ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην Ημερίδα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο «Ibis Styles», στο Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, με θέμα: «Θαλάσσια ατυχήματα, πνιγμοί, πρόληψη, αντιμετώπιση.».

Την πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην κοινωνία, υπερτόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, χαιρετίζοντας την Ημερίδα, που διοργάνωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, όπου τον καλωσόρισαν ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Σφακιανάκης και μέλη του Δ.Σ..
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, αναφέρθηκε στις πρώτες εμπειρίες που είχε ως αυτοδιοικητικός από το Λιμενικό Σώμα και συγκεκριμένα από τις συναντήσεις για το μεταναστευτικό και την άσκηση Πολιτικής Προστασίας «Μίνωας 2024», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Εκεί, επιβεβαιώθηκε και εμβάθυνε η αίσθησή μου για το υψηλό επίπεδο του Λιμενικού Σώματος και των ανθρώπων του, καθώς και για την προσέγγιση που έχουν σε αυτό το πολύ ευαίσθητο αντικείμενο.», στη συνέχεια εξήρε τον πατριωτικό επαγγελματισμό των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος, κάνοντας μια ιδιαίτερη προσέγγιση και εκπέμποντας σαφέστατο πολιτικό μήνυμα, λέγοντας πως: «Οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος χαρακτηρίζονται από πατριωτικό επαγγελματισμό. Όλοι μας εκτιμάμε τι σημαίνει πατριωτισμός, τι σημαίνει επαγγελματισμός. Αυτή η προσέγγιση είναι διαμετρικά αντίθετη με μια άλλη. Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε και τον επαγγελματικό πατριωτισμό. Έχουμε και τους επαγγελματίες πατριώτες. Είναι το ακριβώς αντίθετο. Και το λέω αυτό διότι πλησιάζουμε και προς τις Ευρωεκλογές και όλοι πρέπει να κάνουμε τα κουμάντα μας.», ενώ αναφορικά με τα θαλάσσια ατυχήματα, την πρόληψη των πνιγμών, αλλά και το μεταναστευτικό επισήμανε πως: «Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος τα αντιμετωπίζει με εγρήγορση, με σύνεση και ευαισθησία. Είμαστε μια χώρα με πάνω από 13.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 11η στον κόσμο, και υπάρχουν προκλήσεις στη φύλαξη και σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το μεταναστευτικό το αντιμετωπίζετε με εγρήγορση, με σύνεση και ευαισθησία. Έχετε μια ευρύτερη κοινωνική αποστολή και είναι καλό που και στον τομέα της πρόληψης βγαίνετε μπροστά για την ενημέρωση, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε δράση. Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση θα έχει αποτελέσματα και θα είναι καλό αυτές οι δράσεις να διαχέονται και στην κοινωνία. Το ζήτημα είναι από αυτόν τον πυρήνα να βγαίνει γνώση και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, κάτι που μας απασχολεί στον Δήμο Ηρακλείου πάρα πολύ.».

Επίσης, ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις παραλίες και τις υποχρεώσεις που αναθέτει το κράτος στους Δήμους, λέγοντας πως: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες, με τις ανάγκες που θα έχουν σε σωστικά μέσα και από πλευράς πρόληψης, και αυτό είναι καλό. Αρκεί να είναι εφαρμόσιμες. Και εδώ τίθενται κάποια ζητήματα. Δεν αρκεί το κράτος να αναθέτει υποχρεώσεις στους Δήμους. Θα πρέπει και οι Δήμοι να έχουν τα μέσα. Διότι είναι προφανές ότι και οι Δήμοι ενδιαφέρονται για τα ζητήματα αυτά, όπως και ότι οι Δήμοι είναι στην πρώτη γραμμή στην επαφή με τους ανθρώπους.».