ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Ιόνια Νησιά Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα η συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την υπουργό Πολιτισμού

Σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας και του Υπουργείου Πολιτισμού συζήτησαν ουσιαστικά και εκτενώς η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη κατά τη χθεσινή της επίσκεψη στο νησί της Κέρκυρας.

Σε ειδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο «Σαν Τζιάκομο», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. κ. Γεώργιου Διδασκάλου, εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και μεγάλης αριθμητικά ομάδας υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα έργα Πολιτισμού, που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη λειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης Εφαρμογής του Σχεδίου Διαχείρισης Παλιάς Πόλης ως μνημείου της UNESCO, ενώ επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Μον Ρεπό.
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίοι, έθεσε ζήτημα επιτάχυνσης των αρχαιολογικών εκσκαφικών, με στόχο την απρόσκοπτη ολοκλήρωση έργων ύδρευσης και βιολογικών, που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία έχουν πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης.
Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης για την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Παλιάς Πόλης, επισημάνθηκε πως «σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται ο ορισμός νομικού συμβούλου εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε άμεσα να γίνει η σύγκληση της πρώτης συνεδρίασης». Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Υδραίου, «η σχετική πρόσκληση εκ μέρους του Δήμου είναι ήδη έτοιμη».
Επίσης, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα, που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, με ειδική αναφορά στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που ολοκληρώνει ο Δήμος, καθώς και με τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπρόσθετα, η κ. Υδραίου ενημέρωσε πως «τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια βρίσκονται σε φάση συμβατικού ελέγχου, ενώ υπό ανάθεση βρίσκεται και η Ειδική Πολεοδομική Μελέτη».

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, απέδωσε τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο για το μνημείο όσο και για την υγεία και το τουριστικό προϊόν του νησιού.
Σε ό,τι αφορά στους κήπους του Μον Ρεπό, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την πυροπροστασία και την ασφάλεια, και συμφωνήθηκε στενή συνεργασία υπό τις κατευθύνσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, καθορίστηκαν ενέργειες ανά φορέα και τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πραγματοποίησής τους.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης καθαρισμού και ο Δήμος την εκπόνηση σχεδίου εκκένωσης, σε συνδυασμό με το σχέδιο της Αρχαιολογίας σε ό,τι αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά στην υδροδότηση, συμφωνήθηκε, υπό τη σχετική καθοδήγηση και έγκριση της αρχαιολογίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να γίνουν οι ενδεδειγμένες συνδέσεις. Σχετικά δε με το Θέατρο Μον Ρεπό, υπήρξε δέσμευση για έγκριση χωροθέτησης νέου Θεάτρου, ενώ έπεται και η έγκριση της σχετικής αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία είναι έτοιμη από πλευράς του Δήμου. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή της η κ. Μενδώνη στο Μον Ρεπό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και τα έργα, τα οποία υλοποιούνται σε τρία κτηριακά συγκροτήματα και βρίσκονται σε στάδιο αποπεράτωσης.
Τέλος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίου, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η παλιά Πόλη έχει εμβληματικά και ιστορικά μνημεία και κτήρια, τα οποία χρίζουν συντήρησης, καθώς και πολιτιστικά σωματεία, που χρειάζονται χρηματοδοτική στήριξη», και ακόμη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή της υπουργού Πολιτισμού της πρότασης για καθορισμό ειδικού πολιτιστικού τέλους στις πύλες εισόδου της πόλης και για το γεγονός πως για την πρόταση αυτή συμφωνήθηκε η συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε το αίτημα αυτό να λάβει και θεσμική μορφή.