ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αμερική Ιόνια Νησιά Παιδεία Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ν. Υόρκη η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας για τα εγκαίνια γραφείου του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, της Ομογένειας, της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας είχε τις προηγούμενες ημέρες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου στις Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια γραφείου του Ιόνιου Πανεπιστημίου και, παράλληλα, παραβρέθηκε και στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας ανεξαρτησία.

Το γραφείο του Ιόνιου Πανεπιστημίου στη Ν. Υόρκη αναμένεται να αποτελέσει τη γέφυρα με το ελληνικό στοιχείο στις Η.Π.Α., καθώς στο έργο της δημιουργίας του για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους τέσσερις θεσμοί: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία φιλοξενεί το γραφείο σε χώρο εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Υόρκη, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Παιδείας και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, και Διαποντίων Νήσων, που στηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Παράλληλα, κ. Μερόπη Υδραίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη για την εθνική μας ανεξαρτησία, με κορύφωση την ετήσια παρέλαση, την οποία, παρά τη βροχή, παρακολούθησαν σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας εκατοντάδες ομογενείς.

Επίσης, η κ. Υδραίου είχε συναντήσεις: Με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Έρικ Άνταμς, καθώς και με σημαίνουσες προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων: τον κ. Νίκο Αλεξίου, Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης «Queens College», ιδρυτή/διευθυντή του πρώτου αρχείου προφορικής ιστορίας, βιβλιοθήκης και μουσείου των Ελληνοαμερικανών της Νέας Υόρκης, με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, τους οποίους ενημέρωσε για τη δυναμική και τα πλεονεκτήματα της Κέρκυρας, και με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο κ Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, σε ομιλία της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίου, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη, που είχε την τιμή να συναντήσει ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και του ελληνισμού στο εξωτερικό.
Επίσης, η κ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς εσάς τους Έλληνες της διασποράς, που δίνετε αγώνες για την ανάδειξη του έθνους μας, την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Η.Π.Α., την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων, τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την προώθηση της ελληνικής εκπαίδευσης. Η αγάπη για την πατρίδα είναι η μεγάλη δύναμη των Ελλήνων.» και ακόμη τόνισε πως: «Μέσα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό φέρνουμε κοντά μας την Ομογένεια. Πολλοί ομογενείς, αλλά και πολίτες των Η.Π.Α., θα μάθουν για την Κέρκυρα, θα προβάλλουμε το νησί μας. Τομείς όπως η εκπαίδευση και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των λαών μας και της νέας γενιάς.».