ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Κρήτη Πρόσφυγες - Μετανάστες Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο Δημαρχείο Χανίων, στη Γαύδο και στην Περιφέρεια Κρήτης ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης

Τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και αντιπροσωπεία με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη και Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Τάσο Αλόγλου.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Καιρίδη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με συμμετοχή των τοπικών και θεσμικών εμπλεκόμενων σχετικά με το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα νότια της Κρήτης και της Γαύδου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, καλωσορίζοντας τον κ. Καιρίδη στα Χανιά, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Υποδεχτήκαμε εδώ, στο Δημαρχείο Χανίων, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, για να συζητήσουμε για το μεταναστευτικό, ένα ζήτημα που απασχολεί σύσσωμη την τοπική κοινωνία, αλλά και για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην πρόκληση των καιρών. Κατατέθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η απόλυτη διάθεση για συνεργασία, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις παρούσες ανάγκες, και ευχαριστούμε το Υπουργείο, που ανταποκρίνεται στα πρώτα και βασικά αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορούν, κυρίως, ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και συντονισμού. Παρακολουθούμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αλλαγή στις μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα η Κρήτη να δέχεται περισσότερη πίεση στη διαχείριση αυτού του ζητήματος, που απασχολεί όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως: «Όπως διαφάνηκε από το πνεύμα συνεργασίας, που υπήρξε κατά τη συζήτησή μας, θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν οι Δήμοι θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των ανθρώπων σε ανθρωπιστικό επίπεδο, αλλά και όταν δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες για την άμεση μετακίνησή τους στην ηπειρωτική χώρα.».
Από τη μεριά του, ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Βρίσκομαι στην Κρήτη κατ’ εντολή του πρωθυπουργού. Η Κρήτη είναι πρώτη προτεραιότητα, η πιο δυναμική περιφέρεια της πατρίδας μας, που αντιμετωπίζει για πρώτη, ίσως, φορά το μεταναστευτικό πρόβλημα, και είμαστε εδώ για να προετοιμαζόμαστε πάντοτε για να μην έχουμε προβλήματα. Η χώρα έχει μακρά εμπειρία και έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό εθνικό σύστημα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, συντονίζεται και συνεργάζεται μαζί τους, και ξεκινάμε από τα Χανιά, που είναι η προμετωπίδα του προβλήματος.».
Ακόμη, ο κ. Καιρίδης τόνισε πως: «Μέχρι πρόσφατα, το Ταμείο Ενίσχυσης του Υπουργείου ενίσχυε μόνο τους Δήμους που διέθεταν δομές φιλοξενίας, ωστόσο, με ειδικό άρθρο σε νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, θα υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης των Δήμων, που δεν έχουν οργανωμένες δομές φιλοξενίας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.».

Στη σύσκεψη, εκτός των αιρετών του Δήμου, συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Γιώργος Αλεξανδράκης, οι βουλευτές Χανίων κ.κ. Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης και ο Λιμενάρχης Χανίων Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Νεκτάριος Γιαννουλάκης, ενώ από πλευράς Υπουργείου: η Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου κ. Στελλίνα Σιαράπη, ο Διοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Βαγγέλης Κωνσταντίνου, ο Διοικητής Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάριος Καλέας και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Καιρίδη κ. Ηλίας Γιαννούλας και η συνεργάτης του Πολιτικού Γραφείου του κ. Ελένη Τσαγκαράκη.

Επίσης, μετά από τα Χανιά και τη Γαύδο λίγο αργότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024, σειρά συσκέψεων και επαφών με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Όλες οι σημερινές συναντήσεις διεξήχθησαν στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσόρισε τον υπουργό Μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ενόψει και τις θερινής περιόδου μακριά από λογικές λαϊκισμού, λέγοντας πως: «Θεωρώ ότι με τις συζητήσεις που θα γίνουν, σίγουρα και με την καθοδήγηση και τις δικές σας προτάσεις, θα βρούμε την καλύτερη λύση ενόψει της τουριστικής περιόδου, που ξεκινά, για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να υπάρχει συλλογική προσπάθεια και όχι λαϊκισμός. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης προσπαθούμε να συμβάλουμε θετικά στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Έχουμε αρκετά, αλλά πάντα με τη συνεργασία και τη συνέργεια και διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία -γιατί πρέπει να διεκδικούμε πάντα από την κεντρική εξουσία- να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί μας.».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης, κ. Δημήτρης Καιρίδης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και στον ρόλο της Περιφέρειας Κρήτης στο νησί, ενώ απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, και αφού αναφέρθηκε στη σημασία των συσκέψεων εργασίας, σημείωσε πως: «Έχουμε σήμερα μια σειρά από πολύ σημαντικές συζητήσεις. Το κρίσιμο, το επίδικο, είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία, και νομίζω με τη δική σας ηγεσία αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε. Η Κρήτη δεν είναι μόνη, η Κρήτη έχει δίπλα της όλη την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες αρρυθμίες σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και κατάσταση την οποία ζούμε. Υπάρχουν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις; Υπάρχουν τα συστήματα, έχουμε την εμπειρία του παρελθόντος, διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος. Η Κρήτη είναι η βιτρίνα μας, είναι η μεγάλη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και είναι η πιο δυναμική και εξωστρεφής Περιφέρεια της χώρας. Αυτό λένε τα στοιχεία είτε στον πολύ δυναμικό πρωτογενή τομέα, είτε στον τριτογενή, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό, και κατά συνέπεια πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το εύρυθμο και την ευταξία, πάντοτε με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των πολιτών. Νομίζω ότι θα πάμε καλά. Προφανώς υπάρχουν προκλήσεις. Εδώ είμαστε, όμως, για να τα λύνουμε, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.» και ακόμη αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κρήτης κ. Γιώργη Μαρινάκη.