ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα σύγχρονου οδοφωτισμού και παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού της Ε.Ο. Πατρών–Πύργου, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που ξεκίνησε από τον Πύργο με κατεύθυνση προς Πάτρα. Τις εργασίες του έργου, με το οποίο επιλύεται ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης τη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, διαπιστώνοντας την πρόοδο των εργασιών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πύργο, με την αντικατάσταση, σε πρώτη φάση, των συμβατών φωτιστικών σωμάτων με νέους λαμπτήρες τύπου «LED», καθώς στους κύριους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται στο 55% της προηγούμενης κατανάλωσης.
Στην παρούσα, Β΄ φάση των εργασιών, γίνεται αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων και επισκευή του εσωτερικού μηχανισμού τους, προκειμένου να αποκατασταθεί με αυτόν τον τρόπο η επαναλειτουργία των φωτιστικών σωμάτων, που είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, θέτοντας έτσι εκτός λειτουργίας μεγάλα τμήματα του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών–Πύργου.

Κατά την επίσκεψη του στις περιοχές όπου εργάζονται τα τεχνικά συνεργεία, στις διασταυρώσεις Βουνάργου και Λαστεΐκων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, κ. Βασίλης Γιαννοπούλος, ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία του έργου από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξήγησε στον κ. Γιαννόπουλο, η παρούσα φάση του έργου είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πέραν των λεηλασιών στους στύλους, έχουν διαπιστωθεί σοβαροί βανδαλισμοί και στα υπόγεια εσωτερικά κανάλια του δικτύου, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο αποκατάστασης και επιφορτίζει τα τεχνικά συνεργεία με επιπλέον εργασίες, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά. Ωστόσο, τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη κάλυψη των αναγκών που έχουν ανακύψει και την επαναλειτουργία του συνόλου των στύλων, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη των συγκεκριμένων έργων, ο κ. Γιαννόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό έργο, λόγω των βανδαλισμών και λεηλασιών που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν, για την κλοπή του χαλκού των καλωδίων, με συνέπεια να τίθεται εκτός λειτουργίας το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε πολλά τμήματα των Εθνικών Οδών, καθώς δεν είναι ένα φαινόμενο που αφορά μόνο την Ηλεία. Με την ολοκλήρωση του έργου αντιμετωπίζουμε συνολικά το πρόβλημα σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών–Πύργου, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία. Εξασφαλίζεται, λοιπόν, επαρκής και ποιοτικός φωτισμός, ενισχύεται η οδική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ έχουμε ήδη και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς πριν το Πάσχα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με νέους, τύπου «LED».», προσθέτοντας πως: «Η οδική ασφάλεια ενισχύεται σημαντικά, όχι μόνο από το έργο οδοφωτισμού, αλλά και με άλλα οδικά έργα, όπως αυτό της βελτίωσης και αναβάθμισης της Εισόδου του Πύργου.».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας επισκέφθηκε και την ανατολική πλευρά της πόλης, παρακολουθώντας από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έως και την Ε.Ο. Πατρών–Πύργου, και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας: Η αντικατάσταση του φθαρμένου και επικίνδυνου ασφαλτοτάπητα θα επιλύσει ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα και σε αυτή την είσοδο/έξοδο του Πύργου, ενώ στο πλαίσιο του ίδιου έργου πραγματοποιούνται και εργασίες αποψιλώσεων και καθαρισμού στις διαχωριστικές νησίδες μεταξύ του κύριου οδικού άξονα της Ε.Ο, και της βοηθητικής οδού.