεταξύ κρατών, αλλά και κοινωνιών, η φτώχεια, η καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απελπισία που συνεπάγονται, κυριάρχησαν στις συζητήσεις συνδυασμένα με τις ευθύνες των ιθυνόντων.
Η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει γνώριμους από τη μακρά της πορεία, εκπροσώπους κυβερνήσεων και διεθνών Οργανισμών, αλλά και νέους σημαντικούς ανθρώπους, και να ανταλλάξει ιδέες, απόψεις, προτάσεις για πολλά κρίσιμα επίκαιρα ζητήματα.

Με την εμπειρία της από την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή πολιτική, έδωσε έμφαση στην ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των τοπικών κοινωνιών τόσο στις αποφάσεις, όσο και στις δίκαιες προσπάθειες και ευκαιρίες για όλους, για να ανταπεξέλθει αρμονικά και αποτελεσματικά η ανθρωπότητα στα σύγχρονα αδιέξοδα, αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις της μετανάστευσης, της κλιματικής αλλαγής, της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, της κυβερνοασφάλειας, της ανισότητας.
Επίσης, η κ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου επισήμανε πως: «Η σημερινή διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα: διεθνές, εθνικό, τοπικό, έχει ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στη διαχείριση κρίσεων από ό,τι στο παρελθόν και γι’ αυτό απαιτούνται αλληλεγγύη όπως και νέα εργαλεία πρόληψης, συντονισμού και οικονομικής διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων, όπως οι φυσικές καταστροφές, οι υγειονομικές κρίσεις, η μετανάστευση.
Ακόμη, η πρώην Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, τον κερκυραίο κ. Χρήστο Καποδίστρια, και συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, για τη σημασία του αγωγού TANAP (ANATOLIAN NATURAL GAS PIPELINE), ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία θάλασσα στη χώρα μας, μέσω Γεωργίας και Τουρκίας.

Επιπλέον, συζήτησαν για το σχέδιο του «πράσινου» ενεργειακού διαδρόμου από την Κασπία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω του τεράστιου χερσαίου και υπεράκτιου αιολικού δυναμικού του Αζερμπαϊτζάν.
Επίσης, η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συνάντησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, τη δυναμική κ. Saida Mehtiyeva, στο καλαίσθητο Ελληνικό Σπίτι, που σφύζει από ελληνισμό, καθώς και εκπροσώπους των μεγάλων τουριστικών γραφείων, όπου παρουσίασε τα χαρίσματα και τις ευκαιρίες συνεργασίας των Ιονίων Νήσων, προωθώντας υλικό ενημέρωσης και προβολής.