ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Δυτική Μακεδονία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης η Κοζάνη …και με τη βούλα

Το ειδικό σήμα, που πιστοποιεί με τον πιο επίσημο τρόπο την ένταξη του Δήμου Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, παρέλαβε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποίησε η Κομισιόν, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Περικλή Αλειφέρη.

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικό αυτό σήμα, που φέρει τον τίτλο: «EU Μission Label», αποτελεί επί της ουσίας το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κλιματικό Συμβόλαιο, το οποίο, αφού πρώτα συντάχθηκε μελετημένα και τεκμηριωμένα σε στενή και αγαστή συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις της Κοζάνης, κατατέθηκε εγκαίρως από τον Δήμο στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 πόλεων.

Έτσι, μέσω του εγκεκριμένου Κλιματικού Συμβολαίου, θα επιτευχθεί η διευκόλυνση της πρόσβασης του Δήμου Κοζάνης σε δημόσια, κοινοτική και ιδιωτική χρηματοδότηση, για την υλοποίηση έργων πράσινης μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, βάζοντας μπροστά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Κοζάνη ανήκει στις πρώτες 33 Ευρωπαϊκές πόλεις, που ήδη έχει λάβει τη σημαντική αυτή διάκριση και αναγνώριση, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμα, τη στρατηγική και το σχέδιο δράσης, που θέλει και της αξίζει.
Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Βρυξελλών, εκτός από την Κοζάνη, το «EU Μission Label» απονεμήθηκε σε ακόμη τρεις ελληνικές πόλεις: στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ την περασμένη Πέμπτη το «Label» έλαβαν συνολικά 23 πόλεις από όλη την Ευρώπη.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης, δήλωσε σχετικά πως: «Αδιαμφισβήτητα, το εγκεκριμένο Κλιματικό Συμβόλαιο του Δήμου Κοζάνης αποτελεί μία συμμετοχική επιτυχία, η οποία ευοδώθηκε μέσα από διαχρονικές προσπάθειες φορέων και πολιτών. Στόχος μας είναι η αρτιότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του, για μια Κοζάνη πιο σύγχρονη, πιο πράσινη, πιο φιλική.».