ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας προχωρά ο Δήμος Θέρμης

Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) συνυπέγραψε ο Δήμος Θέρμης, με σκοπό τον προγραμματισμό και τη διενέργεια μετρήσεων της στάθμης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου εντός των ορίων του Δήμου. Το Μνημόνιο υπεγράφη εκ μέρους του Δήμου από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εκ μέρους της Ε.Ε.Α.Ε. από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Χουσιάδα. Επίσης, το μνημόνιο συνυπέγραψε εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Στάβερης-Πολυκαλάς, ως Κύριου του έργου: «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων».

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μνημονίου η Ε.Ε.Α.Ε. έχει παραχωρήσει στον Δήμο Θέρμης ένα ειδικά εξοπλισμένο όχημα-κινητό σταθμό μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (Ε.Π.Η.Π.), προκειμένου να διενεργεί τις μετρήσεις σε συγκεκριμένα σημεία, σε όλη την έκταση του Δήμου. Η παραχώρηση του οχήματος είναι για χρονικό διάστημα ενός έτους, με τη δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα διαμορφώθηκε και μετασκευάστηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του έργου: «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων» για τον επιτόπιο έλεγχο των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών της εκάστοτε περιοχής που επισκέπτεται. Ακόμη, το όχημα φιλοξενεί έναν Φορητό Σταθμό Μέτρησης Η/Μ Πεδίων και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διενέργεια της διαδικασίας μέτρησης, ενώ διαθέτει και επαρκή χώρο για την ασφαλή στέγαση του απαραίτητου εξοπλισμού και έχει χωριστεί σε τρία λειτουργικά μέρη: την καμπίνα του οδηγού, την καμπίνα του χειριστή, όπου φιλοξενεί «laptop» και «printer» για τις μετρήσεις, με τη συγκεκριμένη καμπίνα να έχει επενδυθεί με μονωτικό υλικό και υφασμάτινη επένδυση, και, τέλος, διαθέτει και έναν αποθηκευτικό χώρο του φορητού σταθμού μέτρησης, όπου φιλοξενούνται η μπαταρία του σταθμού, ο ιστός, η γεννήτρια και η τροφοδοσία από τη Δ.Ε.Η..
Επίσης, ο Δήμος Θέρμης διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του κινητού σταθμού μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το οποίο έλαβε την κατάλληλη εκπαίδευση, ενώ η Ε.Ε.Α.Ε. καλύπτει κάθε δαπάνη, που αφορά τα έξοδα κίνησης, συντήρησης, ασφάλισης και επισκευής του οχήματος και του εξοπλισμού του και ακόμη ο Δήμος καταρτίζει το πρόγραμμα λειτουργίας του οχήματος-κινητού σταθμού μέτρησης.
Στο πρόγραμμα αυτό λαμβάνονται υπόψη και τυχόν αιτήματα πολιτών, που υποβάλλονται στον Δήμο, είτε στην Ε.Ε.Α.Ε. και στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ή αιτήματα άλλων φορέων που υποβάλλονται μέσω της Δικτυακής Πύλης του Ε.Π.Η.Π. (https://paratiritirioemf.eeae.gr/), στην οποία δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση του κοινού.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι μετρήσεις ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες από τον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης.
Τέλος, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε για το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας πως: «Μετά από το πρωτοποριακό πρόγραμμα μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Θέρμης από το 2018, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, προχωρούμε τώρα και στη μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε επιλεγμένα σημεία, σε όλες τις κοινότητες. Έτσι, θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις ατμοσφαιρικές και εν γένει περιβαλλοντικές συνθήκες και τα δεδομένα στην περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, γι’ αυτή τη συνεργασία μας. Θέλω, επίσης, να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Θέρμης κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να επιτύχει ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για όλους όσοι κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή μας.».