ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δήμος Φυλής

Με ακόμη ένα ευρωπαϊκό έργο γιόρτασε ο Δήμος Φυλής την Ημέρα της Ευρώπης, καθώς, κατόπιν αξιολόγησης, συμπεριλήφθηκε στο Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ε.Ε. με σκοπό να παράσχει βοήθεια σε τοπικούς φορείς για τη δημιουργία και την προώθηση έργων καθαρής ενέργειας, που καθοδηγούνται από ενεργειακές κοινότητες σε αστικές περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το αποθετήριο θα παρέχει τεχνική υποστήριξη σε ενεργειακές κοινότητες, των οποίων οι δραστηριότητες αφορούν κυρίως αστικές περιοχές. Στην πράξη, στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης, της κατανόησης και της δέσμευσης γύρω από το θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων. Για τον σκοπό αυτόν θα αναλύσει τις υφιστάμενες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των πλαισίων διευκόλυνσης και στήριξης για τις ενεργειακές κοινότητες και θα παρέχει καθοδήγηση στα κράτη μέλη, στις ρυθμιστικές αρχές, στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ε.Ε. και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με βάση προσδιορισμένες βέλτιστες πρακτικές. Για την προβολή των υφιστάμενων ενεργειακών κοινοτήτων και την παρακολούθηση της ανάπτυξης νέων κοινοτήτων το Αποθετήριο θα δημιουργήσει περαιτέρω μια βάση δεδομένων με τις ενεργειακές κοινότητες και θα διενεργήσει εκτίμηση επιπτώσεων των ενεργειακών κοινοτήτων που χαρτογραφούνται.

Το αποθετήριο ενεργειακών κοινοτήτων θα παρέχει άμεση τεχνική βοήθεια, διαδικτυακή αδελφοποίηση και δραστηριότητες εκμάθησης από εξειδικευμένους επαγγελματίες, καθώς και διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια για την ανάπτυξη ικανοτήτων. Η πρωτοβουλία θα παράσχει στήριξη σε τουλάχιστον 150 ενεργειακές κοινότητες στην Ευρώπη για τη σύσταση των ομάδων τους, την προώθηση των έργων τους και την ανάπτυξη χρηματοδοτικών σχεδίων, και θα εκπαιδεύσει εθνικούς εμπειρογνώμονες για τη στήριξη της ανάπτυξης εθνικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης (one-stop shops) και την ενθάρρυνση της αναπαραγωγής όμοιων πρωτοβουλιών.

Μιλώντας για την ένταξη του Δήμου Φυλής στο Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, δήλωσε σχετικά πως: «Η νέα ευρωπαϊκή διάκριση μας γεμίζει ικανοποίηση, αλλά και όρεξη για την επίτευξη νέων στόχων. Με προσήλωση και σταθερά βήματα, μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, αξιοποιούμε κάθε γνωστική και χρηματοδοτική δυνατότητα προς όφελος του περιβάλλοντος και των συνδημοτών μας.».

Επίσης, αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως η «Ημέρα της Ευρώπης» (Europe Day) είναι μια ημέρα που αναγνωρίζει και γιορτάζει την ειρήνη, την ενότητα και την πολυμορφία της Ευρώπης. Η ιδέα για την «Ημέρα της Ευρώπης» γεννήθηκε μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και να προωθήσει την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, αφού σηματοδοτεί την επέτειο από την ομώνυμη Διακήρυξη του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος θεωρείται, μαζί με τον Γάλλο πολιτικό Ζαν Μονέ, αρχιτέκτονας του σχεδίου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Επίσης, πέρα από την ύπαρξη της σημαίας και συγκεκριμένης ημέρας-επετείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κατάλογος των συμβόλων που υιοθετεί η Ε.Ε. συμπληρώνεται από τον Ευρωπαϊκό Ύμνο, ο οποίος βασίζεται στο πρελούδιο «Ωδή στη Χαρά» της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν.