ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Κατοικίδια Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο 6ο Γυμνάσιο Πάτρας παρουσιάστηκε από τον Δήμο Πατρέων το πρόγραμμα φιλοζωίας για τα ζώα συντροφιάς

Δύο μέρες παρέα με τους μαθητές των τμημάτων Α΄ Τάξης του 6ου Γυμνασίου της Πάτρας πέρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς, μετά από πρόσκληση των καθηγητών τους, προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν η κ. Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς, και η κ. Ελένη Κασπίρη, θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς και κηδεμόνων, που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.
Τα παιδιά, αποδείχθηκε ότι για μια ακόμη φορά ήταν αρκετά ενημερωμένα, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, συμμετέχοντας με ερωτήσεις, ενώ μοιράστηκαν και τις δικές τους ιστορίες.
Επίσης, παιδιά με την υποστήριξη των γονιών τους υιοθέτησαν άστεγα ζώα, ενώ άλλα φροντίζουν συστηματικά αδέσποτα ζωάκια, βάζοντας στον δρόμο φαγητό και νερό.
Μέσα από τη συζήτηση με τα παιδιά και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, στόχος ήταν η καλλιέργεια του σεβασμού, της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα, που αφορούν στα ζώα (δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, άστεγα κ.ά.).
Ακόμη, οι εργαζόμενοι του Δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών, ευχαρίστησαν και στην περίπτωση του 6ου Γυμνασίου τη Διευθύντρια και τους Καθηγητές και ιδιαιτέρως την Καθηγήτρια κ. Ελένη Κρητικού για την πρωτοβουλία της να τους καλέσει, προκειμένου να ενημερωθούν τα παιδιά για το θέμα των ζώων συντροφιάς.