ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Θεσσαλία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο ο Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας «TTR 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, καθώς και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «f.re.e. 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Στις δύο αυτές τουριστικές εκθέσεις ο «προορισμός Volos-Pelion» προβλήθηκε ως συνεκθέτης, τόσο στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στο Βουκουρέστι, όσο και με αυτόνομο περίπτερο στο Μόναχο.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η οποία, σε συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους της Ρουμανίας, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και του Πηλίου, με έμφαση τις ειδικές μορφές τουρισμού της περιοχής.
Το περίπτερο του «προορισμού Volos-Pelion» επισκέφθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Σοφία Γραμματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κ. Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλος, ενώ ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της Αντιδημάρχου με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας κ. Γεώργιο Σταφυλάκη, καθώς συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και υποστήριξης του προορισμού.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση του Μονάχου «f.re.e 2023», η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ταξιδιού και αναψυχής της Βαυαρίας και αφορά στον ελεύθερο χρόνο, στα ταξίδια και στην αναψυχή, το περίπτερο του «προορισμού Volos-Pelion» επισκέφτηκαν η Προϊσταμένη του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο Μόναχο κ. Ρέα Τσιτσάνη και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Λυμπέρης, καθώς και οι κυρίες: Βίλλυ Κεφαλά και Αθηνά Θεοφανίδου, εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων των δύο αυτών φορέων, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, εξωστρέφειας και υποστήριξης του προορισμού με διάφορες δράσεις.
Άλλωστε, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της έκθεσης, που εστιάζει στις υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και ο τόπος διεξαγωγής της, που είναι η περιοχή της Βαυαρίας, η οποία συνδέεται απευθείας αεροπορικά με τον Κεντρικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από το Μόναχο, μέσω της Condor Airlines, έκανε την παρουσία του Βόλου και του Πηλίου απαραίτητη, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τη φυσιογνωμία του προορισμού, εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία της αεροπορικής σύνδεσης στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, αλλά και τους Έλληνες κατοίκους της Βαυαρίας, και βοηθά πολλαπλά στην εξωστρέφεια της περιοχής, κυρίως μέσω της διαμόρφωσης γνώμης απευθείας στους καταναλωτές, ανεξάρτητα από τους «tour operators» και τα αντίστοιχα κανάλια διανομής.
Συμπερασματικά, και στις δυο Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, τις οποίες στελέχωσαν υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού και επαγγελματίες του τουρισμού, διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα και υλικό του Δήμου Βόλου στη ρουμάνικη και στη γερμανική γλώσσα, φιλοξενήθηκαν τα έντυπα των φορέων του τουρισμού του «προορισμού Volos-Pelion», αλλά και όλα τα έντυπα ιδιωτικών επιχειρήσεων τουρισμού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έστειλαν πληροφοριακό υλικό των επιχειρήσεων τους.
Τα δε μέλη της αποστολής του προορισμού είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πλήθος επισκεπτών, ώστε να επικοινωνήσουν άμεσα, στο ευρύ κοινό των δύο εκθέσεων τις πολλαπλές ταξιδιωτικές επιλογές, τις πολλές και διαφορετικές επιλογές φιλοξενίας, αλλά και τον ξεχωριστό χαρακτήρα του προορισμού, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να προγραμματίσει και να οργανώσει τις επόμενες διακοπές του στον Βόλο και στο Πήλιο.