ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Περιβάλλον Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην Ημερίδα για τα δασικά οικοσυστήματα της Εύβοιας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην Ημερίδα με θέμα: «Δασικά Οικοσυστήματα Π.Ε. Εύβοιας-Δυνατότητες και Προοπτικές-Εφαρμογή προγράμματος ANTINERO-Απόληψη βιομάζας», που διοργάνωσαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 η Διεύθυνση Δασών Ευβοίας και τα Δασαρχεία Χαλκίδας, Αλιβερίου, Λίμνης και Ιστιαίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματεία Δασών και παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Ευστάθιου Σταθόπουλου, παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα, έδωσε συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δασών και στα Δασαρχεία, για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, και ευχαρίστησε για τη συνεργασία μέχρι τώρα και τη συνεργασία που θα έχουν στη συνέχεια, λέγοντας πως: «Η ατζέντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, γιατί η Πολιτική Προστασία είναι πλέον νούμερο 1. Από τώρα που είναι άνοιξη και πλησιάζει το καλοκαίρι, εμείς οι Δήμαρχοι δεν κοιμόμαστε, είναι η χειρότερη για εμάς εποχή. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος χαίρεται, απολαμβάνει το καλοκαίρι και εμείς ξαγρυπνούμε, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί περιοχές δασικού ενδιαφέροντος υπάρχουν ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Χαλκίδας. Χαιρετίζουμε πραγματικά αυτή την προσπάθεια, να υπάρχει πλέον σοβαρή πρόθεση, η οποία γίνεται πράξη, να έχουμε μεταρρυθμίσεις που θα επιλύσουν προβλήματα, που έπρεπε να είχαν λυθεί χθες. Περιμένουμε με αγωνία την υλοποίηση της μεταρρύθμισης αυτής και του προγράμματος ANTINERO.», ενώ συνεχίζοντας επισήμανε πως: «Όταν μιλάμε για προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, για πρόληψη και για Πολιτική Προστασία, να εξετάσουμε πολύ αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και όλες οι διαδικασίες να είναι ιδιαίτερα σύντομες. Πρέπει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όπως και οι Δασικές Υπηρεσίες, να ενισχυθούμε με προσωπικό και να δοθούν ακόμη μεγαλύτερα κονδύλια και εξειδικευμένα. Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως. Σήμερα, στον Δήμο Χαλκιδέων με την πολύ μεγάλη έκταση, σχεδόν όλα τα οικόπεδα είναι ακαθάριστα. Και σας ρωτάω, πώς οι Δήμοι, με ποιο προσωπικό, με ποια κονδύλια θα ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση αυτή, τη στιγμή που ο κίνδυνος υπάρχει μέσα στα σπίτια μας; Είναι ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν και γι’ αυτά χρειάζονται έξυπνες και στοχευμένες λύσεις. Πρέπει, ειδικά για θέματα που αφορούν στην Τοπική Ααυτοδιοίκηση, να τα δούμε εξειδικευμένα.».