ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αττική Επιστήμη/Τεχνολογία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε νέο χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των Δικτύων πόλεων εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής

Στο πλαίσιο του προγράμματος: «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες», έγινε δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο πρόγραμμα «ΝΟΤ SKIP». Σκοπός του έργου είναι να διερευνηθεί πώς είναι δυνατόν να προωθηθεί αποτελεσματικά η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Τα μέλη του δικτύου πόλεων θα παρέμβουν ως προς στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, των γνώσεων και των ικανοτήτων των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε οι συμμετοχικές διαδικασίες να μπορούν να προωθηθούν και να ενεργοποιηθούν, παρέχοντας έτσι σημαντικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία.
Κάθε εταίρος θα επιλέξει το θέμα που βρίσκεται πιο κοντά στην κοινότητά του (κλιματικές αλλαγές, αγορά εργασίας, συμμετοχή των πολιτών, ψηφιακό χάσμα, κ.λπ.) και θα συζητήσει το περιεχόμενό του, αναπτύσσοντας τις δικές του συστάσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν αργότερα στους ευρωβουλευτές, μέσω ηχογράφησης «podcast». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διεθνείς συναντήσεις, καθώς και μία διαδικτυακή συνάντηση. Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες.
Να σημειώσουμε πως η τελική συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Φυλής, με δεκάδες συμμετέχοντες από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Το έργο θα το τρέξει στον Δήμο Φυλής η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, με επιβλέπων αιρετό τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Αντωνόπουλο.