ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Άλλα Αθλήματα Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία (17-20 ετών), το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής», το οποίο αναμένεται να γεμίσει από αθλητές και αθλήτριες 57 σωματείων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε αθλήματα στίβου, για να καταρρίψουν τα δικά τους ατομικά ρεκόρ.

Φέτος, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν στις Σέρρες, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς, ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων κ. Κωνσταντίνος Σιάχος και η Έφορος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ΑμεΑ κ. Θωμαή Θεοδωρίδου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου για την αθλητική διοργάνωση.
Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος Σερρών στέκεται αρωγός σ’ αυτές τις διοργανώσεις. Οφείλουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, καθώς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει σ’ ένα επίπεδο συμπερίληψης, πολιτισμού και αποδοχής όλων των συνανθρώπων μας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητα και στον αθλητισμό. Ως Δήμος Σερρών είμαστε και θα είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες.».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, χαρακτήρισε σημαντική την εν λόγω διοργάνωση, την οποία στηρίζει και η Περιφερειακή Ενότητας Σερρών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, στο οποίο πρώτα είναι η ψυχή και μετά το σώμα. Σπουδαίοι αγώνες από ανθρώπους που ξεχωρίζουν. Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία. Ευχαριστώ και τον Δήμο Σερρών που μαζί ενώνουμε δυνάμεις, στηρίζοντας τον αθλητισμό. Για εμάς ο αθλητισμός αποτελεί πρώτο μέλημά και έτσι θα συνεχίσουμε.».
Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Στέφανος Φασιάς, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων, κ. Κωνσταντίνος Σιάχος, ευχαρίστησαν τον Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Αθλητών με Αναπηρίες.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φασιάς τόνισε πως: «Είμαστε πολύ περήφανοι και ευχαριστούμε τον Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που είναι αρωγοί στους αγώνες στίβου. Οι δύο φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα, εδώ στις Σέρρες, ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε πολιτισμό, καθώς ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η πόλη των Σερρών, με τα ηγετικά στελέχη που έχει, δημιουργούν πολιτισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, στη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου.».
Από την πλευρά του, ο κ. Σιάχος, εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται στην πόλη των Σερρών, τονίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου θα διεξαχθεί στις Σέρρες, επισημαίνοντας πως: «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τη Δήμαρχο Σερρών, που στηρίζουν την προσπάθεια. Είναι αγώνες ανταγωνιστικοί και τα παιδιά προσπαθούν να έχουν καλές επιδόσεις και πανελλήνια ρεκόρ. Καλώ τους Σερραίους και τις Σερραίες να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε την ώθηση στα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό.».
Επίσης, η Έφορος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ΑμεΑ, κ. Θωμαή Θεοδωρίδου, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, που συνέβαλαν στην υλοποίηση του Πρωταθλήματος στις Σέρρες. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και ακόμη τόνισε πως: «Είναι τιμή μας που θα έρθουν στις Σέρρες αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα από Κρήτη, Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα. Θέλουμε τα παιδιά με αναπηρία να ενταχθούν στον αθλητισμό για την πλήρη κοινωνικοποίησή τους.».