ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αθήνα Βόρειος Τομέας Ελλάδα Παρουσιάσεις

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα των Σπαρταλήδων της Νέας Ιωνίας

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, σε μια συγκινητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, ανταλλάσσοντας θερμές ευχές για το νέο έτος και απολαμβάνοντας το εορταστικό πρόγραμμα, που προετοίμασαν ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού Ιωνιώτικου συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γιορτή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, 90 χρόνια μετά από την ίδρυση του συλλόγου και 100 χρόνια μετά από την ίδρυση της πόλης της Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων να ερμηνεύουν παραδοσιακά κάλαντα και άλλα τραγούδια, υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα, δημιουργώντας ένα όμορφο εορταστικό κλίμα.

Η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο οποίος, αφού παρουσίασε διάφορα ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα, προχώρησε στην ενημέρωση για τα πεπραγμένα του συλλόγου για το 2022 και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες και όλους (Ολόκληρη την παρουσίαση του κ. Χριστοδούλου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ για το 1ο μέρος και ΕΔΩ για το 2ο μέρος).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου

Ακολούθησαν απονομές αναμνηστικών μεταλλείων και κυπέλλων στα παιδιά και τους μεγαλύτερους αθλητές του Σκακιστικού Τμήματος της «Ένωσης» για τις επιτυχίες τους κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Τις απονομές έκαναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης.

Κατόπιν, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της «Ένωσης», κ. Κοσμάς Χατόγλου, αναφέρθηκε στις περσινές δράσεις του Σκακιστικού Τμήματος και ανακοίνωσε τις μέχρι στιγμής προγραμματισμένες δράσεις του για το 2023.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Κοσμάς Χατόγλου

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, έκοψε το πρώτο κομμάτι της και ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά (Τη σύντομη αλλά ουσιαστική ομιλία του Σεβασμιότατου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.).

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ

Επίσης, κομμάτια πίτας έκοψαν κατά σειρά οι κ.κ.:

Δέσποινα Θωμαΐδου, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών
Πέτρος Μπουρδούκος, πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας
Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
Χρήστος Κανλής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”
Κώστας Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Νέας Ιωνίας
Κώστας Αναγνωστάκης, ταμίας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.)
Χάρης Σαπουντζάκης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

(Τα λεγόμενα του κ. Χάρη Σαπουντζάκη μπορείτε να τα ακούσετε πατώντας ΕΔΩ.)

Γιάννης Κοντίτσης, Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου
Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας (Αριστερά ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Σταύρος Παπαγερασίμου)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν οι κ.κ. Χριστίνα Πουπάλου στο πιάνο και Άννα Κατσούλη στην ερμηνεία.

Η ερμηνεύτρια κ. Άννα Κατσούλη

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων (όπως απεικονίζονται στις φωτογραφίες): Δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, Πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών και Μικρασιατικών συλλόγων, καθώς και πλήθος μελών και φίλων της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.